BBO Senaryolarınız için 5. bölüm

527 yorum:

1 – 200 / 527   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

yeni sayfa icin tesekurler

Adsız dedi ki...

sayin site sahipleri neden bize net bir cevap yazmiyorsunuz yaklasik bes ay oldu hala umutluyuz ama bu kadari da olmaz
en az evetmi hayirmi istiyoruzz

Adsız dedi ki...

Günaydin BBO-Ailesi...

Yalova ve Cinarcik cevresinde yasayan arkadaslarimiza büyük gecmis olsun, Tanri´ya sükür bu defa ucuz atlatildi...

Güzel bir gün olur insallah, kimsenin üzülmedigi, basinin agrimadigi, kötü haber almadigi, kazalarin olmadigi, insanlarin hastalanmadigi, cocuklarin aglamadigi, elektriklerin kesilmedigi, ise gec kalinmadigi, isten atilmadigi, kalplerin kirilmadigi, asiklarin ayrilmadigi bir gün..

Sevgiler

Seval.


Site yöneticisi arkadaslara yeni sayfa icin cok tesekkürler, mesaj sayisi 500 den fazla olunca sayfanin acilmasi gecikiyordu, bu konuda dikkatli oldugunuz icin tesekkürler.. Baslik icin sectiginin fotograf icin de.. Cok düsüncelisiniz.. :)

Adsız dedi ki...

herkese günaydın,
yeni sayfa için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Sayın bbo izliyicileri nette dolaşırken dizinizin başlaması için verdiğiniz çaba beni ve yakın arkadaşım olan atılgan gümüşün dikkatinden kaçmadı bende bu çabalarınız sonucu dizinizi sizlerle tekrar star ekranlarında kavusturucagımız müjdesini wermeden geçemedim
Mine Tugay

13 Mart 2008 Perşembe 01:57


bu haberin aslı var mı

Adsız dedi ki...

BBO gÜnAyDıN

BbO
bBo

Adsız dedi ki...

önemlideğil,merhaba.
haberin kaynağı nedir.
nerede okudun?

Adsız dedi ki...

önemlideğil,kardeşim
birisi dalga geçmiş herhalde.boş ver.
her yazılan gerçek olsaydı dizimizin
şu anda 35.bölümü çekiliyordu

Adsız dedi ki...

bbo senaryoları için 4. bölümde okudum

Adsız dedi ki...

gunaydin
bbo

Adsız dedi ki...

evet yaa ben gördum 4 bölumunde gördum cokk guzel bir haber insallah dogrudur

Adsız dedi ki...

İKİ AŞK X BİR İHANET + SAMİMİYET X ÇATIŞMA = REYTİNG

Doğalgaz faturası zamlı gelmiş, çocuğun okul taksitleri kapıya dayanmış... Dertler dağ gibi olabilir, neyse ki diziler var. ‘Yaprak Dökümü’ndeki Ali Rıza Bey’in çoc uklarıyla yaşadığı sorunlar hepsini unutturuveriyor bize. Peki televizyon dizilerine kendimizi nasıl bu kadar kaptırıyoruz?

Adsız dedi ki...

AŞK, İHANET, İNTİKAM VE ÇATIŞMA

‘Hatırla Sevgili’nin senaristi Nilgün Öneş, dizilerde en fazla dikkat çeken olgunun aşk olduğunu söylüyor. Aşkın arkasından intikam, ihanet ve çatışma gibi unsurların seyircinin ilgisini çektiğini belirten Öneş, “Ben şu dönemde, Türk halkının milliyetçilikle ilgilendiğini düşünüyorum. Ancak milliyetçiliğin dozunda ve doğru kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde sıkıntılar doğabilir” diyor. ‘Hatırla Sevgili’nin dönem dizileri arasında ilk yükselen yapım olduğunu belirten Öneş, başlangıçta yayından kalkacağını düşündükleri dizinin nasıl başarılı olduğunu şöyle özetliyor: “Hatırla Sevgili’yi, iki düşman ailenin çocuklarının bir türlü kavuşamaması üzerine kurduk. Ama asıl anlatmak istediğimiz, Menderes döneminden başlayarak, 12 Eylül’e kadar, Türkiye’nin özet bir siyasi panoramasını çıkarmaktı. Bunun izlenip izlenmeyeceğiyle ilgili fikrimiz yoktu. Bu yüzden de bir aşk hikâyesi kurguladık, bir de tarihi kaynaklara dayanarak siyasi hikâye oluşturduk. Bizim kahramanlarımız, tarihi kahramanlarla ilişkilendiler. Mesela Menderes’in partisinden milletvekili olan bir baba karakteri var. Deniz Gezmiş’in arkadaşı olan iki genç var. 27 Mayıs’taki idam cezalarıyla ilgili bölüm yüksek reyting alınca, Türk halkının siyasi olayları da ilgiyle izlediğini anladık.”

Adsız dedi ki...

EMPATİNİN ÖNEMİ

Senaryo Yazarları Derneği Başkanı Haluk Ünal ise izleyicinin içselleştirdiği dizilerin başarılı olduğunu anlatıyor. Bu noktada, ‘toplumun ruhunu okuma’nın önemine değinen Ünal, “Anlatacağınız hikâye, seyircide ‘bizden’ olduğu hissini uyandırmalı” diyor. Haluk Ünal’a göre, başarıya ulaşmanın yolu ‘empati’ kavramının iyi değerlendirilmesinden geçiyor: “Seyirciye, ‘Bana ne kadar benziyor’, ‘Ben de olsam onun yaptığını yapardım’, ‘Benim yapamadığımı yapıyor’ hislerini yaşatmak lazım. 90 dakikalık bir diziyi ancak böyle izletebilirsiniz.” Türk halkının televizyon dizilerinde aşkı, entrikayı izlemekten hoşlandığını belirten Ünal, “Aşk yaşayamıyoruz, aşkı görmek istiyoruz. Dile getiremediğimiz öfkelerimiz var. Bunları dile getirenleri görmek istiyoruz. İntikam duygularımız var. Birileri intikamını alsın istiyoruz. Biz kaybedenleriz. Kazananları görmek istiyoruz. Çok yoksuluz, zengin olanları görmek istiyoruz. Umutsuzuz. Umut görmek istiyoruz” diyor.

Adsız dedi ki...

“İÇİNDE SAMİMİYET VARSA TAMAMDIR”

‘Köprü’ dizisinin senaristi Ahmet Yurdakul, başarıya giden yolun samimiyetten geçtiğini düşünüyor. İçinde gerçek anlamda samimiyet olan bir dizinin tutma şansının yüksek olduğunu belirten Yurdakul’a göre, samimiyet yoksa, izleyici ile dizi arasına bir duvar giriyor. Türk halkının kendi hayallerini ve yaşayamadıklarını izlemeyi sevdiğini belirten Yurdakul, “Anlatacağın şey, insana dair olmalı, gerçek olmalı, bu ülkeye yabancı olmamalı” diyor.

Adsız dedi ki...

DRAMADA ÖYKÜ, KOMEDİDE SENARYO ÖNEMLİ”

Kanal D Yayın Grup Başkan Yardımcısı Melis Civelek Top
Yeni bir dizi önerisi için bize, önce bir ya da iki bölümlük senaryo geliyor. Senaryoyu okuyorum. Karar verirken her zaman ilk duyguma güvenirim. İlk duygu, en doğru duygudur. Senaryoya karar verdikten sonra, yönetmen ve oyuncu kadrosu belli oldukça projeye güvenim artıyor. Rrama dizilerinde öykünün, komedide de senaryonun önemi büyük. Ben birinci bölümü izleyince, bir işin yaşayıp yaşamayacağını, nereye kadar gidebileceğini algılıyorum. TV kanalı için dizi seçerken öngörü sahibi olabilmek gerekiyor. İyi bir dizinin karşısına, aynı tarzda başka bir iyi diziyi koymamak gerekiyor. Bu durumda, başarılı olabilecek bir işi kısmen çöpe atmış oluyorsunuz.

Adsız dedi ki...

ÇOCUKLARIMLA İZLEYEMEYECEĞİM İŞLERE İZİN VERMİYORUM

Kanal D Yayın Grup Başkan Yardımcısı Melis Civelek Top
Bu sene iki tane gözde işim var. Bunlardan biri ‘Asi’, biri ‘Annem’. Bunların her bölümünü mutlaka okurum ve öyle sete gider. 90 dakika sıkıntısı var ve şu anda, bu sistemin nasıl düzeleceğini bilmiyorum. Bu nedenle dizilerdeki kalite düşüyor. Dizi maliyetlerinin çok yüksek olması da buna bir etken. Üç kuşak reklam kurtarmıyor, dört kuşak reklam gerekiyor. Bu nedenle yayın süresi uzuyor. Benim iki tane çocuğum var ve onlarla izleyemeyeceğim hiçbir işe izin vermiyorum.

Adsız dedi ki...

REYTiNG MANTIĞINA KARŞIYIM

Kanal D Yayın Grup Başkan Yardımcısı Melis Civelek Top
Her gün mutlaka benim elime bir-iki tane yeni dizi senaryosu gelir. Her zaman bu senaryoları okuyup cevabını veririm. İyi öykü, iyi senaryo, iyi yapımcı, iyi oyuncular, iyi yönetmen, iyi kanal, iyi yer... Bunların hepsi, başarılı bir projenin oluşması için etken. Her şeyin başı reyting. Reyting almak zorundayız. Ama ‘her şeye rağmen reyting’ mantığına karşıyım. Doğru yöntemlerle reyting alınca, kendimi rahat hissediyorum.

Adsız dedi ki...

BAŞARININ ANAHTARI MERAK”

Nuran Devres / Senarist
Ben dizilerimi tek başıma yazıyorum. Başarılı dizilerde en büyük anahtar, bence merak duygusudur. Seyircinin merakını taze tuttuğunuz sürece başarılı olursunuz. Seyirci, “Şimdi ne olacak?” diye merak etmelidir. Tabii senaryo tek başına yeterli etken değil. Senaryonun yanında yapımcının, yönetmenin ve oyuncuların da başarılı olduğu bir dizi reyting alabilir.

Adsız dedi ki...

SETLERDE, 90 DAKİKA TEHLİKESİ

Televizyon dizilerinin senaristleri günde ortalama 16 saat çalışıyor. Onların bu kadar çalışması, doğal olarak oyuncuları ve teknik ekibi de yakından ilgilendiriyor. Senaristler yazdıkça, onlar da dur durak demeden çalışıyor. Sektörün tam kalbinde yer alan senaristlere göre, Türkiye’de dizi sektörü intihara doğru gidiyor. Bunun nedeni, bir dizinin tek bölümünün reklam kuşakları hariç tam 90 dakika sürmesi. Dizilerin 90 dakika sürmesinin de tabii ki nedeni var. 90 dakika süren bir diziye dört kuşak reklam alınabiliyor, böylece televizyon kanalları kâra geçiyor. Bunun faturasını ise sektör çalışanları çekiyor. Özellikle set işçileri, uzun çalışma saatleri nedeniyle görevinin başında bazen donma tehlikesi bile atlatabiliyor. ‘Köprü’ dizisi senaristi Ahmet Yurdakul, bir ışık görevlisinin başından geçeni anlatıyor: “Erzurum’da eksi 20 derecede çalışıyoruz. Işıkçı, görevinin başındaydı. Sahneyi çekerken yarım saatte bir ışıkçı değişiyordu. Çünkü hava çok soğuktu. Değişim zamanı geldiğinde, görevli ışıkçı arkadaş devam edeceğini söyledi ve diğer arkadaşıyla değişmedi. Sahne bittikten beş dakika sonra ışıkçının uyuya kaldığını ve donmak üzere olduğunu fark ettik. Uzun sürseydi, belki de anlamayacaktık.” Yanlış duymadınız, eksi 20 derecede çekilen iki dakikalık bir dizi sahnesi, kimi zaman bir set çalışanının hayatına mal olabilecek kadar tehlikeli. Yoğun çalışma temposu nedeniyle artan iş kazalarını da unutmamak gerekiyor. Tüm bunlara rağmen, ne senaristler, ne televizyon kanalları ne de yapımcılar bu işin nasıl çözülebileceğini biliyor.

Adsız dedi ki...

merhaba..
kimse yok mu?

Adsız dedi ki...

buradayız

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-71
Soner salona herkesin karşısına geçip önce bir süzer etrafı ve gülerek BEN GELDİMM...

...........

Soner ben geldim dedikten sonra şaşkın şaşkın biribirlerine bakan ev halkına

Soner : şuan okadar güzel görünüyorsunuzki,gülmemek için zor tutuyorum kendimi

Esma,Zerrin,Halil'in şaşkın bakışlarına Efe de bir tarafta kıs kıs gülmektedir..

Efe dayanamaz ve -babam iyileşti dede

Halil bey Efe'nin sözünden sonra kısa bir süre şaşkınlığını atarak ALLLAAAHHH nidalarıyla yerindne fırlar ve Soner'e sarılır,ardından Esma ve Zerrin'de kalkar

Esma : dur Halilcim birazda bize bırak,oğlumuz iyileşmiş

Hep birlikte otururlar tekrar,Soner Sevil'i de yayına alarak başlarından geçenleri anlatır.

Soner : yaa işte böyle, kırkyıl düşünsem korktuğum birşeyin bana yararı olacağı aklıma gelemezdi.

o akiam çok uzun süre görüşmemişler gibi bol bol sohbet ederler,Soner yine herzamanki gibi küçük dalga geçmelerle kırır geçirir ortamı.

Soner : herşey iyi hoş da , bana kim neden vurdu orasını merak ediyorum,ne paramı almışlar nede başka birşeyi, biriniz kiralık katilmi tuttunuz yoksa diyerek takılır.

Sevil : saçmalama Sonercim,olurmu öyle şey

Soner : şaka yapıyorum hayatım,ama gerçekten merak ediyorum ne olduğunu..

muhabbet uzadıkça uzar,Halil bey bir ara saatine bakıp

Halil bey : ooo vakit geç olmuş hadi kalkalım hanım

Esma : haklısın Halilcim,çocuklarda yorgundur,bak Efe bile biz burdayız diye yatmıyor

Herkes evden ayrıldıktan sonra Soner Efe'yi kucaklayıp,hadi bakalım uyku vakti diyerek odasına yönelir,yatağına yatırdıktan sonra,masal anlatıp uyuyana kadar başında bekler.Efe zaten günün yorgunluğundan çabucak uyur.Soner oğlunu öperek odadan çıkıp aşağıya Sevil'in yanına iner.Sevil mutfakta ortalığı toplamakla meşguldür,Soner sinsice yaklaşır arkasından ve Sevil'e sarılır boynuna öpücükler kondurarak..

Sevil : rahat dur Sonercim,görüyorsunki işim var

Soner : boşver şimdi işi hayatım,yapacak başka işlerimiz var,hiçmi özlemedin beni,bak ne zamandır ben ben değildim.

Sevil : iyileştiğin belli Sonercim,gene eski haline döndüğün apaçık belli oluyor,dur Soner yapmasana,gıdıklanıyorum,bak elimde bıçak var ona göre

Soner : ne yani , ne yapacaksın o bıçakla

Sevil : heran bir kaza çıkabilir hayatım o yüzden

Soner bıçak falan dinlemez, Sevil'e elindekileri bıraktırır zorla,bir hamlede Sevil'i kucağına alıp odaya doğru gider hızla,Sevil'in yavaş şimdi düşeceğiz ısrarlarına rağmen dinlememektedir onu.Odanın kapısını ayağıyla kapatıp Sevil'i yatağın üzerine bırakır.

Sevil : çok yorucu bir gündü Sonercim,hadi uyuyalım

Soner : bu mu yani şimdi söylemen gereken söz,olmaz öyle şey uyumak yok

Sevil : ama hayatım sen yeni iyileştin,yorucu bir gün geçirdik,daha önümüzde çoook zaman var (istemem yan cebime koy misali der,amacı Soner'i çileden çıkarmaktır)

Soner : biliyorsunki hayatım bugünün işini yarına bırakmamak lazım,fani dünya..sen yokmusun Sevilcim, bu nazın beni öldürüyor (elinde çorabın bir tekini sallayarak)

Soner kendini hızla yatağa atar ama Sevil'in inadı inattır,hiç yüz vermez.Soner uzun süre Sevil'i ikna etmeye çabaladıktan sonra tamam öyle olsun diyerek sırtını döner.Sevil Soner'in ısrarı bırakmasına şaşırmıştır,ona doğru döenerek

Sevil : Sonerrrrr

Sonerden ses çıkmaz.Sevil tekrar Soner diye seslenir.

Soner : sizin yüzünüzden hafızamı tekrar kaybettim hanımefendi,siz kimsizniz der somurtarak

Sevil : demek öyle ,nasıl geri getirebiliriz peki hafızanızı geriye

Soner : hiç bilmiyorum hanımefendi,işiniz çok zor,kalıcı olarak gitmiş olabilir

Sevil önce sarılır sonra bir iki küçük öpücük kondurur.-nasıl şimdi birşeyler hatırlıyormusun peki

Soner : hayır

Sevil tamam ozaman hafızan geri geldiğinde haber verirsin diyerek sarılmayı bırakır..

Soner Sevil'in bu tepkisinden sonra bu bir mucize olmalı herşeyi hatırlıyorum, nerde kalmıştık diyerek Sevil'den yana döner.

Sevil : biliyormusun Sonercim

Soner : neyi hayatım

Sevil :Sen bizleri hatırlamazken ve evin içinde bir yabancı gibi duruken içim öyle acıdıki,seni ne kadar çok sevdiğimi daha iyi anladım..

Soner : biliyorum hayatım,beni çok seviyorsun,beni sevmeden duramıyorsun hatta benim için herşeyi yaparsın

Sevil : ne gibi mesela

Soner : mesela şu nazlanmayı kesebilirsin,hadi ama bak ,yoksa sabaha kadar uyutmam seni...


:::::::::::::::

devam edebilir.))

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-72
...........

Soner tam Sevil'i ikna etmiş ve nazını kırmışken cep telefonu çalar,Soner oralı bile olmaz ama

Sevil : Sonercim aç istersen önemli birşey olabilir

Soner : boşver hayatım bu saatte ne olabilirki

Sevil : saçmalama hayatım ya ciddi bişeyse

Soner uflayarak telefonu alır,arayanın Doğan olduğunu görünce ne işi var bu saatte diye söylenir.telefonu açar

Soner : ne var abicim bu saatte,kabusmu gördün yoksa

Doğan : önce dinle abicim ya çabuk benim eve gel

Soner : ne oldu abicim söylesene

Doğan : çabuk gel işte ya şimdi kapatıyorum hadi

Doğanın o şekilde konuşup telefonu kapatması Soner'i endişelendirmiştir,daha önce Doğanın yapmadığı şeydir çünkü..Yataktan kalkıp pantolununu giyer hızla

Sevil : ne oldu hayatım ne dedi Doğan

Soner : bilmiyorumki,hemen gel dedi ve kapattı

Sevil : Allah Allah ne oldu acaba,kötü bişey olmasa aramazdı bu saatte seni,bende geleyimmi

Soner : yok hayatım ben gidip bir bakayım diyerek kapıya yönelir

Sevil : Sonerrrr

Soner : efendim Sevilcim

Sevil : istersen gömleğinide giy,böyle sadece pantolonla biraz garip oluyor

Soner : hey Allahım ya,Doğan telaşla gel deyince ne yaptığımı bilemedim..

Soner hızla giyinip yola çıkar..Yol boyunca ulen Doğan gene abidik gubidik bişey için çağırdıysan vay haline diye söylenir..Yolda bir iki ufak kaza tehlikesi atlatmasına rağmen Doğanın evine varır.kapıyı çalar

Doğan: gel abicim gel,ne yapacağımı bilemedim o yüzden seni aradım

Soner : ne oldu söylesene abicim meraklandırmayı bırak

Doğan : dur abicim anlatacağım , az kendime geleyim

Soner : ne adamsın ya Doğan,hem çağırıyorsun hemde bekle diyorsun , hadi anlat artık

Doğan : Tülay

Soner : anlamadım ne Tülay'ı

Doğan : Tülay diyorum abicim hani vardıya

Soner : ne diyorsun Doğan ya,bunun içinmi çağırdın

Doğan : dinlemiyorsunki abicim, Tülay aradı beni,seni aramadan önce..

Soner : ee napalım yani,hem neden aramış seni

Doğan : abicim bi dinle ya lafımı kesme

Soner : tamam tamam ,ne anlatacağını çok merak ediyorum

Doğan : beni aradı, bu gece intihar edeceğim dedi açık açık, nerde olduğunu söylemedi..

Soner : ne diyorsun sen abicim ya, dalga geçmiştir seninle..

Doğan : ciddiyim ya, sesi çok kötü geliyordu,onu terketmenden sonra bunalıma girmiş iyice,çılgınca konuşuyordu telefonda,ne dediysem dinlemedi beni,konuşup kapattı telefonu.

Soner : yok abicim ya daha neler, kesin dalga geçmiştir seninle, hem madem intihar edecekmiş niye beni değilde seni arıyor

Doğan : ben nerden bileyim abicim,sormayada fırsat olmadı zaten,dedimya konuştu konuştu sonra intihar edeceğim deyip kapattı telefonu..dediğini yapmasın sakın !!

Soner : valla Tülay'ın ne yapacağı belli olmaz biliyorsun,az çektirmedi zamanında bizede, ama intihar bu abicim ..yok yok yapmaz öyle şey,kesin onun yanına gideyim diye öyle demiştir

Doğan : evine gitsekmi acaba kontrol etmek için

Soner : ben gitmem onun evine falan,hele bu saatte Sevil'i evde merakta bırakıp..

Doğan : Sevil'e haber versen durumu, abicim ya yaparsa dediğini bizde sorumlu olmazmıyız,ben vicdan azabı çekmek istemiyorum.

Soner : offf abicim ya ne diyeceğimi şaşırdım, ne zaman rahat uyuyabileceğiz biz, gecenin biryarısı bile sorun çıkıyor ya.beni de endişelendirdin şimdi, hiç sevmiyorum onu ama dediğin gibi ya yaparsa , sonuçta insan hayatı..Sevil'i arasak ne diyeceğiz,inanacakmı bakalım

Doğan : neden inanmasın abicim, ben arar anlatırım durumu,seninle birlikte gideceğimizi falan , olurmu..

Soner : yok ben arayayım,benim ağzımdan duyması daha doğru olur..

Soner telefonunu çıkararak Sevil'i arar...


:::::::::::

devam edebilir:))

Adsız dedi ki...

hadi bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-73
.....

Soner : yok ben arayayım,benim ağzımdan duyması daha doğru olur..

Soner telefonunu çıkararak Sevil'i arar..Sevil Soner'in aradığını gördüğünde telaşla açar telefonu.

Sevil : ne olmuş hayatım,kötü bişey yok değilmi

Soner : hiç sorma Sevilcim,şimdi söyleyeceklerimi duyunca ne tepki vereceğini bilmiyorum

Sevil : heyecanladırma beni Soner ne oldu söylesene

Soner : nasıl başlasam bilmiyorum, Tülay

Sevil : ne Tülay'ı Soner , ne diyorsun sen

Soner : Tülay diyorum hayatım, Doğan'ı aramış, bunalımamı girmiş ne, intihar edeceğim deyip telefonu kapatmış.Doğan bi gidip bakalım saçma bişeyler yapmasın diyor,bende çekindim yine bir oyun oynuyordur diye..

Sevil : eminmisin Sonercim,Doğan iyi duymuşmu ne dediğini

Soner : evet hayatım,Doğan'ın anlattığı bu,şimdi yanımda telaştan eli ayağına dolanmış durumda volta atıyor evin içinde,bende gidip gitmemek arasında tereddütte kaldım, sana bi sorayım dedim, ne yapmalıyım sence

Sevil : Doğan bu saatte şaka yapaak değilya Sonercim,duyduklarından eminse gidip bi bakın, ne kadar sevmesekte Tülay'ı böyle birşey yapmasını istemeyiz,ama dikkatli olun banada haber verin vardığınızda,dur ya hatta bende geleyim

Soner : saat geç,çocuklarda yalnız kalacak Sevilcim,biz gidip bi bakalım madem, oraya vardığımızda ararım ben seni olurmu

Sevil : haklısın hayatım,siz gidin, ama beni merakta bırakmayın

Tamam diyerek kapatır telefonu Soner, Doğan'a hadi gidelim bakalım şuna der...Birlikte çıkarlar evden,Soner yol boyunca ne bu Tülay'dan çektiğim diye söylenir durur ve gaza yüklenir, Doğan çok hızlı gidiyorsun abicim ya yavaşla biraz,şimdi kaza yapacağız diye uyarsada Soner dellenmiştir bikere Doğan'ın ne dediğini bile duymaz...


devam edebilir:)

fenerli dedi ki...

gün geçtikçe herkes teker teker ayrılıyor

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-74
.......

Doğan çok hızlı gidiyorsun abicim ya yavaşla biraz,şimdi kaza yapacağız diye uyarsada Soner dellenmiştir bikere Doğan'ın ne dediğini bile duymaz...

Soner bir yandan söylenip durmakta bir yandan da gaza yüklendikçe yüklenmektedir.Doğan iyice korkmaya başlamıştır Soner'in hızlı gitmesinden,Soner'e yavaşlaması için hem bağırmaktadır hemde koltuğa sımsıkı yapışmıştır.Keskin virajları son sürat geçen Soner ileride bekleyen trafik ekiplerini bile farketmeden yanlarından o hızla geçer gider.Ekipte hemen onların peşine takılır haliyle,Soner trafik polislerinin kendilerini takip ettiğini bile algılamamıştır hala, öyle konsantre olmuşturki Tülay'a kızgınlığyla,sadece önüne bakmaktadır.Doğan polisin peşlerine düştüğünü farkettiğinde yavaşlaması için Soner'i uyarır,Soner den ses gelmeyince kolundan dürter

Doğan : yavaşla abicim ya,bak polis peşimizde

Soner Doğanın kendisini sarsmasıyla kendine gelir

Soner : ne diyorsun abicim ya ,yetişmeye çalışıyorum işte

Doğan : onu demiyorum abicim,bak peşimizde polis var

Soner aynadan geriye baktğında

Soner : haddiii nerden çıktı şimdi bunlar

Doğan : okadar hızlı gidersen olacağı bu abicim,şimdi yavaşlada kenara çek,daha fazla başımızı belaya sokmayalım,olanları anlatırız polise

Soner : tamam abicim tamam çekiyorum.

Soner yavaşlar ve kenara çekip durur.Poliste hemen arkalarında durur,araçtan inen polis onlara doğru yaklaşır yavaş yavaş,bir eli silahındadır.Yanlarına geldiğinde camı tıklatır açması için,Soner camı açarak

Soner : buyrun memur bey,hızlı gittiğimizin farkındayız ancak

Polis : hız limitinin üç katıyla gidiyordunuz beyfendi,lütfen ehliyetinizi ve ruhsatınızı verip araçtan inermisiniz

Soner : memur bey acelemiz var ,durum sandığınız gibi değil,bakın anlatayım

Polis : lütfen araçtan inin, alkol muayenesi yapamamız gerekiyor

Soner : bakın memur bey biyere yetişmemiz gerekiyor,geç kalırsak birinin hayatı tehlikeye girecek,isterseniz sizde bizimle gelin,ceza yazacaksanız bile oraya yetiştikten sonra yazarsınız

Polis : anlamadım,nasıl yani,kimin hayatı tehlikede

Soner : bakın memur bey,bir arkadaşımız yanımdaki arkadaşa telefon edip intihar edeceğini söylemiş ona yetişmeye çalışıyoruz,lütfen geç kalmadan gidelim

Polis : bu yeni bir numaramı yoksa cezadan kaçmak için

Soner : olurmu memur bey,diyorumya sizde bizimle gelin,doğrumu yanlışmı görürsünüz..

Polis :(kısa bir müddet düşündükten sonra) buyrun o zaman ekip otosuna birlikte gidelim,aracınızı iyice sağa çekip kilitleyin,dönüşte alırsınız,ama yalan söylüyorsanız eğer başınız büyük belada bilginiz olsun.

Soner : tamam memur bey ama ya çalınırsa

Polis ekip otosundaki diğer polisi yanına çağırarak orada beklemesini söyler ve Soner ile Doğan ile birlikte polis otosuna binerek yola koyulurlar.Polis yavaş gitmektedir.

Soner : lütfen memur bey durum acil,daha hızlı gidemezmiyiz,geç kalırsak biri canına kıyacak..

Polis Soner'in kararlı konuşmasından etkilenir ve durum gerçekten acil galiba diyerek sirenleride çalıştırarak gaza basar..

Tülay'ın evine vardıklarında kapıyı polis çalar ama açan olmaz,içeriden müzik sesi gelmesine rağmen kapıyı açan olmayınca

Soner : kapıyı kıralım

Polis : çelik kapıyı nasıl kırmayı düşünüyorsunuz beyfendi

Soner : ne bilim ben,ne yapcaz peki

Polis hemen merkeze telsizle haber verip durumu bildirir,çilingir ve ambulans ister olay yerine acil olarak...

Polis,Soner ve Doğan kapı önünde telaşlı bekleyişini yarım saat kadar sürdürür,yarım saat sonra 2 polisle birlikte bir çilingir gelir,gelen polisler ambulansa haber verildiğini yakında burada olacağını söyler.Çilingir kapıyı açtıktan sonra hepsi hızla içeriye girer.Salona baktıklarında Tülay'ın koltukta baygın halde olduğunu görürler,sarsıp kendine getirmeye çalışsalarda işe yaramaz,polis telsizle ambulansın nerede kaldığını sorar telaşla,birkaç dakikaya kadar orada olacağını söyleselerde,ya geç kalırsak korkusu kaplar hepsini..polislerden birine dışarıda ambulansı beklemesini söyler,onlarda Tülayı kendine getirebilmek için çabalar ama nafile..Aradan geçen 5 dakika saatler gibi gelmiştir hepsine, dışarıda bekleyen polis ambulans gelince hemen içeriye götürür onları, ilk müdehaleyi yapıp hemen sedyeye koyarlar ve ambulansa bindirirler,Soner Doğan ve birlikte geldikleri polis ile beraber ekip arabasıyla ambulansı takip ederler..hızla hastaneye doğru yola koyulurlar..En yakın hastanenin kapısından içeriye girdiklerinde hemen acile alırlar,polis doktorlara durumu anlatır...yavaşta olsa hala nabzı atmaktadır,derhal midesi yıkanır ancak hala kendinde değildir..

Soner Sevil'i arayarak durumu anlatır,polislerle birlikte olduğu için ifade verme falan gece gelemeyeceğini söyler..

Tülay midesi yıkanıp müşehade için odaya alındıktan sonra polis Soner ve Doğan'ı ifadesini almak için hastanede polislerin durduğu bölüme götürür..Doğan ve Soner tüm detaylarıyla herşeyi anlatır ve ifadelerini imzalar..evlerine gidip gidemeyeceklerini sorduklarında hayır cevabını alırlar....


::::::::::::::::::::::

devam edecek ama hayırlısıyla yarına inşallah...

Adsız dedi ki...

samet kardeş inan bana herkes burada

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar bbo ailesi

Adsız dedi ki...

herkese iyi akşamlar...

Adsız dedi ki...

bbo
bbo
bbo
bbo

Adsız dedi ki...

devammmmmm

Adsız dedi ki...

yaa ne olur artik sizden dizi le ilgili haber istiyoruzz lutfen bbo dizi cokk özledikk ne olur guzel dzimize kavusturun

Adsız dedi ki...

her sey bbo icin

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar dizimiz başlıomus mine tugaymı yazmış acaba o yazıyı gerçekten çok iyi bir haber

Adsız dedi ki...

kimse yokmuuuuuuuu

Adsız dedi ki...

bbo ailesine iyi geceler diliyorum

Adsız dedi ki...

super haber yaaa

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

herkese günaydın...

Adsız dedi ki...

gunaydin
bbo

Adsız dedi ki...

Günaydin BBO-Ailesi, güzel bir gün olsun insallah..


Sevgili D.M. kardesime
hikayenin devami icin de cok tesekkür etmek isterim..


Ancak cok rica ederim su Tülay meselesi oracikta kalsin, büyümesin.. Bu arada senin anlattigin Soner´i de kutlamak isterim, örnek olacak derecede dogru davrandi, Sevil´e karsi dürüst olmakla, "üzülür" korkusuyla yalana basvurmasi cok büyük bir yanlis olurdu...

Tesekkürler. Böylece günün en psikolojik analitik yorumu da yapilmistir arkadasim.. :)
Yüregine, ellerine saglik.

Seval.

Adsız dedi ki...

AYLARDIR YORUM YAZIYORUZ, BİR SONUÇ ALAMADIK. AMA YİNE DE BU DİZİNİN EŞSİZ BİR DİZİ OLDUĞUNU ATILGAN VE MİNENİN ÇOK İYİ BİR İKİLİ OLUŞTURDUĞUNU VURGULAMAK İSTERİM:))) UMARIM BİR BAŞKA PROJEDE GÖRÜRÜZ YİNE ONLARI...TABİ BU DİZİ DEVAM ETSE DAHA İYİ OLURDU AMA:(( YAZIK OLDU!!!

Adsız dedi ki...

Dizinin yeniden başlayacağı ile ilgili haberler doğru mu gerçekten?...Mint Yapım başarısız işlerini bir kenara bıraksın da başarılı olduğu tek işin arkasında dursun mümkünse!

ÇİĞDEM

Adsız dedi ki...

bbo

başkan dedi ki...

değerli dostlar asılsız haberlere inanmayın,olacaksa zaten yetkililer bizlere beyan eder..

Adsız dedi ki...

O haber dogru olsa burda bayram havasi olurdu Cigdemcim...

Sakasever bir arkadasin öylesine ortaya attigi bir iddiadan baska bir sey degildi maalesef, cogumuz üstünde bile durmadik...

Biz BBO-Ailesi hep burada olduk ve hala buradayiz.

Bizi de bilen biliyor, görmek isteyen görüyor..

Mint Yapim mi demistiniz? Canim burada evsahibimiz onlar, elbette görüyorlar, kör degiller ya...
:)
Sevgiler

Seval.

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

bbo
bbo
bbo

Adsız dedi ki...

iyi gunler
bbo ailesi

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-75
....

Polisin gidemezsiniz sözüne Soner itiraz eder,

Soner : evden apar topar çıktım zaten,eşim evde merakla haber bekliyor,neden gidemiyoruz ki ? bizimi sorumlu tutuyorsunuz yoksa ?

Polis : sakin olun beyfendi,sizi sorumlu tuttuğumuz falan yok,sadece gerekli işlemlerin hepsini tamamlamadık,bitirelim gidebileceksiniz,fazla birşey kalmadı zaten ama hanımefendinin yanında kim bekleyecek ? hem arkadaşımız diyorsunuz hemde hastanede öylece bırakıp gideceksiniz.

Soner : evet arkadaşımız ama

Polis : aması ne ?

Soner : benim aram onunla pek iyi değil,iyi anlaşamaıyoruz yani..

Doğan araya girerek tamam memur bey ben beklerim Soner sen gidebilirsin der.Yarım saatlik bir süre sonunda yapılması gereken herşey bittikten sonra Soner Doğan'a teşekkürler abicim,ben artık gideyim,Sevil ölmüştür meraktan,sen bişey olursa beni ararsın diyerek hastaneden ayrılıp eve döner...

Eve girdiğinde Sevil salonda beklemektedir.Telaşla kalkar yerinden ve Soner'e önce sarılır,Soner Sevil'in korkuyla çarpan kalbini hissetmiştir

Soner : sakin ol hayatım,Doğan'ın dedikleri doğruymuş,Tülay'ı hastaneye yatırdık,midesini falan yıkadılar,kendinde değildi ben çıkarken,Doğan hastanede refakatçi olarak kaldı,bir sürü prosedür işte,o yüzden geç kaldım biraz.

Sevil : durumu nasıl peki ,iyileşecekmişmi ?

Soner : doktorlar iyileşeceğini söyledi hayatım merak etme

Sevil : çok şükür zamanında yetişmişsiniz

Soner : evet hayatım öyle, yolda neler oldu bir bilsen, yetişebilmek için hızlı gidiyordum polis takıldı peşimize,onu duruma inandırabilmek için epey uğraştık,Allahtan inandı ve bizi oraya kadar götürdü ve birlikte hastaneye kaldırdık..

Birbirlerine sarılıp bir müddet sessizce otururlar salonda,daha sonra yatmak için odaya çıkarlar ama ikisinide uyku tutmaz,Soner tepişip durmaktadır bir o yana bir bu yana,Soner'in huzursuzluğunun farkında olan Sevil ne diyeceğini bilemediği için sadece ona sarılmakla yetinmiştir.

Soner : ya kötü bişey olsaydı, tamam hiç sevmiyor ve yüzünü bile görmek istemiyorum onun ama ya ölseydi benim yüzümden

Sevil : öyle kötü düşünme hayatım,bak doktorlar iyileşeceğini söylemişler işte

Soner : haklısın Sevilcim ama ..neyse düzelir inşallah

Sevil : düzelir hayatım endişelenme,hadi uyumaya çalışalım biraz,nasıl yapacaksak artık.

Aradan 2 saat geçmemiştir,Soner ve Sevil yarı uykulu yarı uyanık haldeyken Soner'in çalan telefonuyla irkilirler,Soner telaşla fırlar yattığı yerden,hemen telefonuna sarılır,arayanın Doğan olduğunu görünce yüzündeki endişeli hali Sevil de farkeder

Sevil : ne oldu hayatım, kim arıyor

Soner : Doğan arıyor sevilcim

Sevil : eee açsana ne bekliyorsun

Soner : efendim abicim kötü bişeymi oldu ?

Doğan'ın sesi telaşlıdır,kelimeleri bile telaşı yüzünden yarım yamalak söyler,sesindeki ağlamaklı hali sezen Soner

Soner : konuşsana abicim ne oldu

Doğan : abicim çok kötü bişey oldu

Soner : söylesene abicim ya deli etme adamı

Doğan : Tülay abicim,Tülay öldü !!!

Soner Tülay öldü sözünden sonra elindeki etelefonu düşürür,bakışları karşı duvara sabitlenmiş haldedir.

Sevil Soner'i o halde görünce önce korkuyla yutkunur.

Sevil : ne oldu Sonercim

Sonerden cevap alamayınca kolundan tutup sarsar- Sonerrrrrr

Soner sarsılmayla kendine gelince Sevil'e döner,Soner'in gözlerindeki korku ifadesini görmemek mümkün değildir..

Sevil : ne oldu hayatım söylesene,ne bu halin, korkutuyorsun beni

Soner : Tülay ölmüş

Sevil : neeee, ne diyorsun sen

Soner : evet Tülay ölmüş,arayan Doğan'dı..


:::::::::::::

devam edebilir:))

Adsız dedi ki...

SN. BİROL GÜVEN, LÜTFEN MÜJDELİ HABERİ BEKİYORUZ ARTIK, BIKTIK SENARYO YAZMAKTAN:)
BİRGRUP BANKACI BBO

Adsız dedi ki...

nerdesiniz bbo ailesi

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

SONER SEVİLİ KISKANSIN BU KEZ DE:)

Adsız dedi ki...

ne olur dizile ilgili iyi haberler bekliyoruz sizden lutfen

Adsız dedi ki...

arkadaşlar youtupta birşey mi kaç

Adsız dedi ki...

slm bbo ailem

Adsız dedi ki...

BİR YUDUM İNSAN


Denizin ve güneşin battığı yerde,
Bilin ki yeni umutlar da yeşerir,
Gündüzün bittiği, karanlığın bastığı yerde,
Bekler durur gece bitmez.
*********
Her haliyle bitecek o gece,
Yerini bırakacak, güne gündüze,
Ağaçlar yemyeşil rengi besbelli,
Yaşıyorum hala bu yeni günle.
*********
Denizin ve güneşin birleştiği yerde,
Umutlar tükendi ve umutlar bitti,
Gündüz bitse de, karanlık gelse de
Umurunda değil artık bir yudum insanın



NECİP FAZIL KISAKÜREK

Adsız dedi ki...

BABADAN OĞULA


Eve dönmez bir akşam
Ve gün yüzlü çocuğu,
Sorar: Nerede babam?

Bakarlar, oldu, bitti;
Gelir, derler çocuğa,
Baban ataya gitti.

Uzar gider bu atta
Ve neler neler olmaz
Ve kim bilir ve hatta;

Bir mahşer gerisinde;
Babası döner bir gün,
Oğlunun derisinde...


NECİP FAZIL KISAKÜREK

Adsız dedi ki...

HAYAL


Bu akşam bir sızı duyup etimde
Kadın, kadın diye içimi oydum
Ruhuma bir serin yer istedim de
Alnımı mermerin üstüne koydum

Birden karanlıklar sökülüverdi
Odama bir hayal dökülüverdi
Karşımda kıvrıldı, bükülüverdi
Onu gözlerimle çırçıplak soydum

Artık ben ne günah olsa işlerim
Yumuşak yastığa geçti dişlerim
Bir an kadar sürdü can verişlerim
Ey kadın bu akşam sana da doydum


NECİP FAZIL KISAKÜREK

Adsız dedi ki...

HAYAT, MAYAT


Hayat, mayat diyorlar
Benim gözüm mayat'ta.
Hayatin eksiği var:
Hayat eksik hayatta.

Takınsam, kanat, manat;
Kuş, muş olsam seğirtsem.
Bomboş vatana inat,
Mat an’a doğru gitsem...


NECİP FAZIL KISAKÜREK

Adsız dedi ki...

Şaane,
Necip Fazıl'ın hangi dönemine ait bu şiirler?

Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

ne demek şimdi bu necip fazılın halk dilindeki ismini hatırlatıyım istersen ŞAİRLERİN ŞAİRİ.....
bu ismi ona İLK LAYIK GÖREN TÜRK DİL KURUMU (M.AKİF ERSOY'UN BAŞKANLIK YAPTIĞI)

DİKKATİNİZE

Adsız dedi ki...

ASIL BU ŞAİRLERİMİZ VE OZANLARIMIZIN GÖNÜLLERİNE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-76

....

Gecenin sabaha kavuşmasına az bir süre gelen bu acı haberle sarsılan Soner söyleyecek hiçbir söz bulamaz yanında duyduğu haberle şok yaşayan eşine,sadece boş boş bakmaktadır karşıya.Sevil ne demeliydi ne yapmalıydı,sanki tüm düşünme yeteneğini kaybetmiş haldeydi, tek yapabildiği yaşlı gözlerle sarılmak oldu kocasına,belki bir teselli olur diye..

Soner uzun bir süre öylece bakakalmış daha sonra elleriyle yüzünü ovuşturduktan sonra -benim yüzümden diyebilmişti sadece.

Sevil kocasının kendisini suçlamasına üzülmüş olsada bunun onun hatası olmadığını nasıl anlatabilirdi onu bilmiyordu.

Sevil : senin hatan değil hayatım,nerden bilebilirdin böyle birşey olacağını, hem onu yüzüstü bırakıp gitmedinki,kendi hataları sebebiyle kaybetti herşeyi

Soner : öylemi sence, ama ben olmasaydım böyle olmayacaktı

Sevil : lütfen böyle düşünme hayatım, bak bende zamannında çok acı çektim ama onun yaptığı gibi bir hata yapmadım,demekki o hep yanlış tarafından bakmış herşeye, onun yanlışı senin hatam olmazki

Soner : haklısın hayatım ama ne bileyim,ne düşüneceğimi şaşırdım

Sevil : anlıyorum seni ama böyle kendi hatanmış gibi düşünmen hem yanlış hem de kendini harap etmeni gerektirmiyor..tamam çok kötü bir olay ama kendini suçlama lütfen, ne yapabilirdinki engellemek için

Soner : evet hiçbirşey yapamazdım, onu tamamiyle silmiştim çünkü hayatımdan

Sevil : üzüldüğünü biliyorum hayatım ama mantıklı düşün lütfen,ne sen ne de bir başkası onun öyle birşey yapmasını engelleyemezdi,kafasına koymuş birkere..hem sen onun için elinden geleni yaptın,haberi aldığın anda yardıma koştun ama olmadı kurtulamadı,sevmediğin halde birinin yardımına koştuğun için vicdanın rahat olmalı,kendi hatan olarak düşünmen değil.

Soner : haklısın hayatım...diyerek Sevil'e sarılır sımsıkı.Sen olmasan ben ne yapardım Sevilcim, ben senin gibi güzel kalpli birisini hakedecek ne yaptım.

Sevil o hüzün dolu ortamda elinden geldiğince gülümsemeye çalışarak yaslar başını sevdiği adamın göğsüne..-seni çok seviyorum diyebilir sadece..

Soner : bende seni hayatım, bende seni çok seviyorum...hastaneye gitmelimiyim şimdi acaba,Doğan halledermi yakınlarına haber vermeyi

Sevil : önce Doğan'ı bir ara istersen,o da perişan olmuştur üzüntüden,biliyorsun böyle olaylardan çabuk etkilenen bir yapıya sahip, gerekiyorsa sende gidersin hastaneye

Soner Doğanı arar,Doğanın sesinden perişan oldu zaten bellidir

Soner : Doğancım benimde gelmemi istermisin, Tülay'ın ölüm haberini nasıl vereceğiz yakınlarına,sen tanıyormusun birini

Doğan : sende gel abicim,beni yalnız bırakma burda,ben bir yakınını falan tanımıyorum ama polisler araştırma yapmaya başladı,onlar halleder herşeyi, hem bana neden soruyorsun yakınını, sen benden daha yakındın ona sen bilmiyormusun

Soner : ben nerden bileyim abicim ya, hiç sormadımki

Doğan : iyi halt ettin abicim

Soner : dur doğan saçmalamaya başlama hemen,üzüntüden ne dediğini bilmiyorsun, tamam ben birazdan geliyorum oraya ayrılma biyere.

Doğan : nereye ayrılacağım abicim ya hayretbişeysin, hadi çabuk ol bekliyorum diyerek telefonu kapatır..

Soner : Sevilcim Doğan iyice şaşırmış ne yapacağını bende gideyimde saçma sapan bişeyler yapmasın, bir yakınını bulupta cenazeyi teslim edelim bari, onlar ilgilensin..

Sevil : tamam Sonercim, hızlı sürme arabayı bu haldeyken,seninde başına bişey gelmesin

Soner : tamam canım sen merak etme..

Teşekkür ederim hayatımda olduğun ve desteğin için diyerek öpüp yataktan kalkar,üzerini değiştirip çıkar..Sevil ardından öylece bakakalır, tek düşündüğü son zamanlarda başlarına gelen üzücü olaylardır, Soner'in hafıza kaybı,Tülay'ın intiharı ve ölümü..neler oluyor,neden herşey üstüste geliyor diye düşünür ama hiçbir açıklama bulamaz..

(bir bilse benim yüzümden olduğunu hehehe )

Yataktan kalkıp ikizlerin beşiğinin yanına gidip uyumalarını izler sabaha dek..

Soner hastaneye varmış hemen Doğan'ı bulmuştur.

Soner : varmı bir gelişme, buldularmı bir yakınını

Doğan : evet abicim bulmuşlar,haber vermişler buraya geliyorlarmış

Soner : iyi, kimmiş peki

Doğan : anne ve babası

Soner : hadi ya

Doğan : neden hadi ya

Soner : yok bişey abicim,onlar gelince eski arkadaşı olduğumu falan söyleme sakın, normal arkadaş olarak bilsinler beni, zaten yeteri kadar üzüldüm benim yüzümden oldu diye,birde onlar benim yüzümden oldu diye düşünürse bukadarını kaldıramam.

Doğan : saçmalama abicim ya neden söyleyeyim öyle bişey

Soner : Doğan sen ifadende ne söyledin polise, Tülay'ın benim yüzümden intihara kalkıştığını falan söylemedin dimi ?


::::::::::::::::::::::

devam edecek ama nasipse yarına artık..

14.Mar.2008 17:58:00

Adsız dedi ki...

tüm dostlara iyi akşamlar...

Adsız dedi ki...

herkese iyi akşamlar...

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar
bbo

Adsız dedi ki...

hepinize iyi akşamlar herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

Adsız dedi ki...

1 AY SONRA

Ekmek kadayıfından önce hafif bir alkolsüz
(artık bizde böyle)meyve kokteyl


Soner: hayatım ikizlerin huysuzluğu var neden acaba
Sevil: dişleri çıktı ya babası
Soner: benim ikizlerim dişlerini kim görecekmiş bakalım
Efe: benim niye dişlerime bakmıyorsunuz
Soner: sen büyüdün oğlum rüyaya sor sen dişlerini
Sevil: Soner ne biçim laf şimdi
Soner: ne biçim ya arkadaş olduklarından
Sevil: inandım bende şu meşhur erkek geyiği
Soner: bak şimdi ne geyiği
Sevil: diş çekme geyiği Sonercim
Soner: hehehe az çekmemiştim
Sevil: Soner istersen nedeni ben olmayım
Soner: neyin hayatım
Sevil: 2.hafıza kaybının
Efe: ya neden söylemiyorsunuz
İkisi de efeyi unuttuklarını anlarlar
Efe: kimin dişi çekilecek
Soner: annenin oğlum dişi ağrıyormuş
Efe: sen mi çekecen baba
Sevil: soner bence şansını zorlama
Efe: şimdi peki ne olacak
Sevil: kardeşlerinin dişi çıktığında bunu kutluyacağız oğlum babanla onu konuşuyorduk değil mi Sonerciğim
Soner: evet hayatım
Efe: bana da kutlama yapıldı mı?
Sevil: yapılmaz olur mu hepimiz vardık.sana da Hediyeler alındı.
Efe: anne benim dişlerimi kim gördü sen gördün mü baba
Soner birden yüzü değişir evet ikizlerin büyümesindeki her aşamada
Efe’de neler kaçırdığını daha iyi anlıyordu.
Sevil: efe’cim baban iş gezisindeydi bu yüzden senin ilk dişini ben gördüm
Efe: pekiyi sen ne almıştın babacım
Soner sevil’e bakar ne diyeceklerdir.
Sevil: oğlum çalışıyordu dedim ya baban
Efe: gelmedi mi sonra
Sevil: geldi ama kutlamalar bitmişti oğlum
Efe: ege ve ayda kutlamamı yapacağız şimdi
Sevil: evet oğlum
Efe: nasıl
Sevil: bekle gör
Bu arada ege ve edanın her aşılmasına tanık olan soner efe’ye her baktığında
Daha çok üzülüyordu bunu anlayan sevil yanına geldi
Sevil: Sonercim bundan sonra hep yanındasın lütfen üzülme
Soner: sevil nasıl üzülmem bilseydim ah bilseydim
Sevil: şimdi biliyorsun ya hayatım hadi gel şimdi gelirler
Kapı çalmış doğan Aylin esma sultan ve Halil betler gelmişti.
Yukarda ikizlerin tüm huysuzluğu tutmuştu.
Aylin: Sevilcim yardım edilecek bir şey varmı
Sevil: yok hayatım (EDA ablaları sayesinde) hepsini hazır
Esma sultan ve Halil bey efeyi sevmekte doğan ve Aylin de ikizleri tutmaktaydı.
Efe tüm olanları şaşkınlıkla seyrediyordu.,hediyeler açılmış pastalar börekler yendikten sonra artık beklenen ana gelinmişti.
Eda ve ege maşallah ve tekerlemelerle bir çarşafa ortasına ooturtulare
Efe: (şaşkın) ne olacak anne
Sevil: simdi bu gördüklerini kardeşlerinin etrafına koyacağız
Efe: sonra ne olacak
Sevil: bakalım görüceğiz efecim. artık tüm gözler çarşafa konan eşyalardaydı
Cd: bilgisayarcı, makas=terzi, boya=sanatçı, kitap- kalem =okumuş kişi ,yazar
Altın bilezik=meslek sahibi kaşık: aşçı iyi yemek yapan cep telefonu: iletişimci
hesap makinesi: muhasebeci cetvel :mühendis para:zengin
eda ve ege tüm eşyalara şaşkın bir o kadar da merakla bakıyordılar.
Efe: ne yapacaklar anne
Sevil: bu eğlence canım hangisini seçerlerse mesleği o olacak denir.
O sırada yerden bir ağlama geldi.
Ege edanın elindekini eda da egenin elindekini istiyordular.birden
Eda elindekini bıraktı yerdeki kitabı aldı ağzına götürdü.
Ege edanın bıraktığı resimli fotarafı eline aldı ve sustu.
Sevil: bu ne
Soner: bilmem resim sanırım baba senden mi düştü yoksa
Sevil: bu çıplak kadın resmi kim koydu buraya Sonercim
Soner: yok hayatım benden değil
Sevil: ya oğlum elinde ne arıyor çıplak kadın fotorafı
Soner: Sevilcim belki nü resim yapan resam olacaktır üzülme
Sevil: soner sus resim kimin onu söyle.

14.Mar.2008 19:31:00
mvgn

Adsız dedi ki...

bboooooooo
bboooooooo
bboooooooo
bboooooooo

Adsız dedi ki...

seneryolariniz birbirinde mutis yazdiginiz ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

bbo ailesi askinaaaaa

göker dedi ki...

BUGÜN TÜM TÜRKİYE'DE PROTETO EDİLEN SOYAL GÜVEN(SİZ)LİK YASASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME...
NELER GETİRİYOR NELER GÖTÜRÜYOR.


Sosyal Güven(siz)lik Geliyor! Dikkat!!!

Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı eğer yasalışırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle:

* Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

* Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

* Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek. (Madde 29)

* Yıpranma hakkı gasp edilecek

* Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

* Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek. (Madde 68)

* 'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

* Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.

* Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

* Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

* Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

* Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

* Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89 ,90)

* Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak. (Madde 87)

Şu anda sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Şu an yasanın getirecekleri ile ilgili yeterli farkındalık yok. Biz de bu yasayı engelleyebiliriz. Biz karşı koyarsak bu yasayı geçiremezler!


HERKESE İYİ AKŞAMLAR DİLERİM

Adsız dedi ki...

cimbommm bbo ailesi

Adsız dedi ki...

iyi geceler bbo ailesi

Adsız dedi ki...

ALLAH RAHATLIK VERSIN

Adsız dedi ki...

bbo ailesine tatli ruyalar

Adsız dedi ki...

hepinize iyi geceler...herkes rüyasında bbo yu görsün:))))

Adsız dedi ki...

göker kardeşim tüm bu konuyla ilgili aydınlatıcı bilgilere teşekkürler.
son bilgiler şimdilik yasanın geri çektikleri şeklinde çok zor ama belki tüm platformlarda tartışılarak bir yasa çıkar.
tüm çalışanların bu yasanın içeriğini kendi gelecekleri için takip etmesi gerekiyor
mvg

Adsız dedi ki...

Aksam yemek masasinda gazetesini okuyan Halil:
-Vay vay vay gazetedeki habere bak: Orudad bir kadini albayliga terfi ettirmisler.
-Eh, zamani gelmisti artik.
-Aaahhh, ahhh... Gec bile kaldilar. Ben donanmadayken gemide bir kadin olacakti ki...
-Halil!
-Camasirlari yikamak icin hayatim.
-Kadin dedigin bir tek o ise mi yariyor yani? Camasirlari yikamak.
-Camasir makinasi icat edildiginden beri o ise de yaramiyor.
-Halil ya kahvalti senin basina vurdu, ya da bu kase vuracak.
-Saka yaptim Esmacim saka yav... Eeee ne yiyoruz?
-O gazeteyi tabagindan kaldirmazsan kagit kebap.
-(Derin bir nefes ceker) Ben bu kokuyu bir yerden taniyorum.
-Buna sevindim. Cünkü uzun zamandir pisirmemistim.
-Neymis o?
-Karsinizda paca yahnisi.
-Ah en sevdigim sey. Yerim ben seni...
-En sevdigin yemeklerden biriydi eskiden.
-Hala öyle.
-Eee neden tasindigimizdan biri hic istemedin?
-Bunu yerken beni görmelerini istemiyorum da ondan.
-Niye?
-Esmacim. Ben Akin Tekstil`in yönetim kurulu baskaniyim. Bizim gibilerin imajina dikkat etmesi lazim.
-O zaman agzinin kenarindaki koyun bacagini silsen iyi olur bay baskan.

Adsız dedi ki...

günaydın bbo ailesi...

Adsız dedi ki...

Sabah olur ve kahvalti sofrasina oturulur. Halil yine kendine özgü halini almistir. Esma:
-Halil. Ne kadar güzel bir gün degil mi?
Ses yoktur ve Halil bir elinde gazetesi diger elinde de catal, habire yemek yiyordur. Esma devam eder:
-Sanki bahar geldi. Halil! Oldum olasi sabahlari konuskan degilsindir ama bu sabah en azindan gegirsen, ona bile raziyim. En azindan ömletini sevip sevmedigini söyleyebilirsin.
-Tipki anneminki gibi olmus.
-Tesekkür ederim.
-Ben annemin ömletlerini hic sevmezdim.
-Halil, niye suratsizsin bu sabah bu kadar?
-Her sali sabahi sen bir patirti kütürtüyle kalkip saunaya girersin de ondan.
-Iyi de bu sabah girmedim ki.
-Alisik olmadigim bir sessizlik ve huzur vardi odada. Eee tabi haliyle de uyandim.
-Halil, bir tane mi istersin, iki tane mi?
-Esmacim bu sabah seker istemiyorum.
-Sordugum o degil. Birazdan kafanda olusacak sislik sayisi.
-Suna bak suna? Nerde o eski cam ballari. Renge bak be! Cam mumu... Rengi bile gitmis. Annem böyle bali bal diye kahvalti sofrasina bile koymazdi.
-Ben de koymam zaten.
-Eee peki bu ne?
-Mayonez.
ky

Adsız dedi ki...

Simdi anlasildi bu omlet niye kötü. Eskimis.
-Nesi eski? Daha bes dakika önce yaptim. Hem de günlük yumurtayla.
-Benim dedigim yumurta degil. Sahan eski.
-Nesi varmis sahanin?
-Ne demek nesi varmis? Eski, eski... Annemin dügün hediyesi bu sahan.
-Dügün hediylerimizden birsürüsünü hala kullaniyoruz Halil.
-Bizim degil, annemin dügünü. Bu sahanda ilk yumurta pistiginde ates kesfedilmemisti daha. Sunun bir yenisini al yahu.
-Bu sahanda yumurta pistigi sürece hayir.Parayi bosa harcamanin hic geregi yok.
-Senin sorunun ne biliyor musun Esma? Sen büyük düsünmüyorsun.
-Su tesadüfe bak. Seninle evlenecegimi söyledigimde annem de bana ayni seyi söylemisti.
-Onu demiyorum ben. Hala fakirmisiz gibi üc kurusun hesabini yaparak gecinmek zorunda degilsin.
-Üc kurusun hesabini yapmiyorum ki ben.
-Yapiyorsun, yapiyorsun. Gösterecegim.
Ayaga kalkar ve cekmeceyi acarak:
-Bu ne bu? Niye atmiyorsun bu sise kapaklarini?
-Günün birinde lazim olur.
-Ben sana söyleyim mi? Ne zaman lazim olur bu? Yilasi gecesi...
Bütün sise kapaklarini havaya atar...
-Yeni yilin kutlu olsun!...
ky

Adsız dedi ki...

Halil evden ise gitmek üzere ayrilir ve aksam da isten eve cok neseli bir sekilde döner.
-Esmacim! Hayatim! Sana harika bir haberim var. Hatta harikadan da öte. Harikanin fevkinde. Hatta harikulhade. Birsey soracagim. Bu sabah ben biraz suratsizdim farkettin mi?
-Allah Allah. Öyle miydin? Hic farkinda degilim.
-Tabi. Biliyorum. Sen üzülmeyesin diye ben neseliymisim gibi yaptim. Ama acikcasi dükkana yeni arabalar falan alinacak. Ben biraz endiseliydim.
-Artik endiseli degilsin galiba?
-Hayir. Yeni tanistigim bir adam bana yari fiyatina üc tane yeni kamyonet satiyor.
-Neden?
-Paraya ihtiyaci var. Ee para bende, kamyonetler onda. Ikisini degistirdik mi tamam. Nasil? Harika dimi?
-Desene sansli günündesin bugün.
-Ne sansi be? Is konusunda sansi ben kendim yaratirim. Is sözkonusu oldugu zaman benim gözüm döner, kulaklarim diklesir, burnum keskinlesir.
-Kuyrugun da böyle fildir fildir sallanmaya baslar.
-Ne demek o simdi?
-Dediklerini duyan seni bir av köpegi sanir.
-Hehehe... Tabi. Is sözkonusu oldugu zaman av köpegi gibi olurum ben.
-Aaahh... Bilmez miyim? Eskiden uyurken horlardin. Simdi havliyorsun.


Bu gecelik bu kadar. Gecenin bu saatinde ancak bu kadar cikiyor artik idare edersiniz :))
ky

Adsız dedi ki...

Soner: bilmiyorum inan ki sevil.hem ne olmuş çıplak kadın resmi bile değil hem bikinisi var hatunun üstünde
Sevil: iyi bu gece koynunda resimle yatarsın o zaman çok beğendin baksana
Soner: ya sevil yanlış anlatın ben şey kılık kıyafet şeyi için hem ne kızıyorsun bk bezini tutsaydı çocuk belediye kanalizasyon temizcisi mi olacaktı.
Sevil: Sonercim herhalde bu oyun olduğunu bizde biliyoruz. Benim anlamadığım evde ne işi olduğu
Efe: ya anne baba kızma o resim benden düştü
Sevil ve Soner: nee
Efe: kızdın mı anne
Sevil: oğlum nerde buldun o resimleri
Efe: bakamın çekmecesinde
Sevil: soner
Soner: ya ne biliyim eskilerden kalmış herhalde
Sevil: ne o Sonercim eski günleri özleyince mi bakıyorsun
Soner: Sevilcim ne özlemesi ben unutmuş gitmiştim.
Sevil: o zaman yarın ilk iş dolabını temizle Sonercim
Soner: sevil efe o resmi niye aldı
Sevil: büyüyor Sonercim ve her şeyi merak ediyor bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Nereye gitti şimdi
Soner: Yukarı çıktı ben onunla konuşurum hayatım
Sevil: tamam canım
Soner: ya şimdi bizim ege’nin mesleği ne olacak baksana şimdiden biliyor benim oğlum neye bakacağını
Sevil: neyi Sonercim. Anlamadım
Soner: yani diyorum ki hayatım bak belki dedesine çeker tekstilci olur örter tüm bikinili kızları
Sevil: sen bence resmi oraya bırakanla ilgilensen onun tekstilci olması daha yakın hayatım. Hadi içerde bizi bekliyorlar.
mvgn

Adsız dedi ki...

bbo günaydınlar...

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-77

......

Soner : Doğan sen ifadende ne söyledin polise, Tülay'ın benim yüzümden intihara kalkıştığını falan söylemedin dimi ?


Doğan : saçmalama abicim ya neden öyle bişey söyleyeyim,hem ikimizde aynı yerde değilmiydik sende duydun benim ne anlattığımı.

Soner : evet ya aynı yerdeydik, kafamı kaldı be abicim kusura bakma,seni suçladığım falan yok.

Doğan : ya Soner, Tülay ile bir ara nişanlanyordunuz,davetiyeler bile basılmıştı,şimdi anne ve babası geldiğinde senin Soner olduğunu duyduklarında anlamayacaklarmı sanki

Soner : doğru söylüyorsun , beni görmemeleri lazım,sen karşılarmısın onları kardeşim,ben gidsem sorun olmaz dimi

Doğan : yalnız becerebilirmiyim acaba

Soner : ailesine olanı anlatıp gideceksin sadece abicim ya, nesini beceremeyeceksin,ama benim ismimi söyleme onlara

Doğan : tamam abicim ya kaç bakalım sen,yıktın bütün işi benim üzerime

Soner : biliyorsun ama durumu

Doğan : tamam tamam git bakalım..

Soner hastaneden ayrılıp eve doğru yola çıkar..Sevil evde ikizlerin altını temizlemiş karınlarını doyurmuş,salona indirip arabaya oturmuş ve Efe'yide kaldırıp kahvaltı hazırlamak için mutfağa geçmiştir, Efe annesi yemek hazırlarken kardeşleri ile oynamakta,kendinceonları güldürmeye çalışmaktadır.

Kapı çalar ,Sevil Efe'ye kapıyı açmasını söyler, Efe kalkıp kapıyı açtığında karşısında babasını görünce kucağına zıplayıp ona sarılır.

Soner : günaydın benim aslan oğlum,ne yapıyorsun bakalım

Efe : karedeşlerimle oynuyorum baba ama öylece bakıyorlar sadece,oyun oynamaktan hiç anlamıyorlar

Soner : onlar daha çok küçük Efe'cim,biraz daha büyüsünler bak nasıl koşacaklar peşinden...annen nerde

Efe : mutfakta babacım,yemek hazırlıyor

Soner Efe'yi öpüp kucağından indirir ve ikizlerin yanına yollar terar,Sevil'in yanına gider.

Soner : kolay gelsin hayatım,yardım lazımmı

Sevil : yok Sonercim sağol,nerdeyse hazır herşey, sen neler yaptın

Soner : hastaneye gittim,anne ve babasına haber vermişler,bende onlara görünmemek için herşeyi Doğan'a bırakıp geldim

Sevil : anlamadım neden görünmemek için

Soner : biliyorsun Sevilcim,bir ara nişanlanmak üzereydim,davetiyeler bile basılmıştı, şimdi benim Soner olduğumu duyunca beni suçlayacaklar diye yani

Sevil (:bir süre düşünür) haklısın hayatım,sorun çıkabilirdi,iyi yapmışsın,Doğan tek başına kaldı yani orda

Soner : evet yalnız,anne ve babasına haber verip çıkacak zaten..iyimi ettim kötümü bilmiyorum hiç ,kafam iyice karıştı ya

Sevil : bunları düşünmeyi bırak artık Sonercim,böyle olması gerekiyormuş oldu,önüne geçemeyeceğimiz şeyler için kendimizi suçlamamız hata olur, hayat devam ediyor.

Soner : haklısın hayatım,bazı şeyler bizim elimize olmadan gelişiyor öüne geçemiyoruz...diyerek Sevil'i öper ve tabakları masaya dizmek için hareketlenir..

İki adımlık mesafede bile tabakları masaya koymadan ikisini elinden düşürüp kırar.Ege sesin geldiği yöne bakıp önce korkmuş gibi bakar ama sonradan gülmeye başlar

Efe : baba bak sana gülüyor

Soner : sana öyle gelmiştir evlat,o daha gülmesini bilmiyor

Efe: valla baba baksana

Soner başını çevirip onlara doğru baktığında Ege nin güldüğünü görünce önce şaşırır sonra Sevil'e işaret ederek - hakikkaten gülüyor ya Sevil.

Seville birlikte onların yanına giderler.

Soner : bak sen kerataya babsının sakarlığına gülüyor

Sevil : çocukları güldüreceğim diye evdeki bütün tabakları kırmayacaksın dimi hayatım

Soner : fena fikir değil aslında Sevilcim

Sevil :Sonerrrrr,şakanın sırası değil

Soner : tamam tamam kızma hemen ,şaka yapıyorum işte

Sevil : sen bütün tabakları kırmadan ben sofrayı hazırlayayım,sende çocuklarla kal.

Soner Efe'yi kucağına alıp oynamaya başlar ama çocuk nasıl oynatılır bilmediği için saçma saçma hareketler yaparak onları eğlendirmeye çalışır.Sevil Soner'in çocuklarla ilgilenmeyi bilmediğini görünce seslenir

Sevil : Sonercim çocuk eğitimi ile ilgili birkaç kitap okusan fena olmaz

Soner : çocuk eğitiminin kitabı olur Sevilcim,hem o kitapları yazanlar kaç tane çocuk büyütmüş çok merak ediyorum doğrusu

Sevil : öyle deme hayatım, onlar bu işin eğitimini almış insanlar,senden daha iyi anladıkları kesin,baksana ne yapacağını bile bilmiyorsun

Soner : aşkolsun hayatım ya, beni cahil yaptın çıktın,tamam çocuk yetiştirmeyi yeni öğreniyor olabilirim ama okadarda cahil değilim

Sevil : cahilsin demiyorum Sonercim,sadece işi kuralına göre yapmak sencede doğru değilmi,hem daha çabuk öğrenirsin herşeyi

Soner : ooff tamam sevil,sen nasıl diyorsan öyle olsun..

Sonerin hareketlerine Efe gülmeye başlar,Ege de pnlara eşlik eder..Efe ve Ege'nin gülmesini gören Soner

Soner : gördünmü bak hayatım bu işi bilmiyorum ama çocuklar bana gülmekten kendilerini alamıyor

Sevil : halin okadar komikki hayatım kim olsa güler

Soner : sen öyle san Sevilcim, ama Eda varya aynı sen

Sevil : nasıl yani aynı ben

Soner : baksana bakışları nasıl ciddi,hiç gülmüyor,tıpkı sen yani

Sevil : annesi gibi ciddi ve hanım hanımcık bir kız olacak işte fenamı hayatım

Soner : tabi tabi, sen şuna inatçı olacak desene

Sevil : çocukların önünde başlamayalım istersen Sonercim,ne dersin..

Soner : bak gördünmü,söyleyince kızıyorsun hemen...

Sevil : lütfen Soner, hadi kahvaltı hazır gelin bakalım, Efe ellerini yıkadın dimi oğlum,Soner sende ikizlerin arabasını buraya getirirmisin....

::::::::::::::::::::::::::

devam edebilir:)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar dizimiz başlayacağına ilk önce biz inanmalıyız acaba larla bir yere varamayız mine tugay yazmış olabilir olamazmı ama bu konuda mint yapım bize cevap verebilir ama bizleri kullanmaya devam edecek se başka çünkü o kişi mine tugay değilse siteden o yorumu kaldırması gerekir kaldırmaması doğru olduğu nu gösterir SEVGİLİ B B O AİLESİ SELAM SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

Davşanca BBO-78

...........

Yorucu ve üzüntülü geçen bir gecenin ardından ailecek kahvaltı yaptıktan sonra Soner masayı toplamak için kalkar ama

Sevil : tamam hayatım ben toplarım sen çocuklarla oyna,onları güldürmeyi başarıyorsun

Soner : hafiften dalga geçer gibi bir ifade sezinledim Sevilcim..

Sevil : olurmu hiç öyle şey hayatım neden dalga geçeyim,güldürdüğün yalanmı yani

Soner : peki hayatım sen öyle diyorsan..

Soner çocukları alıp salona geçer ve yapabildiğince oynamaya çalışır.Bir müddet sonra yorulup çocukları Efe'ye bırakıp televizyonu açar,ne var ne yok diye kanalları zaplarken haber kanallarından birinde düşen bir uçakla ilgili haberde takılı kalır.Kazadan kurtulan olmamıştır,spiker ölenlerden kimliği tespit edilenleri saymaktadır.Soner genemi düşen uçak diye söylenir kendi kendine,Sevil Soner'in söylenmesini işitmiş ama ne dediğini anlayamamıştır

Sevil . ne oldu hayatım,ne söyleniyorsun kendi kendine

Soner : sorma Sevilcim ya , uçak düşmüş yine

Sevil : ciddimisin,nerde olmuş kaza

Soner Türkiyede olmuş hayatım,Amerika'dan gelen bir uçak

Sevil : üzüldüm şimdi ya,Allah sabır versin ailelerine, çok ölen varmıymış

Soner : 75 kişi dedi spiker en son,şimdide kimliği belirlenenleri sayıyorlar.

Soner pür dikkat ölenlerin ismini dinlemektedir,Ceyhun'un ismini duyunca önce o değildir diye düşünür ama içine kurt düşer yinede

Soner : Sevilcim

Sevil : efendim Soner

Soner : bu kılkuyruk nerdeydi

Sevil : ne oldu Soner ,nerden aklına geldi şimdi o

Soner : sen söyle ya nerdeydi o

Sevil : en son Amerikaya gidiyorum demişti,biliyorsun sende,birdaha haber almadım zaten,amann boşver bizi ilgilendirmiyor hayatım

Soner : Amerikada olduğuna eminmisin

Sevil : dedimya hayatım en son oraya gitmişti

Soner : Sevil

Sevil : ay ne var Soner,söylesene

Soner : hayatım bişey dicem ama

Sevil : gene ne diyeceksin Soner

Soner : az gesene buraya hayatım

Sevil : işim var Soner görüyorsun

Soner : boşver şimdi işi,gel sen

Sevil : off Soner ne var,ne diyeceksin bakalım

Sevil işini bırakıp Soner'in yanına gider, Soner Sevil'i elinden tutup koltuğa oturtup televizyonu işaret eder...

:::::::::::::::::::

devam edebilir:)

Adsız dedi ki...

en büyük bbo

Adsız dedi ki...

merhaba bbo ailesi ne haber

Adsız dedi ki...

eksik olmuş arkadaşım.

aynı zamanda en hızlı bbo...

Adsız dedi ki...

yaa duydunuz mu ankara da deprem olmuş.5.kaç
ankarada yaşayan bbo cu varsa geçmiş
olsun

bbo cu olmayanlarada geçmiş olsun
ayrımcılık yapmayalım şimdi...

Adsız dedi ki...

her sey bbo icin

Adsız dedi ki...

seninki de eksik olmuş.
bende diyorum ki
en güçlü bbo.

Adsız dedi ki...

ALLAH YARDIMCILARI OLSUN

Adsız dedi ki...

sabah beri kimse yoktu ,
birden canlandı ortalık.
hoşgeldiniz
hoşgeldiniz
bide isim yazsanız.

Adsız dedi ki...

önce sen yazsana.
bize örnek ol madem.

Adsız dedi ki...

kimse yokmuu

Adsız dedi ki...

başta yazıyor ya,
benim adım isimsiz.
ad koymayı unutmuş ebeveynlerim.
adsız demiş geçmişler.
ha isimsiz ha adsız.
ne farkeder ki.
değil mi ama..
hadi saygılar kaçtım...

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar
bbo

Adsız dedi ki...

göker DENEN KİŞİYE CEVAP...........
Türkeş MBK üyesi subayları şu üç kategoriye ayırır;
1. Yarışçılar; Milletimiz kendi ayakları üzerinde kurabilecek kuvvetli ve müreffeh bir seviyeye getirmek gücünü kendilerinde bulanlar,
2. İstikballerini CHP'ye Bağlayanlar; İktidarı CHP'ye devredince her şeyin düzelebileceğini sanıp kendilerine teklif edilen ebedî parlâmento koltuklarını ve altın heykelleri hayal eden gafiller,
3. Olaylara Seyirci Kalanlar : Hiçbir mesele ile ilgilenmedikleri için olayların akışına tâbi olanlar

Adsız dedi ki...

iyi geceler
bbo

Adsız dedi ki...

INSALLAH EN KISA ZAMANDA BU DIZI BASLAR

Adsız dedi ki...

ALLAH RAHATLIK VERSIN

Adsız dedi ki...

dizimiz geri geliyormuş yaşasınnnnnn yuppiiii çok güsel bir haber bu zuhahahahaha:)

Adsız dedi ki...

selam arkadaşlar herkese iyi geceler
size bugün duyduğum bir haberi sormak istiyorum kanal 1 de Atılgan Gümüş'ün yeni bir dizide oynayacağını duydum hatta söylenenlere göre fragmanları dönmeye başlamış bilgisi olan varsa lütfen haber versin
herkese allah rahatlık versin
BBOFAN Ankara

Adsız dedi ki...

günaydın bbo...

Adsız dedi ki...

Zamanla kaybettiklerimiz

Bir gün insan virgülü kaybetti, o zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı; cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti.

Sonra ünlem işaretini kaybetti; alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızıyor, ne bir şeye seviniyordu. Hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu.

Bir süre sonra soru işaretini kaybetti ve soru sormaz oldu, hiçbir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne evren, ne dünya, ne de kendi apartmanı umurundaydı.

Birkaç yıl sonra iki nokta üst üste işaretini kaybetti ve davranış nedenlerini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.

Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız tırnak işareti kalmıştı. Kendine özgü tek düşüncesi yoktu, yalnız başkalarının düşüncelerini tekrarlıyordu. Düşünmeyi unuttu ve böylece son noktaya erişti.

*****

Adsız dedi ki...

*****

Zehir

Uzun yıllar önce Çin’de Li-Li adlı bir kız evlenir. Aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır.

Ev, birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin-kaynana kavgalarından, onun ve eşi içinde cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir azar azar verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını, ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri damlatır. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmiştir ve ona kendi kızı gibi davranır. Evde artık barış rüzgârları eser. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hisseder, yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkânının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvarır. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordur. Adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li’ye bakar ve kahkahalarla gülmeye başlar.

“Sevgili Li-Li, sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz” der.

Eski bir Çin atasözü şöyle der: “Gül veren elde gül kokusu kalır.” Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.

Adsız dedi ki...

bbo
bbo

Adsız dedi ki...

iyi gunler
bbo

Adsız dedi ki...

merhaba
bbo

Adsız dedi ki...

Merhaba BBO Ailesi..

hepinize güzel pazarlar, iyi dinlenmeler, bir cok sevincler diliyorum..

Adsız dedi ki...

kankalara sevgilerimle...





Bugün pazar.
Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar.
Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak
bu kadar mavi
bu kadar geniş olduğuna şaşarak
kımıldanmadan durdum.
Sonra saygıyla toprağa oturdum,
dayadım sırtımı duvara.
Bu anda ne düşmek dalgalara,
bu anda ne hürriyet,ne karım.
Toprak,güneş ve ben...
Bahtiyarım...

Nazım HİKMET

Adsız dedi ki...

isimsiz atilgan gumusun yeni dizisinin adi ne

Adsız dedi ki...

bbooo
bbooo

Adsız dedi ki...

atılgan gümüşün yeni dizisi yalancı romantik yakında kanal 1 de başlayacak yine mint yapımın bir projesinde oynayacak

Adsız dedi ki...

yaa keske bbo dizi de baslasa

Adsız dedi ki...

mrb.
bbo.

Adsız dedi ki...

Hiçbir şeyden çekmedi dünyada

Nasırdan çektiği kadar;

Hatta çirkin yaratıldığından bile

O kadar müteessir değildi;

Kundurası vurmadığı zamanlarda

Anmazdı ama Allahın adını,

Günahkar da sayılmazdı.

Yazık oldu Süleyman Efendi'ye.

Adsız dedi ki...

Bütün güzel kadınlar zannettiler ki

Aşk üstüne yazdığım her şiir

Kendileri için yazılmıştır.

Bense daima üzüntüsünü çektim

Onları iş olsun diye yazdığımı

Bilmenin.
orhan veli

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar
bbo ailesi

Adsız dedi ki...

bbooooo
askinaa her sey

Adsız dedi ki...

kimse yokmuuu

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

cimbommm bbooo

buket dedi ki...

ii akşamlarr

Adsız dedi ki...

selamlar,
sevgiler,
günaydınlar...

Adsız dedi ki...

Gece onikide bahçeye çıktım

Kedi de arkamdan bahçeye çıktı

Deniz çarşaf gibiydi anlatılmaz

Yıldızlar kedinin gözleri gibi

Karadut oracıkta duruyordu

Gölgesiz, ürkek, hemen oracıkta

Kedi üstünden bana bakıyordu

Sizleri düşündüm

Acımsı, buruk

Kuşlar öttü

Vapurlar düdük çaldı

Yoksa bana mı öyle geldi.


Oktay Rıfat

Adsız dedi ki...

Kedi kadının yanındaydı

Kadın gecenin yanındaydı

Kedi gitti geceye değdi karardı

Döndü kadına değdi

Bir kadın portresi belirdi

Elinde siyah bir gül vardı

Kucağında kırmızı bir kedi.


Özdemir Asaf

Adsız dedi ki...

Yağmur ol, bulut ol, şarkı ol

Yalnız esirgeme kendini bizden.

İçinde yüzdüğün denizden

Daha derindir gecemiz...

Rüşdü Onur

Adsız dedi ki...

KUYRUKLU ŞİİR

Uyuşamayız yollarımız ayrı;

Sen ciğercinin kedisi, ben sokak kedisi;

Senin yiyeceğin, kalaylı kapta;

Benimki aslan ağzında;

Sen aşk rüyaları görürsün, ben kemik.



Ama seninki de kolay değil, kardeşim;

Kolay değil hani,

Böyle kuyruk sallamak Tanrının günü.

Adsız dedi ki...

CEVAP

Açlıktan bahsediyorsun;

Demek ki sen komünistsin.

Demek bütün binaları yakan sensin.

İstanbul'dakileri sen,

Ankara'dakileri sen...

Sen ne domuzsun, sen!

Adsız dedi ki...

Çoğunluğun Uğur Mumcuya atfettiği,aslında Konfüçyus'a ait olan bir deyiş vardır.
"Bilgi sahibi olmadan,fikir sahibi olmak tehlikelidir."der.
konu hiç önemli değil ister nükleer santrala karşı olalım, ister demokrasiye, eğer oturup da tüm veriler ışığında kendi ürettiğimiz bir fikir değilse, başkasından kalıp laf ve fikir ithal ediyorsak Uğur Mumcu'nun veya Konfüçyus'un haklı olduğunu belgeleriz.
önce okuyacağız,bilgi sahibi olacağız.ondan sonra fikrimizi aslanlar gibi savunacağız.
ama kendi fikrimizi...

Adsız dedi ki...

umut belki boş bir fanus
umulmadıkları beklemek
olmayacak oldurmayacağın düşleri
o düşleri düşünmek..
bir dost eli
uzun zamandır omzumda hissetmediğim
anılarla kahrolmak
terler boşalırcasına uyanışlar
gelmeyişler......
görüpte yaşanmadan geçmek
yada geçtiğini sanmak.
bir haykırış içinde
bi uğultu..
yırtılmış bir resim
sessiz ıssız bir yokoluş belkide
yoksun...
gitmişsin..
dost...
yoksun....

bkt

Adsız dedi ki...

Bir insanı bulunduğu mevkiyle değil, göz koyduğu mevkiyle ölçmek gerekir. Tolstoy

Adsız dedi ki...

gunaydin
bbo

Adsız dedi ki...

Günaydin BBO-Ailesi..

güzel bir gün olsun, her sey gönlünüzce gelissin..

Adsız dedi ki...

Düzyazı şeklinde düşünen zihni bırak. Şiirle düşünen bir başka zihin türünü uyandır.

Adsız dedi ki...

Unutma, özgürlük sevgiden daha yüksek bir değerdir. Özgürlük sevgiden daha yüksek bir değerdir. O halde, şayet sevgi özgürlüğü yok ediyorsa buna değmez. Sevgiden vazgeçilebilir, özgürlük kurtarılmalıdır; özgürlük daha yüksek bir değerdir.
sh

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

merhaba bbo,
bizim için iyi bir gün olurda haber alırız artık inşallah

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
16 MART 2008 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 8,40 21,60
2 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 6,50 19,70
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,90 18,90
4 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 17,60
5 STADYUM [NET] TRT1 5,30 13,10
6 HABABAM SINIFI ASKERDE (T.S) [NET] KAND 5,20 13,50
7 KURT KAPANI (Y.S) [NET] ATV 4,50 11,70
8 SPOR SAYFASI SHOW 4,30 12,90
9 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,80 12,70
10 VAR MISIN YOK MUSUN (OZET)-PT [NET] SHOW 3,50 9,70
11 ARKA SIRADAKILER [NET] FOX 3,50 8,90
12 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,40 10,90
13 STAR SPOR STAR 3,10 9,40
14 ACIK DENIZ (Y.S) [NET] ATV 2,80 9,20
15 SOYLE SOYLEYEBILIRSEN [NET] SHOW 2,60 10,70
16 BENI DELI ETME (Y.S) [NET] KAND 2,60 8,00
17 STADYUM (OZET) [NET] TRT1 2,50 6,70
18 POPSTAR ALATURKA (ELEME) STAR 2,40 26,80
19 MEKSIKALI (Y.S) [NET] FOX 2,40 10,50
20 SPOR GUNDEMI KAND 2,40 7,20
21 HER ACIDAN [NET] STAR 2,10 14,80
22 PAZAR SURPRIZI [NET] SHOW 2,10 13,10
23 CENNET KOSELER [NET] STAR 2,10 11,80
24 FOX ANA HABER BULTENI [NET] FOX 2,00 6,60
25 ATV SPOR HABERLERI ATV 2,00 6,00
26 STADYUM (YORUM) [NET] TRT1 2,00 5,40
27 BUYULU CIFT (Y.S) [NET] KAND 1,90 9,80
28 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI [NET] STV 1,80 6,60
29 ARKA SIRADAKILER (OZET) [NET] FOX 1,70 5,00
30 SON SOYGUN (Y.S) [NET] TRT1 1,60 10,30
31 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 1,60 5,00
32 KOLLAMA [NET] STV 1,60 4,40
33 GUNERI CIVAOGLU ILE SEFFAF ODA [NET] KAND 1,40 8,00
34 BEZ BEBEK (TKR) [NET] FOX 1,40 6,50
35 SANS YOLU [NET] ATV 1,40 6,30
36 CAN DOSTUM (FINAL) [NET] SHOW 1,40 5,40
37 HAKAN''LA GEZIYORUM [NET] STAR 1,30 9,10
38 GUN ORTASI HABERLERI SHOW 1,30 8,60
39 GENC MAGAZIN [NET] KAND 1,30 8,60
40 TATLI BELA ''FADIME'' (TKR) [NET] STAR 1,30 6,60
41 FLASH HABER BULTENI FLAS 1,30 4,00
42 BULENT SERTTAS''LA GOSTER KENDINI . [NET] KAN7 1,30 3,80
43 ASI (TKR) [NET] KAND 1,20 11,10
44 IKI AILE (TKR) [NET] STAR 1,20 9,00
45 BIR KELIME BIR ISLEM [NET] TRT1 1,20 7,80
46 KANAL 7 HAFTASONU HABERLERI [NET] KAN7 1,20 4,20
47 KARA MURAT OLUM EMRI (T.S) [NET] K1 1,20 3,50
48 RAMBO 2 (Y.S) [NET] K1 1,20 3,00
49 FUTBOLIG [NET] STAR 1,10 17,70
50 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] STAR 1,10 16,80
51 BEZ BEBEK (TKR.) [NET] FOX 1,10 8,80
52 GUNDEM FOX 1,10 6,20
53 CAN DOSTUM [NET] SHOW 1,10 5,90
54 YABAN ''SAVANAH''DA KOMSULUK'' [NET] STV 1,10 4,40
55 ARMAGAN CAGLAYAN''LA BU HAFTA STAR 1,00 20,50
56 GECENIN MACI SHOW 1,00 9,70
57 TOM VE JERRY (OGLE) FOX 1,00 7,60
58 POWERPUFF GIRLS (C.S) [NET] KAND 1,00 7,40
59 ARKA SIRADAKILER (TKR) [NET] FOX 1,00 7,00
60 VEFASIZ GELIN (TV FILMI) [NET] STV 1,00 5,40
61 KANAL 1 HAFTASONU HABERLERI [NET] K1 1,00 3,70
62 KEYF-I SIBEL [NET] STAR 0,90 6,70
63 HARIKA PAZAR [NET] ATV 0,90 6,50
64 GIRGIRIYE''DE SENLIK VAR (T.S) [NET] K1 0,90 5,20
65 TELE LIG [NET] TRT1 0,90 3,40
66 PACK SHOT [NET] SHOW 0,80 5,90
67 EVLERE SENLIK. [NET] SHOW 0,80 5,90
68 ANNEM (TKR) [NET] KAND 0,80 5,90
69 SPORDA BUGUN STV 0,80 2,30
70 SABAH HABERLERI [NET] SHOW 0,70 14,90
71 SANTRA [NET] ATV 0,70 6,90
72 HABABAM TABURU (T.S) [NET] ATV 0,70 6,20
73 GUN ORTASI HABERLERI ATV 0,70 5,10
74 DOGRUYA DOGRU [NET] SHOW 0,70 4,90
75 SOUND WAVE KAND 0,70 4,80
76 SORAY UZUN YOLDA (TKR) [NET] KAN7 0,70 3,80
77 FUTBOL MERKEZI (OZEL) [NET] K1 0,70 2,20
78 FOX SPOR FOX 0,70 2,20
79 CINE 5 ANA HABER BULTENI [NET] CN5 0,70 2,20
80 MAKSAT MUHABBET ATV 0,60 10,90
81 DUCK DODGERS KAND 0,60 8,20
82 SEVIMLI ARABALAR SHOW 0,60 7,00
83 PAZARDAN PAZARA [NET] TRT1 0,60 5,30
84 AYNA (TKR)-GUNDUZ [NET] STV 0,60 5,20
85 HABER 13 TRT1 0,60 3,80
86 SENLIK VAR [NET] TRT1 0,60 2,20
87 FUTBOL MERKEZI K1 0,60 2,10
88 OLUMSUZ KAHRAMANLAR (TKR) [NET] STV 0,60 1,70
89 BULENT SERTTAS''LA GOSTER KENDINI (OZEL) KAN7 0,60 1,60
90 SEVIMLI KAHRAMANLAR KAND 0,50 4,80
91 GUNUN MACI SHOW 0,50 4,50
92 SEYR-I ALEM [NET] TRT1 0,50 3,70
93 OZUTURK [NET] TRT1 0,50 3,50
94 PERTEV BEY''IN UC KIZI (TKR) [NET] TRT1 0,50 3,40
95 ISTENMEYEN KIZ COCUGU (TV FILMI) [NET] STV 0,50 3,30
96 YARIM ELMA (TKR) [NET] SHOW 0,50 3,20
97 BITIRIM KARDESLER (T.S) [NET] K1 0,50 3,20
98 HAYDARPASA [NET] TRT1 0,50 2,60
99 BRATZ ATV 0,40 11,40
100 ISKELET ADAM (Y.S) [NET] SHOW 0,40 6,00


TOTAL
16 MART 2008 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 9,30 22,20
2 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,60 18,70
3 HABABAM SINIFI ASKERDE (T.S) [NET] KAND 5,80 14,00
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,60 15,90
5 ARKA SIRADAKILER [NET] FOX 5,60 13,10
6 STADYUM [NET] TRT1 5,50 12,50
7 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 4,60 13,40
8 KURT KAPANI (Y.S) [NET] ATV 3,80 9,00
9 KANAL 7 HAFTASONU HABERLERI [NET] KAN7 3,70 11,90
10 SPOR SAYFASI SHOW 3,60 9,70
11 VAR MISIN YOK MUSUN (OZET)-PT [NET] SHOW 3,50 8,90
12 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,40 9,70
13 BEZ BEBEK (TKR) [NET] FOX 3,20 13,10
14 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI [NET] STV 3,20 10,00
15 BULENT SERTTAS''LA GOSTER KENDINI . [NET] KAN7 3,20 8,50
16 BEZ BEBEK (TKR.) [NET] FOX 3,10 17,20
17 FOX ANA HABER BULTENI [NET] FOX 3,10 9,20
18 ARKA SIRADAKILER (OZET) [NET] FOX 3,10 8,10
19 ACIK DENIZ (Y.S) [NET] ATV 3,00 10,30
20 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,00 8,80
21 KOLLAMA [NET] STV 3,00 7,60
22 STADYUM (OZET) [NET] TRT1 2,90 6,90
23 RAMBO 2 (Y.S) [NET] K1 2,60 6,20
24 SOYLE SOYLEYEBILIRSEN [NET] SHOW 2,50 11,30
25 KARA MURAT OLUM EMRI (T.S) [NET] K1 2,50 6,50
26 OLUMSUZ KAHRAMANLAR [NET] STV 2,50 5,80
27 SPOR GUNDEMI KAND 2,30 6,30
28 STADYUM (YORUM) [NET] TRT1 2,30 6,10
29 PAZAR SURPRIZI [NET] SHOW 2,10 11,00
30 BENI DELI ETME (Y.S) [NET] KAND 2,10 6,70
31 GUNDEM FOX 2,00 10,80
32 YABAN ''SAVANAH''DA KOMSULUK'' [NET] STV 2,00 7,30
33 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 2,00 5,50
34 ATV SPOR HABERLERI ATV 2,00 5,40
35 VEFASIZ GELIN (TV FILMI) [NET] STV 1,90 8,70
36 BUYULU CIFT (Y.S) [NET] KAND 1,90 8,30
37 BULENT SERTTAS''LA GOSTER KENDINI (OZEL) KAN7 1,90 4,60
38 STAR SPOR STAR 1,80 4,90
39 OLUMSUZ KAHRAMANLAR (TKR) [NET] STV 1,80 4,70
40 POPSTAR ALATURKA (ELEME) STAR 1,60 19,70
41 SORAY UZUN YOLDA (TKR) [NET] KAN7 1,60 7,70
42 TATLI BELA ''FADIME'' (TKR) [NET] STAR 1,60 7,10
43 ARKA SIRADAKILER (TKR) [NET] FOX 1,50 9,90
44 SEVIMLI KAHRAMANLAR KAND 1,50 9,30
45 SON SOYGUN (Y.S) [NET] TRT1 1,50 7,40
46 MEKSIKALI (Y.S) [NET] FOX 1,50 7,40
47 BITIRIM KARDESLER (T.S) [NET] K1 1,50 7,20
48 CAN DOSTUM [NET] SHOW 1,50 6,80
49 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] STAR 1,40 13,30
50 ANNEM (TKR) [NET] KAND 1,40 9,60
51 GUN ORTASI HABERLERI SHOW 1,40 9,10
52 FUTBOL MERKEZI K1 1,40 6,10
53 TELE LIG [NET] TRT1 1,40 6,00
54 CAN DOSTUM (FINAL) [NET] SHOW 1,40 4,80
55 HER ACIDAN [NET] STAR 1,30 8,90
56 ISTENMEYEN KIZ COCUGU (TV FILMI) [NET] STV 1,30 7,70
57 HABABAM TABURU (T.S) [NET] ATV 1,30 7,10
58 GIRGIRIYE''DE SENLIK VAR (T.S) [NET] K1 1,30 6,30
59 FLASH HABER BULTENI FLAS 1,30 3,40
60 GENC MAGAZIN [NET] KAND 1,20 7,90
61 AYNA (TKR)-GUNDUZ [NET] STV 1,20 7,00
62 POWERPUFF GIRLS (C.S) [NET] KAND 1,20 6,10
63 IKI AILE (TKR) [NET] STAR 1,20 6,10
64 FOX SPOR FOX 1,20 3,20
65 GIRGIR HAFIYE (T.S) [NET] K1 1,10 7,80
66 HAKAN''LA GEZIYORUM [NET] STAR 1,10 6,60
67 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] K1 1,10 6,20
68 SANS YOLU [NET] ATV 1,10 4,20
69 FUTBOL MERKEZI (OZEL) [NET] K1 1,10 4,20
70 SPORDA BUGUN STV 1,10 3,00
71 GECENIN MACI SHOW 1,00 10,40
72 SELVI BOYLUM AL YAZMALIM (T.S) [NET] KAN7 1,00 7,00
73 DOGRUYA DOGRU [NET] SHOW 1,00 6,90
74 HARIKA PAZAR [NET] ATV 1,00 6,40
75 ASKIM ASKIM (TKR) [NET] K1 1,00 6,20
76 ASI (TKR) [NET] KAND 0,90 8,90
77 DUCK DODGERS KAND 0,90 7,10
78 SEVIMLI ARABALAR SHOW 0,90 6,50
79 OLUME KOSANLAR (T.S) [NET] STV 0,90 6,50
80 SEHIR KOMANDOSU (Y.S) [NET] STV 0,90 5,90
81 ASR-I SAADETTEN TABLOLAR KAN7 0,90 5,90
82 FUTBOL MERKEZI (EKSTRA) K1 0,90 5,20
83 GUNERI CIVAOGLU ILE SEFFAF ODA [NET] KAND 0,90 4,80
84 CENNET KOSELER [NET] STAR 0,90 4,60
85 ARMAGAN CAGLAYAN''LA BU HAFTA STAR 0,80 16,60
86 SABAH HABERLERI [NET] SHOW 0,80 12,30
87 KANAL 7 DE SABAH [NET] KAN7 0,80 9,50
88 SANTRA [NET] ATV 0,80 8,80
89 TELE LIG (OZEL) [NET] TRT1 0,80 5,40
90 GUN ORTASI HABERLERI ATV 0,80 5,40
91 HAYDARPASA [NET] TRT1 0,80 4,20
92 KANAL 1 HAFTASONU HABERLERI [NET] K1 0,80 2,60
93 KANAL 7 SPOR-EKONOMI-HAVA DURUMU KAN7 0,80 2,40
94 ARAF (T.S) KAND 0,70 11,30
95 BUGS BUNNY ATV 0,70 10,00
96 EVLERE SENLIK. [NET] SHOW 0,70 5,30
97 KEYF-I SIBEL [NET] STAR 0,70 5,20
98 HABER 13 TRT1 0,70 4,70
99 YARIM ELMA (TKR) [NET] SHOW 0,70 4,10
100 BUYULU GOL (TV FILMI) [NET] KAN7 0,70 4,00

Adsız dedi ki...

sağol,bbo...

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

günaydın bbo.

Adsız dedi ki...

UMUT
Herkes gitti, kaldi umut!
Her sey bitti, baldi umut!
Gözümde fer, canimda can
Tutundugum daldi umut!

Feryad ederken, her zaman
Imdadima geldi umut!
Hasret cekerken sevince
Kederimi aldi umut!

Karamsarken, teselliye
Kusandigim saldi umut!
Isyan ederken, asiye
Itaatkar oldu umut!

Saklandigim dehlizlerde
Kaybolunca buldu umut!
Mutsuz oldugum zamanlar
Ne, sikintim? bildi umut!

Icimde pasli, pörsümüs
Ne aci var, sildi umut!
Korktugumda sigindigim
Sarildigim, eldi umut!

Hazan sarinca ruhumu
Kokladigim güldü umut!
Ömrü ömrüm kadar uzun&
Ben ölünce öldü umut!

ALINTIDIR

eylem

Adsız dedi ki...

HANGİ TEKER
İstanbul Üniversitesi'nden üç erkek öğrenci bi gece önceki vur patlasın-çal oynasın olayını abarttıklarından uyuyakalıp çok önemli bi dersin final sınavını kaçırmış. Öğlen vakti uyandıklarında durumun farkına varınca panik olmuşlar taabi. Hemmen okula gidip dersin hocasına;Hocam, sabah üçümüz aynı arabayla okula geliyoduk. TEM Otoyolunda lastiğimiz patladı. Çok kötü bi yerde kaldığımız için hiç bi araba durmadı, istepne de patlak çıktı, o yüzden sınava yetişemedik. Eğer mümkünse bize özel bi sınav yapın; demişler. Profesör sorun çıkarmamış, Yarın sabah 10.00;da sınavı yaparız; demiş.
Öğrenciler o gece sabaha kadar ders çalışmış. Sınava geldiklerinde hoca bunların eline soruların yazılı olduğu kağıtları vermiş ve her birini farklı bi odaya almış. sınav kağıdında 5 tane soru varmış ve geçme notuda 50.
ilk 4 soru gayet kolaymış ve 10 puan değerindeymiş.5.soru ise 60 puan değerindeymiş,soru şöyle

hangi teker patladı?

eylem

Adsız dedi ki...

İŞ PAYDOSU
içilen son çayın yanına çerez niyetine

Akşam evde yemek yenmekte
Sevil dalgıdır tabağında ki yemeğini çatalıyla karıştırmakta ama başka bir şey düşünüyor gibidir.
Soner dayanamaz :sevil hayatım bir şey mi oldu
Sevil: bu gün rektör aradı amerikandan gelen profösör için
Soner: ne ilgisi varmış senle
Sevil: benim doçentlik tezimde ki amerikada hocamdı.
Soner: daha iyi işte hayatım
Sevil: yok hayatım çok titiz biri
Soner: olsun hayatım sen başarırısın
Sevil: bu zamanda gelmesi iyi olmadı ben evde çalışıyordum şimdi okula gitmem gerekecek bu yüzden bu sene bu sınava girmeyeceğim
Soner: ne emek hayatım karayerin için önemliyse sen dert etme
Sevil: önemli Sonercim ama ben efeyi ikizleri nasıl bırakırım. Yok, bu sene olmaz.
Soner: saçmalama sevil hayatım biz bakarız benim annem var senin annen var ben de artık tecrübeliyim hayatım
Sevil: hayatım sadece okula gitmek değil ki iki hafta yokum siz ne yaparsınız.
Soner: aman zorlanmam bakalım hem 2 hafta okula gideceksin değil mi?
Sevil: yok hayatım Antalyada No name diye bir otel de seminere katılmam gerekecek.
Soner: ne yapalım hayatım gitmem gerekiyorsa sen dert etme bu sene bitsin bu iş hem iki hafta çok değilmiş .
Sevil: eminmisin Sonercim yani bak sonra çok zorlanırsın
Soner: biliyorsun zorlanmadığıma dair benim 2 aylık sertifikam var hayatım unuttun mu?
Soner: ama sizin rektöre de bravo yani ya burada bulamamışlar mı bir otel de Allahın Amerikalısını götürüyorlar Antalya ya kadın çalışcak mı seminere mi katılacak.
Sevil: Sonercim ben sana kadın mı dedim profesörü
Soner: erkek mi?
Sevil: evet hayatım, ben sana Amerikalı da demedim amerikandan geldi dedim.
Soner: yani hocan Türk mü?
Sevil: evet Sonercim hocam erkek ve Türk.
Soner: seminer Antalya da
Sevil: evet hayatım
Soner: 2 hafta
Sevil: evet hayatım.
Soner: yapma ya kaç yaşında bu hocan
sevil: 35-40 herhalde
soner:....
mvgn

Adsız dedi ki...

..
Yorgunum

Gel, yalnızlıktan yoruldum
İnan, artık duruldum
Ah! yoruldum, duruldum, gel

Gel, sırrımızı gizledim
Seni ne çok özledim
Ah! yoruldum, duruldum, gel

Gel, sana hasret kollarım
Gel, seni nasıl ararım

Son günlerde durgunum
Yalnızlıktan yorgunum
Belki biraz kırgınım
Sana hala vurgunum
Artık gücüm kalmadı
Yeter!..

Gel, karanlıktan korkarım
Hep kabus, uykularım
Ah! yoruldum, duruldum, gel

Geceleri, olmuyor
Gündüzlerim dolmuyor
Yalnızlıktan yorgunum
Sana hala vurgunum
Artık güzüm kalmadı
Yeter!..

Yorgunum, durgunum, vurgunum, gel...

feridun hürel

Adsız dedi ki...

EVE GELİNCE
yemekten önce
meyve kokteyl diyipte ne içeğiz demeyin diye
alın size
vişne-soda
1/2bardak buz
1/2bardak taze limon suyu
1 bardak soda
1 bardak vişne suyubardağın çeyreğini buzla doldurun.karıstırdığınız vişne,soda,ve limon suyunu bardağa paylaştırın.Limon diliminle kendiniz servis edin ve yanına
çerez-2

ve yınında ÇEREZ-2

Sevil: Sonercim birden sesini duymuyorum ne oldum hayatım
Soner: yok şey be bekli diyorum sen e haklısındır yani
Sevil: Sonercim ne demek şimdi bu yani demin bütün söylediklerin hocanın kadın olduğu için miydi?
Soner: yok canım öyle olur mu yani düşününce haklı olabilirisin gibime geldi
Sevil: hiç kıvırma Sonercim ya benim güven duygum sana karşı geliştikçe sen
Soner: ya sevil sen beni yanlış anladın
Sevil: yok Soner önce Ceyhun adama kılkuyruk diye isim bile taktın
Soner: arkasından kötü konuşmak istemedim ama kılkuyruktu karıma yüzük getiren adamı niye kıskanmayım
Sevil: Sonercim hatırlatayım eski karındım o zamanlar
Soner: ben anlamam sevdiğimi kıskanırım hem o zaman beni istemediğini düşünüyordum.
Sevil: o zaman Ayhan başına gelenler neydi piyano hocası piyanonun tuşuna basmadan kaçtı gitti sayende yapmadığını bırakmadın
Sone: nerden biliyim adamın gay olduğunu adamın Roma tanrısı apollon gibiydi adam ne yapsaydım kıskanmasaydım sen böyle bir kocayı bul da tanışayım
Sevil: senin her şeye bir açıklaman var kendini haklı çıkartacak
Soner: ne olmuş haksız mıydım? Doğan bile uçtu geldiydi. Hehe:))
Sevil: hepsi senin dolduruşun yüzünden birde gülüyorsun o zaman neydi emreyi görünce öyle hafızan geldiğini benden saklamalar Doğanla planlar
Soner: sende öpüşüp durmasaydın âlemin adamıyla
Sevil: ya benim çocukluk arkadaşım
Soner: maşallah adam şimdi kazık gibi ama
Sevil: Sonercim istersen tartışmayalım
Soner: ya ne var yani karımı kıskanmam suç mu?
Sevil: suç demedim ama bak konu nerelere geliyor
Soner: nerelere geldi
Sevil: 5 dakika önce aman git diyen kocam aranıyor.
Soner: ben sen söyledin diye
Sevil: Sonercim
Soner: tam gitmek istiyorsan git
Sevil: bak şimdi de ne demek bu
Soner: ya sevil ne dememi istiyorsun git diyorum işte
Sevil: ama istemiyormuş gibi söylüyorsun.
Soner sevile gelir sarılır.Bir ayağını kaldırmış.
Soner: Sevilcim hayatım sen git bizi burada merak etme. Valla biz seni burada bekleriz.
Sevil: bilmiyorum hayatım rektörle tekrar konuşmam ikizler var, efe var
Bak bilmiyorum işte.

mvgn

Adsız dedi ki...

Çay kefi sürüyor
ÇEREZ-3
Restaurantta

Soner: ya doğan şu senin şomluğun var ya bana geçti
Doğan: bak sen ben şom filan değilim bir kere Gerçekçiğim oğlum geçekçi
Soner: aman gerçekçiymiş biz neyiz yalancı prens miyim?
Doğan: sen masaldaki ancak kurtsundur be bak kalıbımı basarım sen şimdi bu 2 haftalık seminere bir kurtluk düşünmüşsündür.
Soner koşarak doğanın yanına atlar
Doğan: ya dur be kardeşim bak karıştırdım şimdi ya bak hangi faturaydı
Oh sen rahatsın tabii bütün gün ben hesap ben hesap verdim ama
Soner: tabii oğlum sen buranın finansından sorumlu değimlisin
Doğan: ben b-neden sorumlu olduğumu biliyorum da senin ne iş yaptığını anlayamadım masal kurdu
Soner: bak doğan sevil bu iş kabul ederse bende yokum bunu bilmiş ol.
Doğan: ne yani ikizleri efeyi nereye bırakıyorsun
Soner: ya evet onlar vardı ben iyi bir plan yapmak gerekiyor.
Doğan: hem sen nereye gidiyorsun bir yere gidemezsin
Soner: niye gidemezmişim.
Doğan: paran var mı oğlum senin Antalyada 5 yıldızlı bir otelde kalmaya
Soner: ne demek yok bizim paramız
Doğan: var da hangi bankaya yatırsam diye düşünüyorum.
Soner: aaa ama ne bu şimdi zararda mıyız yani
Doğan: bak bunu bile bilmiyorsun hayır efendim kar dayız
Soner: ne güzel işte ver para gideyim.
Doğan: demin nedemiştin sen buranın finansından sen sorumlusun
Al işte sana para mara yok. Vermiyorum unut Antalya mış yok ağabeycim yOok.
Soner: ya tuttu şomluğun tamam bak dönelim Antalya dan her şeyle ilgilenecem ya inan sabah gelip paspas bile yaparım
Doğan: düşünmem gerek.
soner: sen şu parayı versende düşünsen diyorum

mvgn

Adsız dedi ki...

Çerez-4
OKULDA
Rektör: sevil hanım biliyorum bu sene sizin için çok zor ama bu fırsat bir daha elinize geçmeye bilir
Sevil: anlıyorum efendim ama biliyorsunuz ikizlerim oldu şu anda da tam da bana ihtiyaçları olan dönemdeler
Rektör: sevil hanım siz bir annesiniz tabii önce çocuklarınız gelir ama
2 hafta çok bir süre değil.
Sevil: biliyorum efendim gerçi eşim beni destekliyor ama
Rektör: tamam işte sevili hanım bence çocuklar için eşinizle konuşun bir çözüm bulacağınızı umuyorum
Sevil: düşünmek için belli bir süre vardı.
Rektör: önder bey ünveriteye haftaya pazartesi gelecek sende Cuma günü fikrini gelir söylersin ona göre bizim tavsiyemize göre bir ekip kurdu
Sevil: teşekkürler efendim ben sizi fazla rahatsız etmeyeyim
Rektör: ne demek sevil hanım. Bir de karar vermenizi etki eder mi bilmem ama
Önder bey sizin özellikle ekipte olmanızı istedi.
Sevil: Önder Bey mi inanmıyorum ben tam tersini düşünüyordum. Amerikada
İken en çok benle tartışırdı Önder Bey
Rektör: demek ki fikirlerine saygı duyuyormuş bu yüzden bu fırsatı kaçırma diyorum ya
Sevil: tekrar teşekkürler efendim iyi günler
Rektör: iyi günler sevil hanım.
mvgn

Adsız dedi ki...

çerez-5
AYLİN- SEVİL
Aylin: inanamıyorum bu çok iyi bir fırsat
Sevil. Öyle de Aylincim ben tek çocukla nekadar zorlandığıma sen şahitsin
Şimdi 3 tane of bilmiyorum hala karasızım
Aylin: Soner ne diyor
Sevil: Aylincim sende tanıyorsun Soneri onun için her şey kolay
Önce bir görsen nedeyse uçak biletimi alacak
Aylin. Bak sen sonra
Sevil: meğer hocayı kadın ve Amerikalı sanmış.
Aylin: ne sonra fikir mi değiştirdi
Sevil: beni yüreklendirdiğine bin pişman oldu ama çaresiz kararı bana bıraktı
Aylin: bence hiç düşünme
Sevil: nasıl düşünmem Aylinciğim Soner ile aslın da 4 çocuk ben onları kime bırakırım
Aylin: Sonere haksızlık etmiyor musun?
Sevil: o da öyle söyledi ama efe büyüktü yani ikizlerle iş çok zor.
Aylin: bakıcı tutalım
Sevil: onu da düşünmedim mi sanıyorsun ama öyle internetten tanımadığıma çocuklarımı bırakmam ben.
Aylin: anlıyorum o zaman esma hanım la zerrin hanım
Sevil: of ya Aylin ben bu ikilemden kurtulamayacak mıyım?
Aylin: Sevilcim o zamanla şimdi aynı değil evet daha fazla sorumlukların var ama o kadar da yanında olanlar var. Artık kocaman bir ailesiniz hayatım
Sevil: doğru söylüyorsun Soneri her gün bir baba olarak izlemek bile beni mutlu ediyor beni şaşırtıyor biliyor musun?
Aylin: ne yapıyor
Sevil: Önce Efeye masal okuyor o uyuduktan sonra bakıyorum ikizlerin mama saatinde kalkıyor onları doyuruyor, gazını çıkartıyor ve uyuna kadar başlarında bekliyor
Aylin: yani efeyi babasına bırak derken bile böyle bir değişimi beklemiyordum
Sevil: bana söyleselerdi güler geçerdim biliyorsun böyle değişeceği aklıma bile getiremiyordum.
Aylin: vuralım nazara gelmesin.
Sevil: evet bahsettiğimiz Soner olduğunu unutmamak ta fayda var.

mvgn

Adsız dedi ki...

çerez-6
EVDE AKŞAM YEMEĞİ

Soner: ne oldu hayatım konuştun mu rektörle
Sevil: evet Sonercim rektör bu fırsatı kaçırmamı söylüyor
Soner: kaçırma hayatım bak sen merak etme diyorsam merak etme
Sevil: Soner eminmisin bak kabul edersem bir daha geri yoğun bir tempoya girilecek,katlana bilecek misin?
Soner: oof benim tık tıkıcı karım ya biraz rahat ol şunun şurasında 2 hafta işte
Sen kabul et merak etme
Sevil: pekiyi hayatım bir planın var mı çocukları ne yapacağımıza dair
Soner: bak şimdi anlatıyorum.
Sevil: nee ikizleri biri benimi annen biri senin annem mi bakacak.
Soner: evet efeye de rica ederiz kadife gelir
Sevil: Sonercim her halde senin kulakların söylediklerini duymuyor.
Ne o çiçeklerimizi komşuya bırakıp seyahatte çıkmıyoruz biz Sonercim
Yani bulduğun sonuç bumu
Soner: ya çocuklar ayrılmayacak ki hepsi buraya gelecekler.
Sevil: yani esma anne haili bey ve annem bizim evde kalacaklar.
Sen nerde olacaksın.
Soner: ben nerde olacağım gündüz işte akşam çocuklarımla beraber olacağım tabiî ki karıcım
Sevil: yani öğle dışarı filan yani evde insan var bende yokum diye
Soner: bak kalbimi kırıyorsun
Sevil: kocamı merak edem suç mu?
Soner: yok canım her gün ararsın bende rapor veririm.
Sevil: hayatım ben onlara en iyi şekilde bakacağına inanıyorum
Soner: bana güveniyorsun değil mi?
Sevil: tabii ki sana güveniyorum ama bu plan
Soner: sen bana bırak bu plan tıkır tıkır işleyecek sen hiç merak etme.
Sevil: tamam bak kabul ediyorum
Soner: kabul et hayatım.

mvgn

Adsız dedi ki...

Çerez-7
ODALARINDA

Soner: sevil sen ne zaman gideceksin
Sevil: Önder bey pazartesi gelecek seminere gidecek ekibi kuracak her halde
Salı günü gideriz.
Soner: yani 2 hafta sana sarılamayacağım
Sevil: evet hayatım
Soner: o zaman bir plan yapmak gerek
Sevil: ne o çok sever oldun plan yapmayı
Soner: bak hiç uyumayalım
Sevil: nasıl yani
Soner: o zaman 1 hafta var gitmene
Sevil: evet eğer Önder bey bir değişiklik yapmazsa
Soner: geceleri uyumasak
Sevil: o neden
Soner: sana sarılamayacağım geceler için
Sevil: Sonercim yani bir hafta mı geceleri uyumayacağız
Soner: evet ne olur ya da geç yatalım
Sevil. Ne yapacağız geceleri
Soner: ben bir şeyler bulurum.
Sevil: ne gibi
Soner: bekle geliyorum
Sevil: ne gece tavlamı oynayacağız
Soner: ne o beğenmedinse tamam kağıt oyunu oynayalım
Sevil: ya Soner niye oyun oynuyorum gecenin bu vaktinde
Soner: benim aklıma bir şey gelmiyor ne yapabiliriz
Sevil: sen şöyle bir yanıma gelsene şimdi hatırladın mı?
Soner: bak ben değil sen hatırlattın
Sevil: demek sen masumsun aklından bile geçmedi öyle mi?
Soner: öyle tabii hiç geçmedi tabii ama sen bani böyle öpünce
Sevil: &eee
Soner: şimdide aklımdan çıkmıyor
Sevil: deli kocam benim.
mvgn

Adsız dedi ki...

BİR SALI GÜNÜ KLASİĞİ
MİSS GİBİ KAHVE yada DEMLİ BİR ÇAY
YANINDA
GEVREK SICAK
BİR KAŞARLI SİMİT YADA POĞAÇA-1


ESMA SULTAN  SONER

Esma sultan: ya oğlum ben sen olmadan nasıl bakarım 3 tane çocuğa
Soner: ya anne zerrin hanımda olacak
Esma sultan: oğlum baban Halil ile zerrin hanım nasıl olur biliyorsun baban gök gürültüsü gibi ses çıkar uyurken eyvah bak ikizler efe hiç biri uyuyamaz
Soner: o zaman babam gelmesin anne benim gitmem gerekiyor.
Esma sultan: hem sevil senin gideceğinden haberi vardı
Soner: bak anne bunu sevil öğrenirse yuvam dağılır. Kesinlikle tamam mı anne
Esma sultan: tamam oğlum ben saklıyım da oğlum zerrin hanıma ne diyeceksin
Soner: ya anne o zaman sen yok mu bizim ya bak müdire yengenin kızı vardı neydi Zeynep onu çağır
Esma sultan: yok ben kimseyi çağırmam zerrin hanımda gelmesin sen kadifeyi ara o gelsin ben babanla giderim
Soner: yaşa ananelerin hası canım benim.
Esma sultan: dur aman dur bak gıdıklama deli oğlan tamam
Soner: ben kaçtım
Halil Bey: bu deli oğlan ne yüzle gelmiş buraya güzelim arabanın içine etti
Esma sultan: ne o çocuğa sokak köpeği muamelesi yapıyorsun geçen gece
Koçum benim diye kimi seviyordun sen
Halil Bey: aman oğlun üzerine kelebek kondu bak yaraladı koş
Esma sultan: kelebekten de gözümden DE sakınırım bir tane evladım oğlum benim
Halil Bey: aman ya sanki biz yıllarca kızım diye sevdik bizimde oğlumuz herhalde.
Esma sultan: bak Halil bey Soner rica etti 2 hafta onlarda kalacağız
Halil Bey: ben evimden başka yerde kalamam, yatağımı yadırgıyorum sonra horluyorsun diyor iftira ediyorsun.
Esma sultan: aman duyan olsa her gün başka evde yatıyoruz sanacak
Halil Bey: neden dedin bakıyım onu sen
Esma sultan: ya Halil bey genç taze gelindim hani senle ilk yatığımız gece
Halil Bey: ayıp yaşından utan allah allah ne o eski defterler şimdi
Esma sultan: horlamanda o kadar eski Halil beyciğim.
Halil Bey: ne yani ben de o geceye kadar alışık değildim yani birisinle uyanmaya ne bileyim senin camı açıp yağmur mu yağıyor diye bakacağını
Esma sultan ya taze gelin ürkek ceylandın
Halil Bey: aman sen ceylanmış sen keçiydin be keçi
Esma sultan: valla kulağım dibinde gök gürültüsü gibi ses duyunca
Hemen cama koşmuşum.
Halil Bey: bak artık horlamıyorum.
Esma sultan: sen horluyorsun da ben hisetmiyorum hayatım da ben artık kendimi düden şalesi dibinde yatarken hayal ediyorum.
Halil Bey: aman senin açıldı bu çenen bitmez bir horlama tutturuyorsun.
Esma sultan: bak Halil bey beni duydun Sonerlerdeyiz 2 hafta
Halil Bey: tamam anladık bak horlarsam karıştırma
Esma sultan: bak Soner dedi ki Sevilin bundan haberi olursa evliliğim biter dedi
Bak ağzından kaçırırsan seni boşarım gider düden şelalesinin orda ev tutar otururum Ona göre..

mvgn

Adsız dedi ki...

BİR SALI GÜNÜ KLASİĞİ
MİSS GİBİ KAHVE yada DEMLİ BİR ÇAY
YANINDA
GEVREK SICAK
BİR KAŞARLI SİMİT YADA POĞAÇA-2


OKULDA:

Aylin: Sevil rektöre kabul ettiğini söyledin mi?
Sevil: söyledim. Ama hala için rahat değil.
Aylin: bak gene Soner değil mi?
Sevil: evet gene Soner bu kadar beni böyle rahatlıkla yollaması
Sonra her şeyi ayarlaması söneri tanımazsam bu sefer de başına saksı düştü diyeceğim.
Aylin: Sevilcim neden böyle söylüyorsun yani değiştim diyor değiştiğini de gösteriyor sen hala
Sevil: biliyorum duysa kırılır ama ne bileyim 6.his ya da eski sönere öyle alışmışım ki bünyem kaldırmıyor bu anlayışlı müşfik halini birden şaka diye çıkacak gibi geliyor.
Aylin: ilahi sevil Soner senin hayal gücünü ayakta tutuyor bak
Sevil: ona diken üstünde tutuyor derler Aylincim.
Aylin Sevile yanıt vermek üzeriyken telefonu çalar
Aylin: buyurun
Aylin: anladım efendim hemen geliyorum.(telefonu kapar)rektör çağırdı
Sevil: neden konu ne acaba
Aylin: bakalım öğreneceğiz.

AYLİN-REKTÖR

Rektör: Aylin Hanım biliyorum sizin konunuz dışında ama birde önder beye
Asistanı cem beye okulumuzun hocalarında birinin eşlik etmesi gerekiyor biz sizi uygun gördük acaba Antalyaya sizde gide bilir misiniz?
Aylin: efendim yani şu sevil de şey sevil hanımda katıldığı seminere mi?
Rektör: evet Aylin Hanım ne diyorsunuz.
Aylin: tamam ne diyebilirim efendim tamam diyorum
Rektör: tamam o zaman önder bey gelişini erkene aldırmış yarın burada olacak sizde Sevil hanımla ile bizim yanımızda bulunursanız sevinirim.
Aylin: tabii efendim tamam ikimizde kaç gibi burada olalım
Rektör: önder bey ve asistanı yarın 13.00 gibi burada olurlar toplantı salonunda herhalde 14.00 yaparız.

Aylin hemen odasına koşar
Aylin: sevil bende geliyorum
Sevil: nereye
Aylin: Antalyaya nereye olacak
Sevil: çok sevindim nasıl oldu bu
Aylin: önder bey ile asistanı varmış cem bey sen tanıyor musun işte onlara okulu temsilen eşlik edecekmişim.
Sevil: evet sesiz biriydi.
Aylin: eyvah doğana konuşmadım ama vakitte yoktu ki gördün benim bile beklediğim bir teklif değildi.
Sevil: doğan demez anlayışlı biridir bak ben soner den korkuyordum o bile hayır demedi.

mvgn

Adsız dedi ki...

BİR SALI SABAHINA UYANMAK
GÜNAYDINLAR
SABAH
Sabahı etmek zor,
Bitmiyor ki bu geceler;
Çocukların bünyesi içindir, anladım
Vaktin sıkıcı uzunluğu.
Ya biz, bu uzun vakt-içinde
Karanlığında gecelerin
Nasıl yaşarız?

Bütün yeryüzü, bütün gökyüzü
En namuslu vaktini yaşar sabahları.

Aydınlıkla yıkanır,
Sabahtır affeden
Geceler boyu hayasızca işlenen
Fenalık ve günahları.

Ağaçlar, kırda, dağda, şehirde
Sabahları alımlıdır.
Yeşiline gönül verdiğimiz çimen;
Koklayıp koklayıp da sevdiğimiz
Çiçeklerin her çeşidi,
Sabahları şebnemlidir.
Hava sabahları saf
Biz, sabahları namuslu ve iyi.

Sabah olmalı, hep sabah kalmalı
Yeryüzü, iffetli bir gül kurusu ışığında
Bütün yaratıkları dünyanın,
Sabahla sağ,
Sabahlı dinç,
Kardeş muhabbetleriyle selamlar birbirini.
Sabahın serinliği,
Dalgalanmalı daima.
Geniş ufuklarında dünyanın
Barış ve hürlüğün tek ümidi...
Sunullah Arısoy( 1925 - 1989 )

sabah şiirle uyanmak isteyenler için.
mvgn

Adsız dedi ki...

günaydın arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

Yahya Çavuş

Bir kahraman takım ve Yahya Çavuşlar

Üç alayla burada gönülden vuruştular

Düşman tümen sanırdı bu şahane erleri

Allah’ı arzu ettiler akşama kavuştular.

Adsız dedi ki...

Bencillik dostluğun zehiridir.
Honoré de Balzac

Adsız dedi ki...

DUR YOLCU


Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
İstiklal uğruna, namus yolunda,
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir.
Bu tümsek, koparken büyük zelzele
Son vatan parçası geçerken ele
Mehmet'in düşmanı boğduğu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.
Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek amansız çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Necmettin HALİL ONAN

Adsız dedi ki...

YA, ATILGAN YENİ BİR DİZİYE Mİ BAŞLAMIŞ HABERİ OLAN VAR MI?

Adsız dedi ki...

Günaydin BBO Ailesi, hepimize günesli, sicacik ve aydinlik, huzur dolu bir gün olsun...

Dizimizin 16. bölümüyle hoyratca elimizden alinmasinda sonra birlikte oldugumuz 19. sali bugün, 19. haftamiz... Biz yine burada, hâlâ birlikteyiz...

Sevginin böylesi seyircinin sizin-bizim gibisi zor bulunur... Basin, yayin organlarina, yapimci firmadan, kanal yöneticisine kadar herkese bir kere daha duyurulur!

Herkese kolay gelsin, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Evet ben de fragmanda izledim, Kanal 1'di snrm. Ama, başrol değil gibi:((( Eğer öyleyse ayıp

Adsız dedi ki...

BBO'YA YAZIK OLDU SAHİDEN:(

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

HÜZÜMÜZÜ DAĞITSIN DİYE
BİR FİNCAN KAHVE/BİR BARDAK DEMLİ ÇAY
VE ÇEREZ
Restaurantta:

Soner. Ya oğlum bak gelince her ay çektiğimi kasaya bırakırım
Doğan: yok kardeşim ben sana karın görevdeyken onu takip et diye para veremem kızdırma her şeyi söylerim bir bir
Soner: ya sen beter oldun ya dedikoducu doğan bende kredi çekerim
Doğan: çekemezsin ağabeycim. Bankalarla konuşurum batık müşteri diye
Soner: haça güleyim yoldan çeviriyorlar her gün telefonuma gele mesajları okumaktan bak parmağım nasır oldu alo ben şu bankadan bir tuşla şu numaraya msjnızı yollayın bankaya gidin kredinizi alın
Doğan: tamam kasadan çektiğin maaşla ödersin çek kredini
Soner: ya oğlum bak taksitle gideyim.
Doğan: ya oğlum niye kadının peşine takılıyorsun şimdi
Soner: oğlum o amerikanlaşmıştır o hoca şimdi evli filan bakmaz asılır karıma bir kafa vurmak için hemen orda olmam gerekiyor neden anlamak istemiyorsun
Doğan: tamam sen kafa at hocaya sevil de şu atsın kaba etine oğlum
Soner: ya hediye yap bir iyilik ben uyamam orda amerikancı hoca ileyken
Doğan: ya oğlum ne o layt erkek numaraları o zaman kadına sen git ben çocuklara bakarım modları masal kurdu ne olacak
Soner: ya oğlum çok fena yakalandım hayır diyemezdim evet dedi ama işte orda olmam lazım.
Doğan: neden o zaman gizli gidiyorsun gittikleri otele git ayırt yerini seminerden sonra karınla kal başbaşa
Soner: ya doğan şu kadınları anlamayacaksın ya ona nasıl güvenmiyorum diye banma neler yaptı ben görünmeden takip edeceğim. Benim orda olduğu bilmeyecek.
Doğan: yani kafa atarken seni görmeyecek öylemi
Soner: ya ben mesala diyorum be oğlum of be var ya ver şuradan bir bira
Doğan: ya öğrenirse
Soner: öğrenmez tipimi değiştiremem
Doğan: ne nasıl
Soner: Bizim yavuz varma o yaratacak bilgisayar da tanınmayacak bir tip yaratacak onla gidemem Antalyaya böyle olunca masalarına kadar sokulabilirim.
Doğan: bak oğlum ateşle oynuyorsun demedi deme
mvgn

Adsız dedi ki...

AFİYET OLSUN
ÖĞLE TATİLİ
1,5 PORSİYON BURSA İSKENDER VE MEŞRUBAT-1 HEHEHE:))
VE
Kendi aralarında yaptıkları tartışma öyle dalmışlardı ki kapıdan Aylin ve sevil in Biz geldik seslenmesine sıçradılar.
Doğan: canım hoş geldin sevil sende
Sevil: sağol doğan Sonercim ne haber konuştun mu esma anneyle
Soner: tamam hayatım bizimkiler benim yanımda kalacaklar annem Zerrin anneyi çağırmadım annem ben bakarım zerrin hanımı rahatsız etme dedi.
Sevil: kadıncağız nasıl bakacak bak Soner sakına bütün yükünü anne bırakma
Soner: bak şimdi ben çocuklarımla ilgilenemiyor muyum?
sevil: ne bileyim işte of aklım burada kalacak.
Aylin: Aa bakın bende gidiyorum Sevile
Doğan: Aylin sende mi benim niye haberim yok
Aylin: sor bak Sevile çok ani oldu rektör hemen yanıt isteyince bende
Baktım Sevilde gidiyor
(bu arada Sevil ve Aylin i arkasında Doğana oh oh ve eliyle para para işaretleri yapıyor doğan nutku tutulmuş şekilde Aylin dinlemeye çalışıyordu)
Aylin: Doğan hayatım beni dinlemiyor musun nereye bakıyorsun sen.
Doğan: dinliyorum hayatım da nerden çıkmış bu onu merak ettim.
Aylin: Önder bey hani Sevilin hocasına ve Cem yani asistanına eşlik edecekmişim.
Doğan: ya demek sende gidiyorsun
Aylin: doğan bak kızdın mı ama hayatım inan söylemeye vaktim yoktu.
Soner: Sen üzülme Doğancım bize gelirsin beraber çocuklara bakarız
Doğan: tabii ben senle yani sana gelirim.
Aylin: canım keşke sende olsan ama iş gezisi işte hem ben italya ya böyle mi yolladım
Doğan: o 3 gündü bu iki hafta
Aylin: Doğancım sayılı gün çabuk geçer üzülme hem her gün nettende telefonla da görüşürüz.
Soner: hadi tamam bizim biraz işimiz var bayanlar siz açsanız bir şeyler hazırlayalım
Sevil: ne o Sonercim sanki gitmemizi ister bir halin var. neden içimde sanki bir şeyler karıştırıyorsun gibi bir his var
Soner: ben mi aa ama ya sevil sen bu ikizler olduktan sonra hepten evhamlı oldun sevgili karıcım Biz hesapları kapatacağız. Değil mi doğan
Doğan: hesap evet evet hesapları kapayacağız.
Sevil: tamam hayatım öyle olsun biz kaçtık.
Kızlar gitmiştir.
Soner: ee doğan kardeşim ne yapıyoruz kapatıyor muyuz hesabı
Doğan: kapatıyoruz biz de Antalyaya gidiyoruz yavuz bana da yapsın bir surat
Bende geleceğim
Soner: ee para mara yok dedin nasıl balacağız
Doğan: ya finansmancı ben miyim bulacam iflas etsek de gideceğiz.
bak doğan şimdi bak ayıp oluyor böyle Ayline güvenmiyor musun?
Doğan: ya dinime küfreden Müslüman olsa oğlum ben daha nişanlıyım ya
bu hoca, asistan ne bileyim işte bir bakmışım el salıyorum uçağın arkasından
Soner: yuh be oğlum sen de uçtu ha benden de beter çıktın Aylini elin adamlarınla yolladın ya pes oğlum var mı bizden kızı almak işte hendek iş deve zordur almak
Biz den kız hadi heey sıkma canın gözümüzü o amerikancıların üzerlerinden ayırmayacağız. ilk hedefimiz Akdeniz dir ileri
Doğan: ileri
Soner. :bana diyene bak seni bu gazla hehe:))Veli Ballıyı aratmadan koşarak gidersin be Antalyaya
Doğan: ya lokanta ne olacak
Soner: Babama söyleriz bakar hesapları o kapar bizim kuzende etrafa ,aşçıya da gitmeden spesiyallrei ayarlarız hem babamlar tembihli yani hiç kimseye bir şey söylemezler
Doğan: ya Aylin lokantayı ararsa
Soner. Ya oğlum yönlendir sen şu telefonundan
Doğan: ya bu sefer de herkes beni arar
Soner. o zaman ben sevil sen de Ayline aradığında doğalgaz hattı yapılırken
Koptu 2 hafta yok deriz.
Doğan: yemezler oğlum doğalgaz geçen ilk mahallerden biri burası
Soner: ya o zaman kaldırım bizde he mevsim kaldırım yenilenir.
Doğan: bak bu olur öyle söyleriz bak şaşırmak yok ona göre
Soner. ya ne şaşırcam oğlum adamı heyecan bastı ya nasılmış
Ateş düştüğü yeri yakıyor muş
Doğan: uydu mu oğlum yani yuht tövbe tövbe sanki ölüm varmış gibi
Soner. Uysa da söyledim uymasa da hadi işimiz çok başlayalım çalışmaya
Ne o ne bakıyorsun
Doğan: öyle masal kurtluğu kadar da normal işlere ilgi göstersen ya sen
Paspas yapacaktın değimli
Soner: yok ya o sen benle gelmeden evveldi
Doğan: masal kurdu ne olacak
Soner: ağızım niye kocaman doğan seni daha çabuk yemek için
Doğan: hadi gel 1 yavuza gidilecek2-halil amcayla görüşülecek 3-
mvgn

Adsız dedi ki...

Adsız Ask

Geri dönermi aşk bilemem...

Adsız dedi ki...

Adsız Aşk - II
Geri döner mi aşk bilemem, acıya vurur yelkovan kendime gelemem.
Belki gün olur ağlamam artık; güneş ısıtır içimi, neşeli haberlerle gelir yanıma.
Belki hiç uğramadığım bir limana, son gözyaşımı bırakırım; kalbimdeki son aşk adına.
Geri döner mi aşk bilemem; acıya vurur yelkovan kendime gelemem.
Geceyi makaslarım; bir tek kere de olsa...
Rahat uyuyayım diye uzanırım toprağa.
Dolunayı yorgan yapıp, o son uykuya dalarım derin bir iç çekişle.
Belki gün gelir adımı anarsın; başka bir zaman ya da başka bir hayatta...
Geri döner mi aşk bilemem; acıya vurur yelkovan kendime gelemem...



Adsız Aşk - II
Geri döner mi aşk bilemem, acıya vurur yelkovan kendime gelemem.
Belki gün olur ağlamam artık; güneş ısıtır içimi, neşeli haberlerle gelir yanıma.
Belki hiç uğramadığım bir limana, son gözyaşımı bırakırım; kalbimdeki son aşk adına.
Geri döner mi aşk bilemem; acıya vurur yelkovan kendime gelemem.
Geceyi makaslarım; bir tek kere de olsa...
Rahat uyuyayım diye uzanırım toprağa.
Dolunayı yorgan yapıp, o son uykuya dalarım derin bir iç çekişle.
Belki gün gelir adımı anarsın; başka bir zaman ya da başka bir hayatta...
Geri döner mi aşk bilemem; acıya vurur yelkovan kendime gelemem...

Adsız dedi ki...

Adsız Aşk - III
Geri döner mi aşk bilemem.......
Karanlık aşkların savaşçısıyım ben; geceye güneş desenli giysiler geçiren ve bildiği bütün sevgi resimlerini dünyaya armağan eden. söndürüyorum artık ışıkları ve uykuya çekiliyorum. vuruldum tam orta yerinden hayatın ve çocukluğumun saflığında oyunlara daldım. aşk kocaman bir yanılsamaymış son yolculuğa çıktığım vakit geldiğinde anladım ve yağmurlar dolusu ağladım. hayır, evet, evet, hayır, siyah, beyaz, beyaz, siyeh, ayrılık acı; katlandım. sonsuz ölüme çok az kaldı umutlandım. karanlık aşların savaşçısıyım ben; kendi aynamın içinde kaybolup giden ve yitirilmiş bir aşka dair evimin duvarında asılı duran meleklere şarkılar söyleyen...



Söz: Murat Yılmazyıldırım
Müzik: Murat Yılmazyıldırım
Albüm: Adsız 1-2

Adsız dedi ki...

:))
Kadınları Anlamak Zor

Öperseniz beyefendi değilsinizdir,
Öpmezseniz adam değilsiniz.
İltifat edersiniz yalan der
Etmezseniz bırakır gider.
Her isteğine evet derseniz karaktersiz olursunuz.
Karşı çıkarsanız anlayışsız.
Çok yanına giderseniz sıkıldım der
Az giderseniz küser.
Iyi giyinirseniz çapkınsın der
Dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar.
Kıskanırsınız huyun kötü der
Kıskanmazsınız sevmiyorsun der.
Siz bir dakika geç kalın kıyamet kopar
Kendisi bir saat gecikirse bunda ne var.
Arkadaşınızla buluşursunuz adı ihmal olur
O buluşur
"Bizim kızlar" olur.
Siz baska kadına bakacak olsanız gözleriniz oyulur
Baska bir adam ona baktığında adı hayranlık konur.
Konustuğunuz anda dinlemenizi ister
Dinlediğiniz anda
"Neden konuşmuyorsun?" der
Kısacası...
Sade ama çok karışık.
Zayıf gibi ama çok güçlü.
Akıl karıştıran ama hayranlık uyandıran.
Insanı çıldırtan ama mükemmel!
Bu arada tercümelerin de kadın gibi olduğunu belirtmek isterim...
Çok güzelse nadiren sadıktır.
Çok sadıksa da nadiren güzel.

Adsız dedi ki...

SAĞLIKLI BESLENME
ARA ÖĞÜN

BİR MEYVE

VE

OKULDA
Sevil: Aylin istersen toplantı odasına geçelim
Aylin: taman geçelim hayatım
Toplantı odasına geldiklerinde masanın başında oturan Önder bey sevilİ görmüştü hemen ayağa kalktı.
Aylin: sevil bu mu?
Sevil: evet
Aylin: sen ne kötü arkadaşsın insan hazırlar arkadaşını
Ne hoş adam bu ya
Sevil: Aylin toparla kendini anlayacak zaten yakışıklığının farkında
Önder:oosevil hanım sizi görmek ne güzel
Sevil: sizi de hocam ülkenize hoş geldiniz
Önder: benim bir isim olduğu kanısındayım siz böyle hocam dedikçe
Yaşlandığımı hissediyorum ama siz her zaman ki gibi bildiğiniz gibi hitap edeceksiniz yanılmıyorsam
Sevil: sanırım doğru bir tahmin HOCAM
Önder: o biraz kızdık gibi neyse arkadaşınız
Aylin. Ben Aylin önder bey rektör tarafından silere eşlik edeceğim
Her hangi isteğiniz yâda bir sorun olursa benle iletişe geçmenizi rica edeceğim.
Önder: siz sanırım sevil hanım samimi arkadaşı olan Aylin hanımsınız.
Aylin (şaşırarak Sevile baktı)evet Önder bey ben o aylinim.
Önder: tamam Aylin Hanım ozaman bir dakika Cem buraya gelirmisin.-Aylin hanım cem bey Aylin hanım cem ile etraflıca konuşursanız her hangi bir durumla karşılaşmayız sanırım.
Artık başlayalım.
Toplantıda seminerle ilgili konuşmalar bitmişti
Yarın gidebiliriz değil mi?
Sevil: yarın mı bu kadar erken mi ben yani
Önder: sevil hanım sanırım her an gitmeye kendinizi hazırlamamışsınız
Sevil: önder bey siz sandığımızdan erken gelmenizden olmasın
Önder: bakıyorum sivri dilinizi ikizlerinizde törpülememiş sevil hanım
Sevil: siz biliyor musunuz?
Önder: amerikanda okul davetini kabul etmediğine çok üzülmüştüm
Bir erkeği değil ama bir kadını kariyerinden ancak bir aşk vazgeçirebilirdi yanıyor muyum?
Sevil: yanılmıyorsun evet aşk ve evladım yüzünden
Önder. Yok, bence aşk
Sevil: hoca sizsiniz önder bey doğrular siz söylerseniz,
Önder. Sizde size doğru gelmeyene itiraz edersiniz
Sevil: buna fikrimi söylemek desek.
Önder. İkizler güzelliğinizden hiçbir şey almamış hatta daha
Sevil. Önder bey ben başka bir sorunuz yoksa yarın için hazırlanmam gerek
Önder: tamam sevil hanım ama çok şanslı bir adam kocanız yani şanslı diyorum
Sevil: onu tanısanız önder bey inanın benim daha şanslı olduğumu görürsünüz izninizle.
Aylin tüm konuşmaları duymasa bile Sevilin rahatsız olmasından hiç hoşlanmamıştı
Aylin: sevil ne bu
Sevil: yok bir şey Aylin boş ver
Aylin: ne demek yok adam sende asılı kaldı bilmiş ol.
Sevil: boş ver önder bey biraz beni kızdırmaktan hoşlanıyor diyelim
Aylin: öyle diyorsan öyle diyelim ama ben yanılmam ona göre
sevil: aylin hadi
aylin: tamam geldim

mvgn

Adsız dedi ki...

MOLA
BİR FİNCAN KAHVE/BİR BARDAK ÇAY
VE ÇEREZ

YAVUZ UN BÜROSU
Soner: bak bana bir top sakal koy bakayım vah yakıştı mı bak
Doğan. Ne bunlamı tanınmayacaksın sen
Yavuz: bence saçlarınızı boyaymanız gerecek ona görede şaç sakal ve bir de gözlük gözleriniz sizi ele verir üstünüze de kıyafet almak gerek böyle nasıl desem gaylerin giydiği yani size bir imaj çizeriz ki anneniz bile tanıyamaz.
Soner: yuh yavuz ya ne yani bula bula gay tipini buldun insan bir mafya babası imajı yaratır şöyle önce namımız gider
Doğan:ya soner biz kendimiz ilan etmeyeceğiz herhalde oğlum
Soner: ne bileyim neyse çekeceğiz.ya yavuz şöyle oo7 james bond imajı olmazmıydı
Doğan: o zaman da amerikadan gelenlerin dikkatini çekeriz.
Yavuz:bence bu iyi başka türlü dikkatlerini çekersiniz.sonra Antalya sıcaktır nasıl ceket filan sıkılırsın
Doğan: ya biz onlarla aynı uçakla mı gideceğiz.
Soner: şimdi aradı ya yarın gideceklermiş ben bir dakika bile durmam sabah annemleri alır eve getiriyim de sevil rahat etsin.
Doğan: ya sevil son kez çocukları görüp çıkmak isterse biz saçımızı boyayamayız be oğlum
Soner: yok okuldan hep birlikte havaalanına gideceklermiş
Ben erken bir saatte tüm çocukları
O görsün diye götürürüm ki bize zaman kalsın
Doğan: iyi fikir bende okula senle birlikte gelirim şimdi havaalanına gelmedim diye kızar mızar
Yavuz: ya ne böyle görevimiz tehlike filmi gibi oldunuz.
Soner: yavuz sen biz uçağa bindikten bir dakikika sonra bütün delilleri imha ediyorsun
Yavuz: tamam şef

mvgn

Adsız dedi ki...

ÇEREZLERE DEVAM.
HAVAALANI
Saat: 14.30 Yeşilköy
Soner: Doğan oğlum ya sen kendine yazık ediyormuşsun, sana oğlum sarı saç çok yakıştı kuşum aydına benzedin HEHE
Doğan:sen kendine bak kaynarlardaki Timuçin vardı hani tijenin bağırdığı niii Timuçin diye aynen onun saçlısı gibisin.
Sıner.bak bakayım bana benziyormuyum
Doğan:ne demek o şimdi
Soner: of yani baktığında soner olduğumu anlıyor musun
Doğan: yanımdan geçsen tanımam ben nasıl olmuşum
Soner:valla sen yanından geçenlere dikkat et bence
Doğan: bu ne şimdi ağabeycim
Soner: yani imza filan yani ondan
Doğan: Soner geliyorlar ne yapıcaz saklanalım mı?
Soner: ya doğan niye saklanacağız saklanacaksak niye kendimizi değiştirdik.
Doğan: ya işte ben onları tanıyınca birden şey onlarda bizi tanır diye korktum.
Soner: hadi uçağımıza binelim.

Uçakta
Soner: ya bu adamın bu kadar okumuş hala okuyor ya insan biraz saçları dökülür ne bileyim gözüne şöyle kalın gözlük takar
Gözlüksüzde prof mu olurya
Doğan: ne söyleniyon nerdeler
Soner: bu adamların yakışıklığına ya bu kadarda hepsi birden verilmez ki insan biraz kırpar bundan başkalarına verir
Doğan: ya tövbe de binmişiz uçağa yukarıdakinin işine karışıyorsun
Hem bak sevil senin karın o adamın değil al bir sıfır
Soner: çak canım arkadaşım uçak korkusu senin zihnini açtı güzel bir laf söyledin yani



Önder: Aylin Hanım genellikle cem ilgilendiğinden ben pek bilmem
Ama Antalyanın içindemi hangi otelde kalacağız.
Aylin:kemerde Antalya !ya yakın otel 5 yıldızlı adıda NO NAME
Önder: güzel adı adsız olan bir otel gidiyoruz.(sevile dönerek)
Hiç konuşmuyorsunuz sevil hanım
Sevil.pardon bana mı bir şey söylediniz duymadım
Önder:hiç konuşmuyorsunuz dedim.
Sevil:aklım evde çocuklarda kaldıda onları düşünüyordum
Önder:anlıyorum o zaman sizi düşüncelerinizle
başbaşa bırakayım.
sevil: teşkkürler önder bey.
önder: ne demek sevil hanım sizi sıkmak enson istiyeceğim şeydir.
sususarlar.

ucağın inmesine 15 dakika kala

Sevil:Aylin havayı koklasana sonerin parfümünü sürmüş biri
Aylin:valla bende doğanın kullandığı parfümün kokusunu demin şu saçları sarıya boyamış tip var ya onun önünden geçerken aldım gidince başka parfüm alacam ona
Sevil: saçmalama doğana o koku yakışıyor.
Aylin: baksana çivciv kafalıda sürmüş ama
Sevil:hehe:))ya tek o kokuyu o kullanmıyor ya
Aylin:bilmem ama ben doğanın kokusunu kesin değiştirecem
O tarafa bile bakamıyorum

Soner: bu adam karıma ne dedi acaba keşke biraz daha yakın otursaydık
Doğan:ben konuşamıyorum iniyor muyuz.?
Soner: ödlek doğan bak adın kanarya tamam mı?
Doğan: tamam tamam açayım mı gözümü
Soner:aç aç indik kanarya
Doğan:kanarya kim
Soner:sensin
Doğan:niye şimdi kanarya oldum olmaz kartal olsun adım
Soner:sana bu saçlarına kanarya yok vazgeçtim civciv doğan
Doğan:geç dalganı tabii kura bana çıktı diye şans yok ki bende
Soner: ne yapalım kısa kibriti sen çektin saç oldu sarı
Doğan:senin adı ne,otel nerde,otelin adı ne,nasıl gideceğiz
Soner.ya bak onların duyacağı bir yerde senin adın kartal benim adım Rasim
Doğan :çok mu aradın oğlum bu ismi ben ezberleyemem
Hem ne oldu bizim Ahmet Mehmet isimlerimize
Soner:tamam şakir
Doğan. Bak bu aklımda kalır tamam Şakir.
mvgn

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

merhaba bbo

Adsız dedi ki...

Cocuklarla iki hafta - 1
Soner cocuklari son defa görmeleri icin annelerinin okuluna götürmüstür. Ikizlerle Efe de babannesi ve dedesiyle beraber kalacaktir. Halil ikizlere aldigi oyuncaklarla oynamaya dalmistir ve cocuklari geldiklerinde güldürebilmek icin cesitli cesitli komiklikler yapmaya calisiyordur. Ikizlere aldigi oyuncak köpekle oynuyordur:
-Hav hav hav... Hehehe ne kadar sirin degil mi Esmacim.
-Evet cok sirin. Dur sana dünden kalan pirzolanin kemiklerini getireyim. Napiyorsun sen?
-Ben birsey yapmiyorum hayatim Bobi yapiyor Bobi.
-Bobi mi?
-Evet. Bebeklere aldigim oyuncak köpek bak.
-Ahh icim rahatladi. Halil bir an kuduz kontrolü icin seni doktora götürmeyi bile düsündüm.
-Esmacim oyuncakcidan ne varsa aldim. Bütün gece torunlarimla oynayacagim.
-Koy onlari kanepenin üzerine Halil. Soner neredeyse getirir cocuklari.
-O Zerrin denen terbiyesiz kadina söylemedigimiz cok iyi oldu. Ne o öyle cocuklarla oynayacagim diye bütün gün abidik gubidik saklabanliklar yapiyor. Böyle aptal aptal sesler cikarmalar, tuhaf tuhaf hareketler. Maymuna dönüyor haberi yok.
-Haklisin. Ama hepsini biz de yapacagiz.
-Evet. Hehehe...
Bu sirada Soner aceleyle cocuklari eve getirir. Vedalastiktan sonra da hemen havaalanina gitmek üzere ayrilir. Esma:
-Aman da aman. Ege, Eda... Nasillarmis bakiyim benim torunlarim. Siz bütün geceyi Halil dedeyle mi gecireceksiniz?... Efendim. Ne?... Kulakligi mi istiyorsun? Eee tabi bütün gece ihtiyacin olacak. Hehehe...
-Aman ne kadar komiksin. Efe naber?
-Iyiyim dede. Babam nereye gitti? O da mi annemle beraber Antalya`ya gidecek yoksa?
-Yok oglum. Babanin baska isi var. Ama o da malesef iki hafta yok. Eee ama sen artik kocaman adam oldun. Kardeslerini de sana emanet ettiler zaten giderken... Eee okul nasil gidiyor?
-Cok iyi gidiyor dede. Ama gecen gün Eda benim defterimi yirtti.
-Bak sen su yaramaza.

ky

Adsız dedi ki...

BİRFİNCAN KAHVE/BİR BARDAK ÇAY
PAYDOS
AKŞAMA SİTEYE BEKLERİM


UÇAKTAN İNERKEN
sevil: bana da soner kokusu geliyor ama bu normal sonuçta koku
Aylin: bilmiyorum koku tamam da bu kafadan geldikten sonra
Sevil: Aylin hayatım taktın ama bu koku işine gel inelim biran önce aklım evde hemen aramam lazım.

OTELE GİDERKEN YOLDA
Sevil: açmıyor telefonu
Aylin:telaşlanma belki duymuyordur.
Sevil:olabilir otelden ararım artık.



Soner. Doğan şu telefono açmam gerek sevil şimdi arar
Bak aramış bile dur arayıp
Soner:sevil hayatım beni aramışsın şey edaların odasındaydım
Sevil:soner bu gelen gürültü ne
Soner: TV hayatım havaalanı diye bir dizi var ordan geliyor ses
Sevil: tamam hayatım her şey yolunda değil mi?
Soner: burada yolunda siz vardınız mı?
Sevil: yok yoldayız ben otelden sizi ararım
Soner: tamam hayatım öptüm.
Doğan:yani pes tv seyrediyormuş o dizi nerden uydurdun
Soner: asosyal doğan ben gazetelerin tv sayfalarını da okurum hadi
Öğrenemelimde gidelim şu otele



Otelde


Önder: bizim ekip olarak aynı kat ayarlanmış herkesin odalarına
Çekilebilir saat 18 de toplanır yarın ki seminer için notlar alırız.
Sevil: o zaman saat 18 de görüşmek üzere
Önder:sevil hanım bir dakika
Sevil: buyurun önder bey
Önder: biliyorum aklınız çocuklarınızda ben özgür bir insanım
Benim tek sorumluluğum işim yani size haksızlık edersem beni uyarmanızda hiçbir sakınca yok bunu söylemek istedim
Sevil:emin olun önder bey haksızlığı kime yapsanız uyarırım ama gene de teşekkürler
Önder: biliyormusun kızdığında gözlerinizi kısılıyor dudaklarınızı da sıkıca kapatıyorsunuz hep böyle kontrollü müsünüzdür?
Sevil: evet önder bey kontrolsüz olduğum tek yer sevdiklerim yanıdır önder bey İznizle dinlene bilir miyim?
Önder: özür dilerim gevezeliğim tuttu buyurun.

Otelde
Soner:ya bu devamlı sevil yanında ne bu herkes gitti ona bir şeyler anlatıyor
Doğan: ya seminerden konuşuyorlardır
Soner:ötekiler niye gitti o zaman
Doğan:bak sevil de gidiyor
Soner: ben bu adamdan kıl kaptım bı rahmetli kılkuyruktan bile beter kuyruklu kılkuyruk uzak dur karımdan şeytan diyor ki uç şudan bir kafa at
Doğan: sonerleş me şakir şaaakir
Soner: kime bağrıyorsun
Doğan:sana be oğlum artık bana şakir diyeceksin demedin mi
Soner: ne bileyim unutmuşum
Doğan: bak unutmak yok biliyorsun bizimkilerin bir çakarsa
Soner:ya açma şu ağzını şom doğan
Doğan: doğan değil oğlum kartal
Soner: olsun doğan kartal şomluğun baki oğlum senin Baksan ben tanıyamıyorum ya kendimi
Doğan: ben bilmem kadın kısmı bulur tanıyacak bir şey
Soner: aman uzman konuştu sen gol atmaya bak
Doğan: ya burada bu halde bile gene geldin ya gol meselesine
Soner: ne yapalım oğlum atana kadar hehe
Doğan: aman çok komik.
Soner: onların katında tutalım

Resepsiyon:

Soner: merhaba biz revervasyon yaptırmıştık ama bir seminer varmış
Görevli: evet efendim İstanbul dan geldiler
Soner: evet onlar heyetin kaldığı katta odaya değiştirsek
Görevli:o katta bir oda kalmış efendim istermisiniz
Soner: tamam kabul
Odalarına çıkarken
Doğan: ya görevli niye gülüyordu bize
Soner: ne bileyim yani bize kim gülmez ama
Doğan: anlamadım

Odaları

Soner: aa gel bak havuz deniz vay güzelmiş be
Doğan: ya soner burada bir yatak var
Soner:ne aa
Doğan: ya aa görevlinin neden güldüğü belli oldu ağabeycim
Soner. görevlinin fantezisi ne yapayım boş ver gidip bakalım
Şöyle odaları nerde bu kuyruklu kılkuyruk nerde kalıyor
Doğan: o asistan Cemi unutma
Soner: unutmam onların gölgesi olacağız.

mvgn

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

sayın arkadaşlar bbo geliyormuş diyorsunuz ama halen doğruluğu nu kanıtlayan olmadı ha bir de sınıf noldu allah aşkına bilen varsa cevap versin

Adsız dedi ki...

senaryolar için teşekkürler elinize yüreğinize sağlık

Adsız dedi ki...

coşkun kardeş,
kimse bbo geliyor dememiştir .
belki temenni etmişlerdir gelse ne güzel olur falan diye.
bizi sorarsan inat ettik bekliyoruz.
gelirmi gelmezmi
bilmem artık.

sınıf hakkında da bir bilgimiz yok.
seviyorduk. inşallah başka kanalda döner bizde seyrederiz.

Adsız dedi ki...

bbo
bbo
bbo
bbo

Adsız dedi ki...

Cocuklarla iki hafta - 2
Ertesi gün Halil Bey Sonerler`in dükkanina ugrar. Ama restaurant isi onun hic anlamadigi bir istir. Hesap kitap kontrolü yapar icerde. Bu arada asciyi ve garsonlari da fircalar. Ögleden sonra ordan ayrilir. Kendi isyerine giderken bir pankart görür. Pankartta bir bez firmasinin reklamini yapmak icin bebek güzelligi yarismasi yapilacagi yaziyordur. Hemen arabayi kenara ceker ve adresi alir. Sonra da hemen eve gider.
-Esma hemen cocuklari hazirla cikiyoruz.
-Hayirdir Halil, nereye cikiyoruz.
-Gelirken bir reklam gördüm. Bebek güzellik yarismasi yapilacakmis. Bir bez firmasinin reklam filminde oynamak icin.
-Iyi de cocuklarin annelerine babalarina bir sormamiz gerekir. Bakalim onlar müsaade eder mi?
-Sacmalama yav. Onlarin isleri baslarindan askin zaten. Böyle bir mesele icin rahatsiz etmeye ne gerek var?
-Emin misin?
-Hayatim düsünsene. Bizim ikizler reklam filminde oynuyorlar. Ne kadar güzel olurdu. Aksama kadar reklam saatini beklerdik...
-Evet ama...
-Amasi mamasi yok. Sen dedigimi yap. Gerini bana birak. Ben herseyi ayarladim.
-Ben de bundan korkuyordum.
-Esmaaa!!!
-Tamam tamam.
Cocuklari hazirlarlar ve evden ayrilirlar. Secmlerin olacagi yere gelirler. Halil:
-Bak hayatim kazanana da bir yillik cocuk bezi bedava.
-Ayy, Ege ve Eda`nin en cok ihtiyac duyduklari sey... Halil burasi baya kalabalikmis ya. Evet ama digerlerinin hic sansi yok. Su popolarin güzelligine bakar misin? Tipki ben. Aslinda ben bile girsem kazanirim ama benim cocuk bezine ihtiyacim yok.
-Halil!
-Efendim sultanim.
-Bu cocuklar ilerde, verdikleri bu ciplak pozlardan dolayi bir utanclik yasamazlar degil mi?
-Ne bu simdi espri miydi? Su anda onlar bizim sorumlulugumuz altinda. 18 yasina gelinceye kadar biz ne dersek o?
-Peki anne ve babalari?
-Dogru. Bir de onlar var. Ama onlar 18`i coktan gecti. Bunlar da 18 yasini gectikten sonra istedikleri gibi poz verebilirler. Kafalarini kirariz ama karismayiz... Oooo millet kafayi yemis Esma ya. Hepsi sanki kendi bebekleri dünyanin en güzel bebegiymis gibi getirmisler buraya reklama sokmaya.
-Iyi de biz de geldik Halil.
-Bizimkiler ayri. Bizimkiler dünyanin en güzel bebekleri.
ky

Adsız dedi ki...

İŞTE BUGÜN DE OLDU AKŞAM
AKŞAMDIR
Suları
boğdu
dalgalar.
Ses hoyrat,
sevinç yılgın,
şakaklarım sonbahar..

İklimi kurak aşkların..
Yapışmış tenime ter, elime kir;
sessizliğin ortasında bir deli rüzgar.

Akşamdır,
avuçlarında Marmaranın..
Akşamdır,
şiire karıştı sular,
sularda çoğalır sevdalar;
ellerim
ah
ellerim,
nasıl
anlatsam,
gece..
Gece kokuyor çocuklar...


Yılmaz Odabaşı
( 1961 - )

sabah şiirle açtık akşam öksüz kalmasın
şiirler gibi olsun geceniz
iyi akşamlar
nerdeyseniz kimleyseniz kimseye baş ağrısı olmayın
olursanız ilacı olun kendi ağrınızda geçer.
mvgn

Adsız dedi ki...

Cocuklarla iki hafta - 3
Kayit bölümünde oturan bayan:
-Buyurun yardimci olayim.
Esma:
-Sey. Biz bu reklam filmi icin gelmistik.
-Hangi reklam filmi?
-Sizin cekeceginiz reklam filmi.
-Iyi de biz reklam filmi cekmeyecegiz ki. Takvim cikarmak icin 12 adet bebege ihtiyacimiz var.
Halil:
-Tamam iste. Daha iyi. Bizde iki bebek birden var. Hem de ikiz.
-Peki kayitlarini yapalim o zaman.
-Esmacim sen söyle gec. Ben kayitlarini yaptirip geliyorum.
-Bebeklerin adini ögrenebilir miyim?
-Ege ve Eda Akin. Kendileri 21. yüzyilin gelmis gecmis en güzel bebekleridir. Bunu not düsün lütfen.
-Oturun isterseniz ben sizi cagiracagim.
-Tesekkürler. Birsey rica edecegim. Bizim bebekleri 31 ceken aylara koyun. Diger cirkin bebekleri kisa olan aylara koyun olmaz mi? Kolay gelsin...
Bu arada Esma Hanim da cocuklari alip bir yer bulmus ve oturmustur. Yanindaki kadina:
-Merhaba.
-Merhaba.
-Ayyy ne sirin bir bebek.
-Cok tesekkür ederim.
Halil Esma`nin yanina gelir ve kulagina:
-Düsmanla isbirligi yapma Esma.
Yanindaki kadin:
-Benim adim Shima.
-Ben de Esma, bu bey de esim Halil.
-Cok memnun oldum.
-Burali degilsiniz galiba.
-Evet Pakistanliyim. Pakistan konsoloslugunda calisiyorum tercüman olarak.
Halil:
-Ne kadar enteresan. Ben gidip rakipleri bir taniyim Esma.
-Lütfen Halil hemen git.
ky

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
17 MART 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 11,10 27,10
2 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 8,10 25,70
3 BICAK SIRTI [NET] KAND 7,90 22,60
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,10 17,10
5 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 6,60 16,20
6 ELVEDA RUMELI (OZET) [NET] ATV 6,40 17,20
7 KOPRU [NET] STAR 6,20 17,20
8 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,10 19,40
9 ARKA SOKAKLAR (OZET.) [NET] KAND 5,20 14,20
10 IKI AILE [NET] STAR 5,00 12,30
11 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,60 14,50
12 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 4,30 13,40
13 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,00 18,80
14 SPOR GUNDEMI KAND 3,60 10,80
15 SPOR SAYFASI SHOW 3,40 9,70
16 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,30 10,60
17 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET] ATV 3,20 15,90
18 DOKTORLAR (OZET) SHOW 3,20 8,60
19 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 3,10 20,40
20 AHMET CAKAR''LA SANSA BAK [NET] FOX 2,70 7,00
21 CARKIFELEK [NET] K1 2,20 5,60
22 SABAHLARIN SULTANI [NET] KAND 2,10 15,40
23 BIZIM EVIN HALLERI (OZET) K1 2,10 14,60
24 ESRA CEYHAN''LA [NET] KAND 2,00 15,00
25 KANAL 7 HABER SAATI [NET] KAN7 2,00 7,20
26 ATV SPOR HABERLERI ATV 1,90 5,60
27 GEZELIM GORELIM [NET] TRT1 1,90 5,10
28 ESRA EROL''LA IZDIVAC [NET] STAR 1,80 8,20
29 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] KAND 1,70 20,90
30 DOBRA DOBRA [NET] KAND 1,70 15,80
31 SELENA (TKR) [NET] ATV 1,70 13,10
32 DESIFRE [NET] STAR 1,70 11,20
33 GAZI [NET] ATV 1,70 5,40
34 ASKIM ASKIM [NET] K1 1,70 4,20
35 C.ERCETIN''LE BERABER VE SOLO SARKILAR (S TRT1 1,70 4,00
36 DERYALI GUNLER [NET] SHOW 1,60 13,00
37 FOX ANA HABER BULTENI [NET] FOX 1,60 5,40
38 BEZ BEBEK (TKR) [NET] FOX 1,50 11,00
39 YEMIN [NET] FOX 1,50 3,90
40 SARAYDAKI MUCEVHER [NET] TRT1 1,40 12,00
41 ESRA EROL''LA IZDIVAC (TANISMA) [NET] STAR 1,40 9,50
42 ARIM BALIM PETEGIM [NET] STAR 1,30 9,80
43 ARKA SOKAKLAR (OZET) [NET] KAND 1,30 8,30
44 IKBAL''LE HAYATI PAYLASMAK [NET] KAN7 1,30 7,00
45 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI [NET] STV 1,30 4,50
46 GUN ORTASI HABERLERI SHOW 1,20 9,20
47 ITIRAZIM VAR [NET] ATV 1,20 8,70
48 SERAP EZGU ILE BIZ BIZE [NET] SHOW 1,20 8,30
49 C.ERCETIN''LE BERABER VE SOLO SARKILAR [N TRT1 1,20 3,00
50 KADIN OLMAK [NET] ATV 1,10 9,00
51 GUN ORTASI HABERLERI STAR 1,10 8,40
52 IYI SABAHLAR [NET] TRT1 1,10 7,90
53 TEKE TEK [NET] K1 1,10 7,20
54 BICAK SIRTI (OZEL) [NET] KAND 1,10 6,10
55 PASSAPAROLA (TKR) [NET] K1 1,10 5,70
56 FATIH ALTAYLI ILE ANA HABER BULTENI [NET K1 1,10 4,00
57 TRT SPOR TRT1 1,10 3,20
58 ASI (TKR) KAND 1,00 21,20
59 ASABI POLIS (Y.S) [NET] KAND 1,00 9,70
60 CENNET MAHALLESI (TKR) [NET] SHOW 1,00 7,70
61 SUPER AILE [NET] K1 1,00 7,30
62 EMRET KOMUTANIM (OZET) [NET] SHOW 1,00 5,90
63 FOX GUNCEL. FOX 1,00 3,80
64 FILM GIBI HAYATLAR [NET] KAN7 1,00 2,70
65 BESINCI BOYUT [NET] STV 1,00 2,70
66 SABAH HABERLERI SHOW 0,90 13,60
67 DOBRA DOBRA [NET] FOX 0,90 8,70
68 GUN ARASI HABERLERI KAND 0,90 7,40
69 HABER 13 TRT1 0,90 6,60
70 GECE BAHCESI TRT1 0,90 4,30
71 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] SHOW 0,90 4,30
72 6 PAS [NET] SHOW 0,80 9,60
73 INCI ERTUGRUL SIZIN SESINIZ [NET] STAR 0,80 6,70
74 GUNDEM FOX 0,80 6,50
75 SON GOREV (Y.S) [NET] STV 0,80 2,90
76 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 0,80 2,50
77 YESIL ELMA [NET] STV 0,70 6,00
78 ALEV ALEV (T.S) [NET] K1 0,70 5,80
79 NUR ERTURKLE HER SABAH [NET] KAN7 0,70 5,20
80 ADEMLER VE HAVVALAR [NET] TRT1 0,70 5,00
81 GUN ORTASI HABERLERI ATV 0,70 4,90
82 DESTI IZDIVAC [NET] FLAS 0,70 3,00
83 KIRILMA NOKTASI [NET] TRT1 0,70 1,80
84 ON NUMARA CEKILISI TRT1 0,70 1,70
85 BUYUK BULUSMA (TKR) [NET] STV 0,70 1,70
86 FUTBOLIG [NET] STAR 0,60 19,40
87 KAHVALTI HABERLERI ATV 0,60 11,00
88 SAGLICAKLA FLAS 0,60 5,30
89 BUYUK AILE TRT1 0,60 5,10
90 FOX SPOR (OGLE) FOX 0,60 4,80
91 CANIM ANNEM. [NET] TRT1 0,60 4,60
92 BUYUK AILE (OGLE) TRT1 0,60 3,30
93 SEBNEM KISAPARMAK''LA PAYLASTIKCA [NET] FOX 0,60 2,80
94 SPORDA BUGUN STV 0,60 1,90
95 BIRE KARSI YUZ (TKR) [NET] CN5 0,60 1,50
96 RED KIT ATV 0,55 4,45
97 MESUT YAR''LA UYAN TURKIYE [NET] STAR 0,50 7,50
98 VAZGEC GONLUM (TKR) STAR 0,50 5,90
99 KANAL 7 DE SABAH [NET] KAN7 0,50 5,30
100 ELMA KURDU TRT1 0,50 5,10


TOTAL
17 MART 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,40 26,80
2 ARKA SOKAKLAR (OZET.) [NET] KAND 8,20 20,60
3 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 8,00 18,80
4 KOPRU [NET] STAR 7,10 21,40
5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,00 19,90
6 DOKTORLAR [NET] SHOW 6,60 15,50
7 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,20 17,70
8 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 6,00 17,00
9 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 5,60 19,20
10 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,50 23,00
11 ELVEDA RUMELI (OZET) [NET] ATV 4,80 11,90
12 KANAL 7 HABER SAATI [NET] KAN7 4,20 13,50
13 SPOR SAYFASI SHOW 3,90 10,40
14 SPOR GUNDEMI KAND 3,80 10,10
15 BICAK SIRTI [NET] KAND 3,60 11,40
16 IKI AILE [NET] STAR 3,60 8,60
17 AHMET CAKAR''LA SANSA BAK [NET] FOX 3,20 8,60
18 DOKTORLAR (OZET) SHOW 3,20 8,00
19 BESINCI BOYUT [NET] STV 3,10 7,70
20 CARKIFELEK [NET] K1 3,00 7,20
21 IKBAL''LE HAYATI PAYLASMAK [NET] KAN7 2,90 13,80
22 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 2,70 7,90
23 ESRA EROL''LA IZDIVAC [NET] STAR 2,60 10,40
24 GAZI [NET] ATV 2,60 9,30
25 SELENA (TKR) [NET] ATV 2,50 17,50
26 FOX ANA HABER BULTENI [NET] FOX 2,40 7,30
27 BUYUK BULUSMA (TKR) [NET] STV 2,40 5,70
28 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,30 15,20
29 DESIFRE [NET] STAR 2,20 17,10
30 BEZ BEBEK (TKR) [NET] FOX 2,20 15,70
31 ATV SPOR HABERLERI ATV 2,20 5,70
32 FILM GIBI HAYATLAR [NET] KAN7 2,10 5,30
33 YEMIN [NET] FOX 2,10 5,20
34 SABAHLARIN SULTANI [NET] KAND 2,00 14,50
35 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI [NET] STV 2,00 6,40
36 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET] ATV 1,90 8,70
37 TRT SPOR TRT1 1,90 4,90
38 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] KAND 1,80 21,00
39 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] SHOW 1,70 7,10
40 ESRA EROL''LA IZDIVAC (TANISMA) [NET] STAR 1,60 11,10
41 GEZELIM GORELIM [NET] TRT1 1,60 4,00
42 ARIM BALIM PETEGIM [NET] STAR 1,50 10,20
43 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 1,50 3,90
44 ESRA CEYHAN''LA [NET] KAND 1,40 10,50
45 SERAP EZGU ILE BIZ BIZE [NET] SHOW 1,40 10,20
46 BIZIM EVIN HALLERI (OZET) K1 1,40 10,20
47 SIZ MUTLU LERZAN MUTLU [NET] FOX 1,40 9,50
48 EMRET KOMUTANIM (OZET) [NET] SHOW 1,40 8,50
49 ASKIM ASKIM [NET] K1 1,40 3,80
50 MARINA [NET] SHOW 1,30 10,80
51 CENNET MAHALLESI (TKR) [NET] SHOW 1,30 9,60
52 FOX GUNCEL. FOX 1,30 4,30
53 GUN ORTASI HABERLERI SHOW 1,20 10,00
54 DOBRA DOBRA [NET] KAND 1,20 9,60
55 ARKA SOKAKLAR (OZET) [NET] KAND 1,20 7,60
56 TOVBE (TV FILMI) [NET] KAN7 1,20 2,90
57 INCI ERTUGRUL SIZIN SESINIZ [NET] STAR 1,10 9,90
58 DERYALI GUNLER [NET] SHOW 1,10 9,40
59 GUN ARASI HABERLERI KAND 1,10 9,20
60 BICAK SIRTI (OZEL) [NET] KAND 1,10 7,20
61 BOSANMAK ISTEMIYORUM [NET] STV 1,10 5,10
62 SEBNEM KISAPARMAK''LA PAYLASTIKCA [NET] FOX 1,10 4,80
63 SPORDA BUGUN STV 1,10 3,10
64 SABAH HABERLERI SHOW 1,00 14,50
65 DOBRA DOBRA [NET] FOX 1,00 8,40
66 NUR ERTURKLE HER SABAH [NET] KAN7 1,00 6,60
67 DESTI IZDIVAC [NET] FLAS 1,00 4,00
68 KANAL 7 SPOR-EKONOMI-HAVA DURUMU KAN7 1,00 2,80
69 CARKIFELEK (OZET) K1 1,00 2,80
70 ASABI POLIS (Y.S) [NET] KAND 0,90 11,70
71 YESIL ELMA [NET] STV 0,90 8,10
72 SARAYDAKI MUCEVHER [NET] TRT1 0,90 7,50
73 ITIRAZIM VAR [NET] ATV 0,90 7,00
74 GUNDEM FOX 0,90 6,30
75 FOX SPOR FOX 0,90 2,50
76 FLASH HABER BULTENI FLAS 0,90 2,50
77 TURUT SHOW [NET] FLAS 0,90 2,30
78 RED KIT ATV 0,85 6,70
79 ASI (TKR) KAND 0,80 17,10
80 KANAL 7 DE SABAH [NET] KAN7 0,80 8,40
81 PARS NARKOTEROR (OZET) [NET] SHOW 0,80 7,20
82 ALEV ALEV (T.S) [NET] K1 0,80 6,90
83 KADIN OLMAK [NET] ATV 0,80 6,80
84 NUR ERTURKLE HER SABAH (HALKIN STARLARI) KAN7 0,80 6,60
85 SUPER AILE [NET] K1 0,80 6,30
86 SON GOREV (Y.S) [NET] STV 0,80 3,10
87 CEDRIC (OGLE) CN5 0,80 2,80
88 HABERDEN HABERE TRT1 0,80 2,20
89 C.ERCETIN''LE BERABER VE SOLO SARKILAR (S TRT1 0,80 1,90
90 6 PAS [NET] SHOW 0,70 10,70
91 TAZMANYA CANAVARI ATV 0,70 6,20
92 SU GIBI [NET] FOX 0,70 6,20
93 GUN ORTASI HABERLERI STAR 0,70 5,90
94 MAVI RUYA (TKR) [NET] STV 0,70 5,80
95 GUN ORTASI HABERLERI ATV 0,70 5,80
96 TEKE TEK [NET] K1 0,70 5,60
97 FOX SPOR (OGLE) FOX 0,70 5,30
98 CEDRIC CN5 0,70 4,55
99 TESELLI (TV FILMI) [NET] KAN7 0,70 3,30
100 PASSAPAROLA (TKR) [NET] K1 0,70 3,30

Adsız dedi ki...

yarın görüşme umuduyla,

herkese iyi akşamlar...

Adsız dedi ki...

bbo

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 527   Yeni› En yeni»

.............................................................................................