İletişime devam...

Selam BBO severler. Kusura bakmayınız sizlerle uzun süredir ilgilenemedim... Yeni ve temiz bir sayfa açmaya geldim. İletişime devam..

1.108 yorum:

«En Eski   ‹Eski   1001 – 1108 / 1108
eylem dedi ki...

Son dakika işler uzayınca iyi akşamlar gecikti biraz..
İyi akşamlar,
İyi tatiller...

no name dedi ki...

iyi geceler...
Allah rahatlık versin...

no name dedi ki...

merhaba,
günaydın...

Kaya dedi ki...

Merhaba

iyi tatiller

no name dedi ki...

iyi geceler...

no name dedi ki...

günaydın
iyi pazarlar...

Kaya dedi ki...

iyi pazarlar
iyi tatiller

hava bi acayip, bi yagiyor bi aciyor bi yagiyor bi aciy... böyle sürüüüp gidiyoo

Adsız dedi ki...

YU
TU
BE

no name dedi ki...

günaydın,
güzellikler diliyorum...

seval dedi ki...

Günaydin...

güzel bir gün, güzel bir hafta diliyorum...

hepimize kolay gelsin...

eylem dedi ki...

Günaydınlar

Bugün ablamda kankamda erken gelmişler..
E ayaktasınız madem gelin çay içelim..
Ama gelirken dikkat edin yağışlı buralar...

Güzel bir hafta olsun
Kolay gelsin...

Kaya dedi ki...

Merhabalar

Kolay gelsin

mavigun41 dedi ki...

HERKESE Merhabalar
Körfezde
güne sulu başladık..,
bereket taştı ..
bu günde aşırı sağanak bekleniyormuş..
bir fıkra ile devam edelim..


Bir gün tanrılar oturmuş sohbet ediyorlarmış
meleklerden biri:yüce tanrım fransada isyan çıktı ne yapalım demiş
tanrı:sen karışma onlar kendi baslarının çağrelerine bakar sonra melek tekrar gelmiş
melek:tanrım amerikada savas çıktı ne yapalım demiş tanrı:karısma onlarda baslarının çağrelerine bakarlar demiş melek biraz sonra yeniden gelmiş ve :tanrım türkler kavga etmiş ne yapalım demiş tanrı:kalk gidelim türkler her işini bize bırakır demiş.
..
allahım sen bizi felaketlerden koru..

Kaya dedi ki...

:))

hadi yemek yiyelim aciktim ben

mavigun41 dedi ki...

Hava yağışlı..
kimsenin eli işe bile gitmez..
hafta sonun yarattığı yorgunluğunun uyku da getirmiştir..

Kaya kardeşim de açıkmış..

O zaman size şöyle bir

Pastırmalı kuru fasulye..
http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2008/02
/pastirmali_kurufasulye.jpg

kuru soğan

http://www.kobipostasi.net/wp-content/uploads/2010/04/
kuru-so%C4%9Fan.jpg

turşu

http://www.omerlim.com/images/
pages/diger/5/DSC00365.JPG


pilav
http://www.illedeyemek.com/
content_images/1519375026225.jpg


baklava
http://hayvansalgida.files.wordpress.com/2008/12/
baklava.jpg

arkasından isteyene
http://www.biriz.biz/cay/
kultur/deren1.jpg


yada

http://www.gunceliz.net/wp-content/uploads/2010/03/
turkkahve1.jpg


3 kadar sayıyorum gelmeyen hiç ağlamasın aç kaldım diye..

kankama 10 kadar sayarım..

hadi koşun...

mavigun41 dedi ki...

Dedik insanın içinden iş yapmak gelmez..
söyle kıvrılsam da uyusam yada..
kitap okusam ,sinemeya gitsem gibi bir sürü yapılacak şey aklından geçer..

Eh iş yeri uyumak istesen uyuyamazsınız..
eh sinememaya gidemezsiniz..

fakat okuya bilirsiniz..

kitap olmasa da...

mavigun41 dedi ki...

SEVGİ ÜZERİNE..
1
Hikayenizi sevgiyle yazmak çok kolaydır. Sevgi sizin gerçek doğanızken neden onu karmaşık ve zor hale getiresiniz ki? Gerçek siz olmayarak, sevgiye direnirsiniz; ve sevmeye korkarsınız, çünkü en büyük yalanlardan birine, "sevgi incitir" yalanına inanırsınız. Daha önce dediğim gibi, sevgi incitmez. Sevgi bize sevinç ve zevk verir. Ama siz kendinizi incitmek için sevgiyi bile kullanabilirsiniz. Birisi sizi gerçekten sevebilir, ama siz kendi yalanlarınızı işitmekte olduğunuzdan o sevgiyi takdir etmezsiniz. "Bu insan benden ne istiyor? O benden yararlanmak istiyor," diyebilirsiniz. Hikayecinin size neler söyleyeceğini kim bilebilir ki?
Eğer sevgiyi algılamıyorsanız, eğer onu tanıyamıyorsanız, bunun nedeni sadece içinizdeki zehri tanımanızdır. Ben söylediğim şeyden sorumluyum, sizin anladığınız şeyden sorumlu değilim. Size sevgimi verebilirim, ama siz bunu hakkınızda yargılarda bulunduğum şeklinde ya da -kim bilir- başka bir şekilde yorumlayabilirsiniz. Bunu sadece sizin hikayeciniz bilir. Biz artık kendi hikayelerimize inanmadığımızda, birbirimizden zevk almayı çok kolay bulabiliriz.
İnsanlar sevgi için yaratılmışlardır. Bilgiden önce, kalbimizi açmak ve sevmek kolaydı ve sevgi olmayan şeyden uzaklaşır giderdik. Ama kafamızdaki bilginin sesiyle birlikte biz sevgiden uzaklaşır ve sevgi-olmayanı ararız. Daima bir seçime sahibizdir ve eğer kendimizi seversek, sevgiyi seçeriz. Diğer insanların görüşlerini ya da kötü muamelelerini kabul ederek incinmemize izin vermeyiz. Eğer diğer insanlar bize kötü muamele ediyorlarsa, orada kaldığımız için, bunun olmasına izin verdiğimiz için öyle davranıyorlardır. Ve eğer orada kalıyorsak, kötü muameleyi hak ettiğimize inandığımız için kalıyor ve onları kendimizi cezalandırmak için kullanıyoruzdur. Eğer farkındalığa sahip değilsek, suçlarız, oysa çözüm suçlamak değildir. Çözüm orada kalmamaktır.
Size, "Seni seviyorum" diyen ve sonra size saygısızca ve duygusal şiddetle davranan birisine nasıl inanabilirsiniz ki? Nasıl olur da birisi hem size, "Seni seviyorum" deyip, hem de sizin yaşamınızı yönetmek, size ne yapmanız gerektiğini, neye inanmanız gerektiğini söylemek isteyebilir? Nasıl olur da birisi sizi sevdiğini iddia edip, sonra da size duygusal süprüntü ve kıskançlık sunabilir?
Nasıl olur da birisine, "Seni seviyorum" deyip, sonra onun aleyhindeki tüm görüşlerimizi sıralayıp ona ıstırap çektirebiliriz? "Seni sevdiğim" için sende neyin yanlış olduğunu söylemek zorundayım. "Seni sevdiğim" için seni yargılamalı, suçlu bulmalı ve cezalandırmalıyım. "Seni sevdiğim" için seni her zaman haksız çıkarmalı, sana hiçbir işe yaramaz olduğunu hissettirmeliyim. Ve sen beni sevdiğin için benim öfkeme, kıskançlığıma ve aptallığıma katlanmak zorundasın.
Sizce bu sevgi mi? Bu bencillikten başka bir şey değildir ve biz ona sevgi deriz. Ve "sevgi incitir" deriz, ama kendimizi kendi yalanlarımızla incitmekteyizdir.

mavigun41 dedi ki...

SEVGİ ÜZERİNE
2

Romantik ilişkilerdeki tüm mücadele sadece saçmalıktır. O sevgi değildir ve işte bu yüzden insanlar sevginin eksikliğini hissetmekte, sevgi açlığı çekmektedirler.
Siz muhtaç olduğunuzda, bir ilişkide paylaştığınız şey budur. Ama sevgiye açık olduğunuzda, sevgiyi alırsınız ve eğer o sevgi değilse, orada kalmanız gerekmez. Sevgiyi almaya açıksınızdır, ama kötü muamele görmeye açık değilsinizdir. Suçlanmaya açık değilsinizdir; kimsenin zehrini almaya açık değilsinizdir, çünkü zihniniz artık bunun için verimli bir toprak değildir. Kendinizi sevdiğinizde ve kendinize saygı duyduğunuzda, kimsenin size saygısızlık ve kabalık etmesine izin vermeniz mümkün değildir.
Birçok kişi bana gelip şöyle der: "Beni sevecek birini istiyorum. Doğru adamın ya da doğru kadının hayatıma girmesini istiyorum." Doğru adam ya da doğru kadın kimdir? Bu onlarla ilgili değildir; bu sizinle ilgilidir. Eğer o kişi hayatınıza girerse ve siz ona kendinize davrandığınız gibi, yani bencilce davranırsanız, o zaman kendinizi incitmek için o kişiyi kullanacaksınız demektir.
Kendimizden hoşlanmazken bile romantik bir ilişkiyi nasıl isteyebiliriz? Kendimizi sevmezken nasıl bir başkasını seviyormuş gibi davranabiliriz? Kendinizi değersiz hissettiğinizde, kendinize saygı duymadığınızda, partnerinize de saygı duymazsınız. Kendinize saygı göstermiyorsanız, partnerinize nasıl gösterebilirsiniz? Kendiniz sahip olmadığınız bir şeyi başkasına nasıl verebilirsiniz?
En güzel ve romantik ilişki sizinle başlamalıdır. Siz ilişkinin bir yarısından sorumlusunuz: Sizin yarınızdan. Kendinize saygı duyduğunuzda, sevdiğiniz insana da saygı duyarsınız. Kendinize saygı gösterdiğinizde, sevdiğiniz insana da saygı gösterirsiniz. Ve sevgi verir, karşılığında da sevgiyi kabul edersiniz. Ama zehirle dolu olduğunuzda, verdiğiniz şey de bu olur. Kendinize kötü davrandığınızda, sevdiğinize de kötü davranmak istersiniz. Bu sadece saçmalıktır.
Kendinizinki de dahil, insanların hikayelerini dinlediğinizde, yalanlardan başka bir şey işitmezsiniz. Ama hikayenin ardında, her şey sevgidir, bu da her şeyin ve herkesin tanrısal olduğu anlamına gelir. Siz tanrısalsınız, kusursuzsunuz, ama bir sanatçı olarak, kendi hikayenizi yaratırsınız ve hikayenin gerçek olduğu illüzyonuna sahipsinizdir. Yaşamınızı o hikayeyi geçerli kılmaya çalışarak geçirirsiniz. Ve hikayeyi geçerli kılmaya çalışarak yaşamınızı boşa harcamaktasınızdır.
Yaşam çok kısadır. Çocuklarınızın, arkadaşlarınızın ya da sevdiğinizin yarın burada olup olmayacaklarını bilemezsiniz. Görüşünüz sizin için çok önemli olduğundan partnerinizle ya da çocuğunuzla büyük bir kavga yaptığınızı hayal edin. İnandığınız tüm o yalanlar yüzünden kontrolünüzü yitirir ve sevdiğiniz insanı çok incitirsiniz. Ertesi gün sevdiğiniz insanın öldüğünü görürsünüz. O zaman, sevdiğiniz insana aslında söylemek istemediğiniz tüm o sözleri söylediğiniz için kendinizi nasıl hissedeceksiniz?
Yaşamımız o kadar kısadır ki ben çocuklarımı gördüğüm her defasında onlardan mümkün olduğunca çok zevk alırım. Fırsat bulduğum her defasında sevdiğimden, ailemden, arkadaşlarımdan, öğrencilerimden zevk alırım. Ama en çok kendimden zevk alırım, çünkü her zaman kendimle birlikteyim. Değerli zamanı neden kendimi yargılayarak, reddederek, suçluluk ve utanç duygusu yaratarak geçireyim? Kendimi neden öfkeli ya da kıskanç olmaya iteyim? Eğer duygusal olarak kendimi iyi hissetmiyorsam, ona neyin neden olduğunu bulur ve onu düzeltirim. O zaman mutluluğuma yeniden kavuşur ve hikayeme devam ederim.

mavigun41 dedi ki...

SEVGİ ÜZERİNE
3
Hikayenizi sevgiyle yazdığınızda, ana karakteri koşulsuz olarak seversiniz. Bu, yalanlara dayanan eski hikaye ile sevgiye dayanan yeni hikaye arasındaki en büyük farktır. Kendinizi koşulsuz olarak sevdiğinizde, algıladığınız her şeyi sevginin gözleriyle doğrular ve açıklarsınız. O yeni ana karakter sizin dikkatinizi çektiğinde, dikkatiniz sevgiye odaklanır. Şimdi hikayenin tüm ikincil karakterlerini koşulsuz olarak sevmek kolaydır, çünkü yeni ana karakterin doğası budur. Bu bilgeliktir, sağduyudur ve bu dünyanın her yanındaki tüm farklı geleneklerin ve dinlerin hedefidir.
Sevgi çok basit, çok kolay ve harikadır, ama o sizinle başlar. Siz kendinizi sevdiğinizde ve sevginizin farkındalığıyla yaşadığınızda her ilişki düzelir. Çok az insan farkındalıkla sevmeyi bilir, ama herkes farkındalıktan yoksun olarak sevmeyi bilir. Farkındalık olmadan sevdiğinizde, hissettiğinizin sevgi olduğunu bile fark etmezsiniz. Küçük bir çocuğun size gülümsediğini görür ve ona karşı bir şey hissedersiniz. Bu sevgidir, ama elbette bilginin sesi size, "Bu sevgi değil" der. Siz birçok kez sever ve sevdiğinizi fark etmezsiniz bile.

DON MIGUEL TRUIZ
BİLGİNİN SESİ

mavigun41 dedi ki...

kankama sevgilerimle..

Belki de Tanrı uygun kişiyi tanımandan önce yanlış kişilerle tanışmanı, onu tanıdığında minnettar olman için istedi.

Gabriel Garcia Marquez

ve

İyi "ARKADAS" güzel koku satan kişiye benzer.. ondan sana birşey değmese bile onun Kokusundan sana "SINER”


bu yüzden bana ne güzel kokuyorsun diyorlar..
mis gibiyim değil mi?

seval dedi ki...

Mis gibi kankacim benim ne güzel seyler bulmussun yine bizimle paylasmak icin, ellerine yüregine saglik! Büyük bir keyifle, zevkle okudum, sevginin farkindalikla yasanmasi gerektigini anlatandan da, anladigini paylasandan da Allah razi olsun! :)

seval dedi ki...

Haftanin ilk is gününde mesai saatlerinin sonlarina yaklasirken herkese iyi dinlenmeler ve iyi aksamlar diliyorum...

no name dedi ki...

iyi geceler...

no name dedi ki...

günaydın...

güzel bir Salı diliyorum...

seval dedi ki...

Günaydin...

kisa sürede sali günlerine ayri bir anlam katmisti BBO...

Her birimize aile olmanin, arkadasligin, dostlugun, sevmenin güzelligini ve cogu zaman unuttugumuz degerleri hatirlatti ve hafizalara "Sali demek BBO demek!" sloganini kazidi da gitti... O gün bugün anmadan olmuyor...

Aradan gecen bunca yildan sonra bile ben, tüm benzer durumda olan aileciklere "umut" adina, Sevil ile Soner´in düse-kalka da olsa bir sekilde birbirlerindeki aski bulduklarina ve Efe ile birlikte bir yerlerde cok mutlu olduklarina inanmak istiyorum...:)

Bu gün de bir sali sabahina daha uyanmak kismet oldu, hepimize güzel bir gün diliyorum... Kolay gelsin...

Eylemcim cay var mi? Gelelim mi, ne dersin? Cayimizi yudumlarken ordan burdan gevezelik de ederdik, farkindaysan bu sabah ablanin cenesi düsük... he..he.. e, kardesim calis calis... nereye kadar? :)

eylem dedi ki...

Günaydınlar

Gel ablacım gel başım üstünde yerin var..
Çayımız,kahvemiz kahvaltılığımız...
E gevezelikte var daha ne olsun :)

hadi bakalım kolay gelsin...

Kaya dedi ki...

Merhabalar

Kolay gelsin

seval dedi ki...

Ve yine ilerledi saatler, biraz sonra paydos... Hepimize iyi aksamlar....

no name dedi ki...

iyi geceler, Allah rahatlık versin...

mavigun41 dedi ki...

BİR DELİNİN MAL BEYANI

Metin Üstündağ'a göre herkesin mal beyanı böyle olmalı :


1- Avşa adasında üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen
2- Gökyüzünde bir bulut
3- Bitlis'te beş minare
4- Biri yazlık, biri kışlık iki platonik sevgili
5- Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri
yaslanıp sigara içilen beyaz duvarı
6- Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü
7- Palandökende bir palan, iki döken
8- Kastamonu'da üç kasto
9- Üç fay hattı
10- Bir çarşamba, iki perşembe, üç cuma
11- Dünyada mekan
12- Ahirette iman
13- Denizde kum
14- Uzayda yerçekimsizlik
15- Bir çuval gazoz kapağı
16- Bir kibrit kutusu sigara izmariti
17- On sekiz saç biti
18- Biri İngilizce 6 adet küfür
19- Yirmi tane boş naylon poşet
20- Sevenlerin kalbinde kurulmuş bir taht
21- Bir sürü saç sakal, kıl, tüy, yün
22- Uç ayrı parkta, üç ayrı belediyeye ait, üç ayrı banka reklamlı bank
23- Bir ayakkabı çekeceği
24- İki büyük taş kütlesi
25- Bir adet ağaç gölgesi
26- Üç kuş kanadı sesi
27- Bir sürü kedi, köpek
28- Bir Marmara Denizi
29- Camına yaslanıp seyredilen iki piliç çevirmeci
30- Her akşam karıştırılan dört çöp bidonu
31- Çalıp çalıp kaçılan beş melodili apartman zili
32- Nakit 15 kuruş
33-Anne babadan kalma yarısı yaşanmış bir ömür

METİN ÜSTÜNDAĞ

no name dedi ki...

Günaydın,
güzel bir gün olur inşallah...

eylem dedi ki...

Yağdı yağacak Ankara sabahından Günaydınlar..

Güzel mal beyanıymış ablacım.
ellerine sağlık..

Günaydın kanka
buralar yağışlı sana kahvaltıya gelsek kabul eder misin?

Kolay gelsin...

seval dedi ki...

Günaydin...

Günes bizi seviyor, kacmiyor artik öyle eskisi gibi uzak durmuyor, bu sabah saat 06:30´da sicaklik 19,5 dereceydi, bayram gibi bir gün...:) Gölgede buluruz bir yer, cayi da demleriz, haydi kapin bir iki simit, pogaca da kahvaltiya buraya gelin...:)

iyi bir gün olsun insallah...

eylem dedi ki...

Ablacım geldik gelmeyede kankamı kaybettim ben..
Yürüyorduk yanyana en son offf sarışına bak dedi
Bir baktım kankam koşarak gidiyor :)
sonrasııı
ne kankam ne sarışın ikisinide bulamadım
Neyse allahtan simitler bende kaldı:))

mavigun41 dedi ki...

Herkese Merhabalar
Güzel bir gün olsun.

mavigun41 dedi ki...

BBO aşkı ile:)

Ve diyorum ki:
Hayat gerçekten karanlıktır istek olmadıkça..
Ve tüm istekler kördür irfan olmadıkça..
Ve tüm irfan boşunadır, bir işin meşgalen olmadıkça
Ve tüm uğraşlar boşunadır aşk olmadıkça..
Eğer aşk ile çalışırsanız bağlanırsınız birbirinize ve Allah'a.
Aşk ile çalışmak nedir mi diyorsunuz?
Kumaşı yüreğinizden çekilmiş iplikle dokumaktır; sevgiliniz giyecekmiş gibi!"

Halil Cibran

Kaya dedi ki...

Merhabalar

Herhalde güzel bir gün oluyordur..

seval dedi ki...

Herkese iyi dinlenmeler, iyi aksamlar...

eylem dedi ki...

İyi akşamlar...
iyi geceler...
sabah görüşebilmek dileğiyle...

eylem dedi ki...

Günaydınlar
Güzel bir gün olsun..
Kolay gelsin..

seval dedi ki...

Günaydin...

dün gece, ürkütecek kadar siddetli bol gökgürültülü ve simsekli, firtina gibi yogun yagan yagmurdan sonra oldukca serinlemis bir sabaha uyandik. Uzmanlarin dedigine göre bu gün dünden daha cok sicak olacakmis...

Haydi, biz isimize bakalim ve herseyin en hayirlisini bekleyelim... :)

Hepimize güzel bir gün olsun...

Adsız dedi ki...

günaydın...
güzel dileklerinize ben de katılabilir miyim?

no name dedi ki...

o adsız olan benim:))

eylem dedi ki...

Tabii katılabilirsin
ne demek kankacığım..önden buyur :)

bu telefonlar bazen çekmiyor ya deli ediyor beni..
aklıma geldi biraz önce yaşadımda öyle birşey
neyse..

Acıktım
Hadi gelin size zeytinyağlı
yeşil taze fasulye ,yanına tane tane pirinç pilavı,onların yanına mevsim salata,cacık ve karpuz hepsi yakışır..
e hadi buyrun ben acıktım
Kanka ,seval ablam ve kankası hadi geliiiin...

eylem dedi ki...

Kardeşimde tabii ki..

no name dedi ki...

kankacım kusura bakma ama zeytinyağlı fasulye ile pilav gitmez, yakışmamış...
pilav tek başına yenebiliyor bazı yörelerde ama ben tek başına pilav yemem, hatta pilav sevmiyorum ben, 28 sene yemesem aklıma gelmez, ama sen madem yapmışsın, pilavın yanına etli bir yemek ayarlasan nasıl olur,
kuru
nohut
patlıcan musakka
izmir köfte
gibi bişiler,
mesela diyorum...

eline sağlık diyeyim de "bak bak, buldu da bunuyor" deme...

eylem dedi ki...

Beğenmeyen yemesin...

no name dedi ki...

Kızma, yemem...

Sanki zor bişi istedim, bilmiyorsan yapmayı, çekil kenara yapabilen birisi geçsin mutfağa, sen de otur bekle yemeğin önüne gelmesini...

eylem dedi ki...

Neden bilmeyeyim ki
çok şükür güzel yemek yaparım..
Ama senin pilav sevmediğin gibi bende et sevmem.
onun için etli yemek yapmam...

no name dedi ki...

Ah kankacım, desene biz ayrı dünyaların kankalarıyız...

eylem dedi ki...

Senin kanka arayışların vardı..
bulursan birtane aynı dünyadan kafana göre kanka
bırakırsın benimle kankalığı..

Kankalik El Kitabi dedi ki...

Gercek kankalar birbirlerine ait iki dünyayi bozmadan ve azaltmadan sirf kendilerine özel bir ücüncüyü yaratirlar. Orada zeytinyagli taze fasulyenin tadina doyum olmazken ciz-biz köftelerle cesit cesit kebaplar da misler gibi kokar... Araya giren salatalar, meyveler ve mezeler da vardir elbette, uyumu kolaylastiran ama ne ondan ne bundan bir Allahin kulu rahatsiz olmaz... Özgürlükler herkese sinirsiz, orada her sey en gercek olandir. Cünkü hepsinin temelinde güven ve saf sevgi vardir. Kimilerinin elbirligi edip pilavi sürgüne gönderdigi, kimilerininse sadece görmezden geldigi de söylenir ama bu henüz kanitlanmamis bir iddiadir.. :) Ortak duygular genellikle börek-pogaca-acma gibi hamur mamulleriyle beslense de her yaz paylasilan buz gibi karpuzla taclanir...



benden söylemisi.. he he...

eylem dedi ki...

Kankalık el kitabı diyor ki
Kankayı kırma kankan için çiğ tavuk bile yenir ye diyor..
Ama benim kankam diğer hazırladıklarımı bile yemiyor,beni kırıyor..
beni kıracağına kafasını kırsa ya :))

eylem dedi ki...

Kafasınıda kırmasın yazııık :)
kafası kırık kanka hiç çekilmez
böyle idare ediyoruz yine iyi kötü :)
kankam benim
kimde var böyle kanka ?
kimsede..:)
Başka zamanda senin sevdiğin yemeklerden yaparız inşallah...

seval dedi ki...

:) NE demisler? "Kanka olmak/ bulmak kolay degil, Kankanin degerini bil!" :)

herkese iyi aksamlar, iyi dinlenmeler...

no name dedi ki...

Körün aklına taşı getirdin bir kere...
Dur bakalım hayırlısı...

eylem dedi ki...

Hadi canım seninki "körün istediği bir göz Allah verdi iki göz " hesabı oldu :)
sen yeni kanka bul kendine
bak bakalım kör nasıl olunuyor:)

iyi akşamlar...

no name dedi ki...

Ürktüm...
istemem yeni kanka
ben kankamdan memnunum...

no name dedi ki...

Berkley...

Behey
Berkley!
Behey on sekizinci asrın filozof peskoposu.
Felsefenden tüten günlük kokusu
başımızı döndürmek içindir.
Hayat kavgasında bizi
dizüstü süründürmek içindir.

Behey
Berkley,
Behey Allahın
Cebrail şeklindeki Ezraili,
Behey on sekizinci asrın en filozof katili!
Hâlâ geziyor İskoçya köylerinde
adımlarının sesi.
Hâlâ uluyor adımlarının sesine
tüyleri kanlı bir köpek.
Hâlâ
her gece titreyerek
görüyor gölgeni İskoçya köylüleri
evlerinin
camlarında!
Hâlâ
kanlı beş parmağının izi var
o beyaz buzlu camlar gibi şimal akşamlarında!

Behey
Berkley!
Behey meyhane kızlarının kara cübbeli kavalyesi,
Kıralın şövalyesi,
sermayenin altın sesi,
ve Allahın peskoposu!
Felsefenden tüten günlük kokusu
başımızı döndürmek içindir.
Hayat kavgasında bizi
dizüstü süründürmek içindir!

Her kelimen
kelepçelerken
bileklerimizi,
kıvrılan
bir yılan
gibi satırların
sokmak istiyor yüreklerimizi.
Beli hançerli bir İsaya benziyor resmin.
Sivriliyor kitaplarından ismin
sivri yosunlu ucundan
kızıl kan
damlıyan
yeşil bir diş gibi.
Her kitabın
diz çökmüş önünde Rabbın
kara kuşaklı bir keşiş gibi..
Sen bu kıyafetle mi bizi kandıracaktın,
inandıracaktın?
Biz İsanın vuslatını bekleyen
bir rahibe değiliz ki!

no name dedi ki...

Behey
Berkley!
Behey tilkilerin şahı tilki!
Çalarken satırların zafer düdüğü,
küçük bir taş parçasının en küçüğü
imparatorların imparatoru gibi çıkınca karşısına,
hemen anlaşmak için
bir kapı açıyorsun,
binip Allahının sırtına
soldan geri kaçıyorsun!
Kaçma dur!
Her yol Romaya gider,
— bu belki doğrudur —
fakat
fikri evvel gören her felsefenin
safsata iklimidir yelken açtığı yer!
Bu bir hakikat
— hem de mutlak cinsinden —!
İşte sen
işte senin felsefen:
Sen o sarı kırmızı rengini gördüğün
cilâlı derisine parmaklarını sürdüğün
parlak
yuvarlak
elmaya:
«Fikirlerin bir
terkibidir, »
diyorsun!
Dışımızda bize bağlanmadan
var olan
varlığı
inkâr ediyorsun!

Şu mavi deniz
şu mavi denizde yüzen beyaz yelkenli gemi,
kendi kendinden aldığın fikirlerdir, öyle mi?
Mademki kendi fikrindir yüzen gemi,
mademki kendi fikrindir umman,
ne zaman var,
ne mekân!
Ne senin haricinde bir vücut
ne senden evvel kimse mevcut,
ne senden sonra kâinat baki
bir sen
bir de Allah hakikî.

Lâkin ey kara meyhanelerin sarhoş papazı!
Senin dışında değil miydi
kıllı kollarında kıvranan meyhanecinin kızı?
Yoksa kendi altında sen
kendinle mi yattın?
Diyelim ki senden evvel baban yok
İsa gibi.
Yine fakat bacakları arasından çıktığın
Meryem gibi bir anan da mı yok!
Diyelim ki yapyalnızsın
Turu Sinada Musa gibi,
ne yazık! Tevratını okuyan da mı yok!
Çok yalan söylemişsin çok.

Sen emin ol ki Berkley
— olmasan da zarar yok —
bu şi're benzer yazıda hissene düşen şey:
biraz alay
biraz şaka
ve birkaç tokat
— eldivensiz cinsinden —
Neyleyim?
Neş'e kavganın musikisidir.
Kavgada kuvvetini kaybetmiş gibidir biraz
neş'enin çelik ahengini duymayan adam;
neş'e... iyi şeydir vesselam,
— baş döndürmezse eğer —
ve işte bizimkiler
güldüler mi,
ağız dolusu gülüyorlar.
Kabahat onların kuvvetinde:
yoksa ne sende
ne de bende!

Dinle Berkley!
— dinlemesen de olur —
Biz dinleyelim:
Beynimiz bal yoğuran
bir kovan.
Ona balı dolduran
arıdır hayat.
Aldığımız hislerin
sonsuz derin
pınarıdır kâinat!
Kâinat geniş
kâinat derin
kâinat uçsuz bucaksız!
Biz onun parçaları,
biz ondan doğan bir sürü bacaksız!
Biz o bacaksızların
— anasını inkâr etmeyen cinsi —
Çünkü biz
emredenlere emir verenlerden değiliz!
Bağlıyız toprağa
kalın halatlar gibi kollarımızla!
Çelik dişleri şimşekli çarklılar
koparırken kara toprağın esrarını,
biz
seyretmedeyiz
cihan içinden cihanların
doğuşunu;
kehkeşanların
gümüş aydınlığında!
Görmüşüz,
görmedeyiz
yılların yollarında toprak oluşunu
kızıl kadife dudaklı kızların!
Çiziyor hareketi gözlerimize
sonsuz maviliklerde
kuyrukluyıldızların
sırma saçlarından kalan izler.

Her habbe koynunda bir kubbeyi gizler! ..

Şu denizler,
şu denizlerin üstünde denizler gibi esen,
rüzgârların uğultusu.
Şu ipi kopmuş
inci bir gerdanlık gibi damlayan su,
şu bir damla su,
uzaklaştıkça, yaklaşılan
hakikati gizler..

Her yeni ummanla beraber
bir yeni imkân!
Kâinat geniş
kâinat derin
kâinat uçsuz bucaksız!

Behey!
Berkley!
Behey bir karış boyuna bakmadan
Karpatları inkâr eden cüce!
Ahrete gittiysen eğer
oradan bir taç gönder,
süslemek için Allahının kafasını!
Fakat buradan
topla hemen tarağını tasını,
Haraç mezat!
Haraç mezat!
götür pazara bir pula sat:
Topraktaki saltanatın
göğe çıkan tahtını!

Yok üstünde tabiatın
tabiattan gayri kuvvet! ..
Tabiat geniş
tabiat derin
tabiat uçsuz bucaksız! ..


1926

Nazım Hikmet Ran

no name dedi ki...

iyi geceler, Allah rahatlık versin...

mavigun41 dedi ki...

Dost Dediğin..

Dostum dediğin insana dikkat edeceksin bu devirde
Gözlerinin içine bakıcaksın
Gözleri gülüyor mu sana sarılırken yoksa soğuk mu diye

Dostum dediğin insana iyi bakıcaksın
Anlıyacaksın derdini bir bakışla
Ellerini tutacaksın sıkı sıkıya
Dostum diyeceksin sıcacık duygularınla

Dostum dediğin insanı seveceksin
Boşverceksin yaptığı hataları görmeyeceksin
İnanıcaksın ona her şeye ve herkese rağmen
Duymucaksın hakkında söylenenleri
Dostum diyeceksin sadece en içten duygularla

Dostum dediğin insana güveniceksin
Uçurumun kenarında bile olsa
O beni bırakmaz diyeceksin
Sarılacaksın doya doya
Güleceksin heran onunla
Ağlıyacaksın o ağladığında

Ama dostum dediğin insana sırt çevirmeyeceksin asla
Çünki dostluk kardeşliktir
Dostluk sahiplenmektir

Yani kısacası dostluk her şeydir…


___Burçak KARACA__


iyi geceler herkese...

no name dedi ki...

günaydın,
hayırlı cumalar...

eylem dedi ki...

Günaydın
Kolay gelsin...

seval dedi ki...

Günaydin...

o cok güzel paylasimlar icin tesekkürler canlar... :)

dün geceki firtinanin ardindan hala yagan yagmurla basladi bu haftanin son is günü bizim buralarda ama ilerleyen saatlerde günesi görmeyi de umut etmiyor degiliz, bakalim artik...:)

güzel bir gün olsun hepimize ve kolay gelsin...

mavigun41 dedi ki...

herkese merhabalar..
hayırsından güzel bir gün olsun...

mavigun41 dedi ki...

resmi ana sitesinden
yavru sitesi
BBO adasına
sevgilerle...

ISSIZ ADA

Su gibi akar gider neki ömur dediğin,
Acılarını sarar bi gün gelirse beklediğin,
Zor olur sonsuz olur sevda bu deli dediğim,
Kaybeder kendini aşka aç yüreğim,
Kimler ağlatmıştı beni unuttum bile,
Yalnızlığımı kırgınlığımı attım denize,
Bir ıssız adaydı gönlüm ay gibiydin,
Bir ben gördüm ışığın vurdu yüzüme,
Sanki ölümlerden döndüm,


http://www.facebook.com/video/video.php?v=126272160740536#!/video/video.php?v=126003320767420

seval dedi ki...

Kankacim hosgeldin, güzelliklerle geldin...:)

Herkese iyi hafta sonu tatili diliyorum...

Her sey gönüllerinizce olsun...

eylem dedi ki...

Seval ablam erken kaçmışsın :)

karardı yine her yer
bir yağmur başladı maşallah...
şimşekler, gök gürültüleri biraz ürkütücü bir hava oldu yine..
bereketli olsun zararsız ziyansız...

Mavigünüm oralarda nasıl oldu havalar..
Kaya kardeşim dün yoktun ya bugün...

no name dedi ki...

Hayrola kankacım,
dargın mıyız?

no name dedi ki...

Hani selam sabah yok ta o yüzden dedim...

eylem dedi ki...

Yooo değiliz...
oradan öyle mi görünüyor..

Selam kankacım,nasılsın?
yukarıda yorumda yer vermemişim sana ondan mı öyle düşündün sen..

Yok sana ayrı yazacaktım o ara gök gürültüsü şimşek falan
aman dedim bulaşmayayım kankama çarpılırım falan :)

Biz cankuşuz hiç dargınlık olur mu
canım kankam benim...

hadi bakalım sevgiyle,sağlıkla,umutla kalın..
İyi akşamlar
İyi tatiller...

Kaya dedi ki...

Merhabalar

Hayirli Cumalar

Arkadas bu memleketin sicagina da dayanilmiyor be. Termometreler 30° gösteriyor ama günes buraya daha mi dik geliyor nedir anlamadim, adamin kafasina civi gibi cakiyor resmen

Hayirlisi bakalim...

no name dedi ki...

günaydın
güzelliklerle dolu bir gün diliyorum...

Kaya dedi ki...

abi insallah dileklerin kabul olmustur

no name dedi ki...

günaydın ve iyi Pazarlar...

eylem dedi ki...

Günaydınlar

Güzelleiklerle dolu güzel bir gün ,güzel bir hafta olsun..

Kolay gelsin..

seval dedi ki...

Günaydin...

hep birlikte güzel bir günü ve güzel bir haftayi daha karsilamis olalim...

kolay gelsin..

no name dedi ki...

günaydın
iyi haftalar...

mavigün dedi ki...

herkese merhabalar ..

iyi bir hafta...
güzel bir günümüz olsun...

mavigun dedi ki...

bu gün içi sıkılanlara hiç bir şey istediği gibi gitmeyenlere..

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur....!!


bu gün olurya insanlık hali ağlayacak olursanız...

Gerektiği zaman ağlamaktan çekinme... Gözyaşları senin söyleyemediklerini söylemek içindir...!

bu gün canı hiç bir şey yapmak istemeyenlere..

Ey Gönüldaş! Bir gönül yapmak gelmiyorsa elinden, bâri bir gönül yıkılmasın dilinden...! Hz Mevlana


bu gün canı konuşmak istemeyenlere.....

Arza hacet yok halim sana ayandır,dile gerek yok sessizliğim sana beyandır. Söze lüzum yok susuşum sana kelamdır...! Hz Mevlana

Bu gün aradığını bulamayanlara..

Burnuna sarımsak tıkamışsın, gül kokusu arıyorsun. . . ! (Hz.mevlana)

bu gün aşk acısı çekenlere..Aşkın hikâyesini, durmaksızın feryâd eden bülbüle değil;Sessiz sedasız can veren pervanelere sor...! Hz Mevlana

bu gün yeni insanlarla karşılaşanlara

ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret!..."

seval dedi ki...

Kankacim hosgelmissin, ne de güzellikleri beraberinde getirmissin sag ol canim... :)

seval dedi ki...

ben de okudugum bir yazidan alinti yapip sizlerle paylasmak istedim, benim cok sevdigim, cok farkli buldugum bir yaklasimi var sevgili Dogan Cüceloglu´nun insanla ilgili her seye... :)


Hava alaninda cam kenarina oturmus disariyi seyrediyordum, iri bir karga bir yavru kusu bogazindan yakaladi yere çarpti. Nefes borusu parçalanan yavru kus debelendi öldü. Bu dogal, adil bir olay ise, bunu görünce neden benim için aciyor? Evren benim içimin acimasina izin vererek bana adil davranmamis olmuyor mu?

Bir çocuk gibi hala olaylara anlam vermeye çalisiyorum. Anlam verebilmek için o olayin anlamli bir sekilde içine sigabilecegi bir büyük bütün, tutarli bir sistem ariyorum. Sanirim felsefeye merakim buradan geliyor.

Çok içten hissediyorum ve inaniyorum ki, su içinde yasadigim evren anlamli bir bütün olusturuyor. Bir bebegin gözüne baktigim zaman, disarida yagan yagmurun sesini dinledigim zaman, tomurcuklanan bir agaçta yasam sevincini gördügüm zaman, kuslarin yavrularini beslemek için çirpinislarini seyrettigim zaman ta derinliklerimde çok anlamli bir bütünün parçasi oldugumu hissediyorum. Hissetmesine hissediyorum, ama bir anne ve baba bu kadar cahil ve ilgisizken bu çocuk nasil olur da ona emanet edilebilir, anlayamiyorum. Doga insanda biyolojik yetkinligin ötesinde baska bir sey aramamis. Yani, biyolojik olarak çocuk yapmaya muktedir herkes, baska hiçbir yetkinlik aranmadan çocuk yapabiliyor. Bundaki “hikmet” nedir? Anlamli bir bütünün adil olmasi gerekir; adil olmazsa sistem anlamini kaybeder. O zaman benim göremedigim ne? Ayni soru kus yavrusu için de geçerli.

Dogan Cüceloglu (13.06.2010)

eylem dedi ki...

Ellerinize sağlık güzel kankalar..

Öyle bir uykum geldi ki işe devam edemedim yarım kaldı..gözlerimi açamıyorum..
İş yapmam gerek uyku istemiyorum..
uykuyu dağıtmak için geldim belki biraz çene yaparsam iyi gelir..

Kankacığım bana dondurma ısmarlar mısın
yada karpuz..
uykum açılsın :)

Mavigünüm bir ricada bulunsam
yeni sayfa istesem ben senden
sende Murat bey'den...
güzel olmaz mı :)

no name dedi ki...

kankacığım sayfa işlerine seval ablam bakıyor...
buz gibi bir kavun, ortadan yarılır çekirdekleri çıkarılır, içine sakızlı dondurma doldurulur ve gelenlere ikram edilir yanında su ve kaşıkla...
afiyet olsun...
herkesi bekliyorum...

eylem dedi ki...

Geçen sayfayı Mavigünüm değiştirtti diye hatırladığım için ona dedim...
Seval ablamın işleri yoğun oluyor diye..
İki ablada olabilir yeterki değişsin:)

gelelim dondurmaya
sakızlı dondurma nasıl birşey
o dondurma çiğneniyor mu ve hatta patlatılıyor mu :))
bizim yediklerimiz sakızsız mı
kavun ve dondurma o da ilginç
kankam ikram ettiğine göre güzeldir..
peçeteyi unutmuşsun su,kaşık,peçete ile ikram edilir bence :)

Rahatlıkla çene yapabildiğime göre uykum açılmış:)

harika görünüyor kavunlu,sakızlı dondurma
çabuk gelin yoksa hepsini bitiririm...

seval dedi ki...

Afiyet olsun Eylemcim! E, atalarimiz "Sona kalan dona kalirmis!Onlara sakizli dondurma yok!" diye bosuna dememisler. :)

Tipki ünlü bir Alman atasözünde de denildigi gibi: "Gec kalani hayat cezalandirir! Onlara sakizli dondurma yok!" :)

Herkese iyi aksamlar diliyorum cikmadan önce, saglicakla, sevgiyle, gülümsemeler ve nefis sakizli dondurmalarla kalin... :)

eylem dedi ki...

İyi akşamlar..:)

no name dedi ki...

günaydın
güzel bir Salı diliyorum...

eylem dedi ki...

Günaydınlar

kankamın dileğine katılıyor
kolay gelsin diyorum...

Çay isteyen?

seval dedi ki...

Günaydin...

güzel bir sali sabahina uyandik, günümüz güzel gecsin... :)

cok sag ol Eylemcim, insallah sevgili kankan da en citir simitleri de almis ve gelmis olur, bizim caylar sogumadan..

No Nameciiiiim... duydun muuuu???? :)

hayat kolay gelsin...

Kaya dedi ki...

Merhabalar

Kolay gelsin

no name dedi ki...

iyi geceler diliyorum...

no name dedi ki...

Günaydın
güzel bir gün diliyorum...

**çok sıcak çok**

seval dedi ki...

Günaydin...

hepimize güzel bir gün olsun insallah...

Kolay gelsin...

eylem dedi ki...

Günaydınlar

Esneme ve gerinme çalışmaları devam ederken
ben bir çay demleyeyim

Kanka bak dün getirmedin bugün simit,poğaça,börek ne varsa istiyoruz...

no name dedi ki...

burası çok sıcak kankacığım,
börek çörek ağır kaçar.
menüde kavun karpuz domates salatalık beyaz peynir ve çıtır simit var bekliyorum...

eylem dedi ki...

Güzel menü
ablamıda alıp geliyorum...

Kaya dedi ki...

Merhabayin

Cümleten kolay gelsin

mavigun41 dedi ki...

herkese merhabalar..
güzel bir olsun..


hadi gelin ....

karpuz kestim....

http://www.limonova.com/uploads/posts/2009-09/1253770295_watermelons-1.jpg

beyaz peynir

http://www.karsshop.com/images/PEY.jpg


ve

sıcak ekmek

http://www.yemekblog.com/wp-content/uploads/2009/07/dsc01606.jpg


ve
domates salatalık

http://img.ekolay.net/kadin/
images/yemek/salatalik_domates_sogus.JPG

trakya böreği

http://www.trakyagezi.com/
images/stories/Trakya-Mutfagi/kivrim2.jpg

ve
http://www.rehberalem.com/firmalar/39830/urun/cay.jpg

eylem dedi ki...

Oohhh bugün karpuzdan yana şansımız açık..:)
Çok güzel olmuş ablacığım ellerine sağlık...
Çayımıda yudumluyorum şimdi körfeze karşı...:)

çay yudumladığım doğruda,karşıda körfez yok dolaplara karşı yudumluyorum :)

bugün sabah ve öğle yemeklerimiz süperdi
ellerinize sağlık...

eylem dedi ki...

hopbalaa :)
yukardaki yorumu gönderdim ama yorum çıkmadı sayfa yeniledim,sağa baktım sola baktım cık çıkmamıştı biryere..
Sonra yorumum kayboldu vs gibi birsürü yazdım gönderdim bu yorum yayınlandı diğeri uçtu :)
Hayırdır inşallah, hayırdır inşallah :)

şu sayfayı yenilesek artık güzel olacak..

eylem dedi ki...

yok yok yorumlarım beş dakika sonra çıkıyor var bir durum yapalım açık oturum :)
Maviş maviş yazayım belki normale döner..

eylem dedi ki...

evet kaybolmadan yolunu buldu:)

seval dedi ki...

Sitede bir tuhafligin oldugu kesin! Gerci benim pc-de de var birseyler ya...

Islerden, patrondan firsat buldukca geldim ama her seferinde ana sayfadaki toplam mesaj sayisi olarak 1113´ü gördükce, kendi kendime "Hic kimsecikler yok tüm BBO ailesi isinde gücünde bir yerlerde..." diye diye geri döndüm!

Simdi ac karnimla ne göreyim? Büyük haksizlik bu! Hani benim böregim, karpuzum, cayim? :)

mavigun41 dedi ki...

Şarkıyı dinlerken aklıma geldi..
bizim bu BBO aşkı
tek taraflı aşk olmaya başladı diye..
unutulduk..
peki onlar bilmezler mi?
tek taraflı aşkın acısını..

BÜYÜLÜ YELKEN DEN
BELKİ SENDE BİLİRSİN
Sevgim dün akşam yağmur oldu,süzüldü sessizce.
Dokunuyordum artık sevgime,hissediyordum yanımda seni
Dün akşam...
Bir,iki,üç desem yanımda bitsen gözgöze gelsek şaşırsan
Anlasan aşık olduğumu
Anlardın neden soğuk davrandığımı sana,
Belki sen de bilirsin tek taraflı sevmenin acısını



http://www.facebook.com/video/video.php?v=419242749112

seval dedi ki...

Kankacim gerci sunun surasinda kaldik bes-alti inatci BBO bekcisi ama...

"Biz burayi terk etmeyecegiz!" dedik ve etmedik!

"Sali" BBO günü dedik, her saliyi digerlerinden özel bildik! :)

Biz bizi anladik da baskalarina anlatamadik.. :)

Canlar, BBO ailesi ve digerleri, hepimize iyi aksamlar...

mavigun41 dedi ki...

iyi akşamlar kankacım..

bende herkese iyi akşamlar diliyorum...

«En Eski ‹Eski   1001 – 1108 / 1108   Yeni› En yeni»

.............................................................................................